Картки для контрольної роботи: "Технологія обробки продуктів."

Про матеріал
Картки для тематичного оцінювання з теми "Технологія обробки продуктів" і відноситься до обробки круп, макаронних виробів і молочних продуктів. В картках вказано орієнтовні бали за кожну відповідь, а також представлені відповіді.
Перегляд файлу

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

   

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

 

Тема: Обробка харчових продуктів.

1.Назвіть рослини і крупи з них.

2.Що таке крупа?

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

5.Первинна обробка круп.

6.Молочні продукти.

7.Що таке макаронні вироби?

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

9.Що таке варіння.

10.Основні складові продуктів.

 

 

2

1

1

 

1

 

2

1

1

1

1

1

ОРІЄНТОВНІ  ВІДПОВІДІ

Тема: Обробка харчових продуктів

1.Назвіть рослини і крупи з них.

Пшениця – манна, „пшенична”(„Артек”,  „Полтавська”), пшеничні пластівці.

Гречка – гречана, проділ, смоленська (рібна).

Рис – шліфований, полірований, подрібнений.

Кукурудза – кукурудзяна.

Овес – вівсяна, вівсяні пластівці „Геркулес”, толокно.

Ячмінь – перлова, ячна.

Просо – пшоно.

Існує ще й штучна крупа – саго.

2.Що таке крупа?

Крупи – це оброблені зерна злакових  рослин.

3.Як називається страва з круп, зварена на воді або молоці?

Каша

4.Культова страва слов’янської кухні, яку готують до релігійного свята.

Кутя

5.Первинна обробка круп.

  Щоб приготувати страви із круп їх потрібно ще піддати певній первинній  обробці.

- перебирають (гречку, пшоно);

- промивають гарячою водою щоб позбутися гіркого присмаку, який дає борошнистий наліт (пшоно, перлова, вівсяна);

- промивають холодною водою – рис.

-замочують (перлову);

Обсмажують (гречану).

6.Молочні продукти.

Молоко вживають, як в натуральному вигляді, так і в виді молочних продуктів – масла, вершків, сметани, сиру, твердого сиру, кефіру, йогурту, ряжанки, згущене з цукром молоко.

 Готують також різноманітні страви – сирники, налисники, молочні супи, киселі, каші, запіканки.

На молокозаводах сире молоко піддають переробці – обезжирюють, пастеризують.

7.Що таке макаронні вироби?

Макаронні вироби – це напівфабрикати із борошна. Для покращення смаку  додають молоко, яйця.

8.Назвіть відомі вам макаронні вироби.

За формою вони бувають різні, тому їх можна розділити на кілька груп:

- макарони – трубочка з отвором; Винайденні у Венеції і означають „ видовбані”. В Італії макаронами називають лише самі тонкі трубочки.

- вермішель – тонкі і подібні до шнурків; -- по –італійському – „черв’яки” або „мотузки”.

- спагеті – тонкі, довгі і подібні до шнурків

- локшина (лапша) – плоска; із Китаю.

- макаронні засипки – „рожки”, „ракушки”, фігурні засипки у вигляді літер, кілець, спіралей.

Макарони дали міжнародну назву всім макаронним виробам. В Італії відомо їх більше 30, і всі мають свою назву.

9.Що таке варіння.

Варіння – це теплова обробка продуктів у рідині або на пару.

10.Основні складові продуктів.

Білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни.

 

doc
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку