КАЗКА З БІОЛОГІЇ "БАКТЕРІЯ"

Про матеріал

Зазвичай, люди поділяютьсяна два типи: сови і жайворонки. Тобто ті, хто любить багато подрімати, або ж ті, хто навпаки, встають від рання, і почувають себе енергійними і щасливими. Нашого героя Сергія, навряд-чи можна віднести до категорії «жайворонок», бо напевно, ще із років десяти, однією із його найулюбленіших справ було: спання, і комп'ютерні ігри.....

Перегляд файлу

                                                      Казка «Бактерія»

 

Зазвичай, люди поділяютьсяна два типи: сови і жайворонки. Тобто ті, хто любить багато подрімати, або ж ті, хто навпаки, встають від рання, і почувають себе енергійними і щасливими. Нашого героя Сергія, навряд-чи можна віднести до категорії «жайворонок», бо напевно, ще із років десяти, однією із його найулюбленіших справ було: спання, і комп’ютерні ігри. Ранок цього хлопця був простим: прокинутися за двадцять хвилин до початку занять, нашвидкуруч вкинути до рота декілька бутербродів, і не помивши руки, побігти до школи. Ну а там, він тільки і думав, що про свої «стрілялки» і «машинки». На перервах, він не переймаючись жартував, спілкувався, і їв. Не помивши руки після фізкультури, він одразу ж,  брав до рота смачну булочку, і разом із бактеріями, споживав їх у шлунок. Так продовжувалося досить довго, допоки Сергієві не наснився сон.

Це був вечір п’ятниці. Сергій як завжди сидів допізна за комп’ютером,  не помітивши при цьому, як його організм почав засинати. В розслабленому стані, хлопцеві почав снитися сон.

Це був звичайний літній ранок. В школі вже практично не було учнів, і ось-ось мали розпочатися такі бажані літні канікули. Сергій, як і більшість хлопців його класу, спокійно розгулював по просторам пустої школи, як ось, його терміново покликали до директорського кабінету. За десять хвилин, Сергій вже сидів біля кабінету Сергія Васильовича, і чекав, коли його покличуть.

-Заходьте!- пролунало як грім серед ясного неба. Ну, чому ви сидите? На вас там вже чекають.

-Чекають?-подумав про себе хлопець. А що, там ще хтось в кабінеті є…?

Зайшовши до кабінету, Сергій побачив незрозумілу постать. Напроти нього сидів змарнілий, і худий хлопець,  який зовсім не посміхався, і був чимось засмучений.

-Сергію!- сказав директор. Дозвольте вас познайомити з вашим теперішнім практикантом із 7-го А класу –Федором. Це хлопець, який завжди нехтував засобами особистої гігієни. Він завжди їв брудними руками, і не мив після транспорту пальці, і ба того, чесав очі цими бактеріальними ро зводниками. І тепер, він практично втратив свої сили, бо бактерії вже подружилися із ним, і тому, ми з вами,  мусимо йому допомогти.

-Г-м-м- гіркотливо проковтнув Сергій. Так, але чому ви обрали мене?

-Чому? А тому, що твої однокласники сказали мені, що ти зможеш це зробити, і обов’язково справишся із цим.

-Я-я-я…не зможу.

-Чому?Чому це ти не зможеш? Ні, ти зможеш, тому я не хочу тебе більше слухати. Іди, ти впораєшся.

-Так, а що мені потрібно з  ним робити?

-Ну, для початку, розказати про те, що потрібно завжди мити руки з милом, користуватися засобами особистої гігієни. І головне- дивитися за тим, як він все це виконує. Зрозумів?

-Н-у-у, так..

Насправді Сергій не знав що робити. Адже вперше в житті, він відчув на собі проблему, яка так само стосується і його самого. І тому, він вирішив, що пазом із ним буде  вчитися дотримуватися  особистої гігієни, адже він уже дорослий, і хочу чути в свою адресу що він не просто «Сергій- забіяка», а  ще і те, що він дуже відповідальний хлопець, який може самостійно вирішувати проблеми.

Прокинувшись, хлопець дуже злякався, адже уві сні, він бачив себе, але не того Сергія,  який був жвавим і самовпевненим, а того хлопця, який сидів  у кімнаті директора, чекаючи на допомого сторонніх. Тому, він вирішив, зо обов’язково змінить своє ставлення до всього того, що має назва ГІГІЄНА:

1. Гігієна сну;

2. Гігієна іжі;

3.Гігієна миття  рук;

4.Гігієна поведінки.

А ще, він написав невеличкий вірш, яким звернувся до своїх однолітків:

 

Я чітко знаю, сенс в простому

За тебе крок не стулять, ні!

Тому, ці правила ти відтвори в цілому

Щоб не було, як у мене у сні.

 

Вставай! Вмивайся! Не лінись!

В житті живинкою іскрись

Життя одне. Тож, не вагайся

І на найкраще сподівайся.

 

Скажи бактеріям «Бувай»!

І потім весело гуляй.

 

 

 

docx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
4122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку