Казка "Екологія" для учнів 5-7 класів

Про матеріал

Подана казка може бути використана класними керівниками учнів 5-7 класів під час проведення виховних годин, присвячених збереженню екологічного стану навколишнього середовища.

Перегляд файлу

Екологія

Дуже давно, в одному Царстві, жили три сестри-літери: Е,К,О. Жили вони добре, але інколи вони відчували, що їм чогось не вистачає. Вони знали, що в цьому світі вони жили недаремно. Адже, рано чи пізно, будь-які літери в результаті утворюють якесь слово.

Одного разу, сидівши на лавці, над цим замислилися і наші літери. Але вони не знали яке слово можуть утворити, тому вирішили звернутися за допомогою до своїх сусідів.

Наступного дня вони пішли до будиночку, що знаходився ліворуч від їхнього. Підійшовши до нього, вони помітили, що навколо дому не ростуть жодні рослини, а будинок знаходиться в занедбаному стані. Схаменувшись, одна із літер постукала в двері. Коли вони відчинились, то перед ними постала моторошна істота – це була пані Зла Бактерія. Побачивши перед собою невідомих, вона вигукнула згрубілим голосом: «Чого вам треба?». На що літери їй відповіли: «Ми вже дуже давно живемо на світі, але й досі не знаємо, яке слово ми можемо утворити».

«А я звідки можу знати?» – дратівливо запитала Бактерія. «Йдіть до моєї сестри і запитуйте в неї все, що вас цікавить! Я не хочу витрачати на ваші свій час!» – встигла промовити Бактерія, швидко зачиняючи двері перед допитливими гостями.

Засмутившись, літери подались до сестри Злої Бактерії, будиночок якої знаходився праворуч від їхньої хатинки. Наблизившись до цього будинку, вони помітили, що все, що його оточує, знаходиться в гарному стані: ростуть квіти, шелестить листя дерев-велетнів.

Постукавши у двері, вони зробили два кроки назад, бо ще не знали сестру Злої Бактерії. Не знали й того, якою буде реакція цієї сестри на невідомих гостей.

Але страх полишив їх тоді, коли вони побачили перед собою усміхнену бактерію – це була Добра Бактерія, яка, на відміну від Злої Бактерії,була доброю, чуйною, ввічливою бактерією й ніколи не була схожою на свою сестру.

«Чим я можу вам допомогти?» – лагідним голосом запитала вона. І тоді літери розповіли їй все те, що говорили Злій Бактерії. Але цього разу вони почули ввічливу відповідь: «Я живу дуже довго на світі та знаю багато чого, але навіть я не в змозі дати відповідь на це питання. Лише Матінка-Природа знає все і обов’язково вам допоможе».

Подякувавши Добрій Бактерії та попрощавшись з нею, літери вирушили за допомогою до Матінки-Природи. Прийшовши до володінь Природи, літери звернулися до неї: «О, велична та могутня Матінко всього живого на цьому світі, допоможи нам, підказавши в яке слово нам об’єднатись!».

На прохання літер Природа дала таку відповідь: «В сусідньому Царстві вже багато років самотньо живуть п’ять сестер-літер: Л,О,Г,І,Я, які також не знають в яке слово їм об’єднатись. Знайдіть їх і ви утворите слово, що матиме велике значення для людства та всього живого, що його оточує!».

Скориставшись підказкою Природи, Е,К,О знайшли тих сестер-літер, яких їм так не вистачало. Спільними зусиллями вони утворили слово, що назавжди змінило світ. І було це слово – «ЕКОЛОГІЯ».

docx
Додано
20 грудня 2018
Переглядів
646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку