Кілька правил, які діти не вивчають у школі

Про матеріал

Кілька правил, які діти не вивчають у школі.

В цьому матеріалі зібрані цікаві факти та істини до яких учні приходять самі, іх можна використати у виховній роботі, під час тренінгів та дискусій.

Перегляд файлу

Кілька правил, які діти не вивчають у школі

На жаль, існують речі, про які дітям слід було б дізнатися на шкільній лаві, але вони про них не дізнаються. Не кожному таланить мати справу з мудрими вчителями. Існує кілька засадничих правил науки життя, які, можливо, допоможуть у добрих починаннях щодо покращення якості на­вчання.

 

Правило 1. «Життя несправедливе — звикни до цього». Середньостатистичний підліток використовує фразу «Це несправедливо» 8,6 разів на день, запозичивши її в батьків — своїх ідеалів. Останнім гли­бина істини правила № 1 відкривається тільки після того, як дитина по­чинає наслідувати їх у висловлюваннях.

 

Правило 2. «Світові начхати на твої самопочуття та самоповагу».

Перш ніж узяти до уваги твоє почуття власної гідності, світ очікує від тебе реальних успіхів і досягнень. Це відкриття шокує. Зазвичай, коли безпідставно завищені самооцінка та самоповага стикаються з жорсткою реальністю, дитина починає жалітися: «Це несправедливо» (дивися пра­вило № 1).

 

Правило 3. «Вибач, але малоймовірно, що твій річний заробіток відразу після закінчення школи становитиме $40 000».

 І, можливо, ти ніколи не станеш віце-президентом з особистим лімузином і водієм і на­віть будеш змушений носити уніформу без етикетки престижної фірми.

 

Правило 4. «Якщо ти вважаєш, шо твій учитель надто суворий і вимогливий, — почекай знайомства зі своїм босом».

Він працює не за контрактом, тож схильний до жорсткішої, ніж у вчителя, поведінки. Він не має наміру співпереживати твоєму внутрішньому стану, якщо ти зіпсував справу чи просто перебуваєш у поганому настрої.

 

Правило 5. «Обсмажувати бургери в «Макдоналдсі» — не ниж­че твоєї гідності, твої прадіди назвали б навіть таку роботу «добрим шансом».

їх також не пригнічувала б мінімальна заробітна плата. Єдине, що б їх гнітило, — цілоденні теревені про Курта Кобейна.

Правило 6. «Не поспішай звинувачувати у своїх невдачах батьків, тільки ти відповідальний за свої досягнення і провали».

Це — зво­ротний бік порожнього красномовства твого покоління на зразок: «Це — моє власне життя» або «Ти — не мій бос». Після досягнення 18-річного віку тебе стосується все, і ти за все відповідаєш. Не скигли про свої невдачі, бо в такому разі ти маєш вигляд істеричної, зіпсованої дитини.

 

Правило 7. «До твого народження твої батьки не були такими нудними й нецікавими людьми, якими вони здаються зараз»

. Вони стали такими, заробляючи на твоє безхмарне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твої нескінченні балачки про те, який ти класний. Тому, перш ніж вирушити в експедицію на порятунок лісів Амазонки від знищен­ня їх жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй для початку прибрати свою кімнату.

 

Правило 8. «Твоя школа скасувала поділ на переможців і лузерів, життя ні».

У деяких школах перестали ставити погані оцінки, дозволили скільки завгодно пробувати складати тест чи відповідати на запитання... У школі намагання за цінністю прирівнюються до результа­ту. Це не має нічого спільного з тим, що відбувається в реальному житті (дивися правила № 1, № 2 та № 4).

 

Правило 9. «Життя не поділяється на семестри; літніх канікул у ньому немає».

Немає навіть великодніх вихідних. Від тебе щодня очі­кують високих результатів. І ти не отримуватимеш шансів на нове життя кожні 10 тижнів. Ти житимеш одне-єдине життя, і якщо погано пово­дитимешся, то тільки надзвичайно обмежена кількість робіт зможе вта­мувати твою амбітність, непомірну самоцінність і допоможе в пошуках свого «я». Ще менше шляхів вестиме до самореалізації (дивися правила №1та№2).

 

Правило 10. «Не плутай реальне життя з тим, що показують по телебаченню».

Твоє життя — не комедія. Твої проблеми не вирішувати­муться як у телесеріалі: за 30 хвилин включно з перервами на рекламу. У реальному житті люди змушені залишати кав'ярні для того, щоб ходити на роботу. За нахабністю та гнучкістю поведінки твої друзі не будуть схожими на Дженніфер Аністон.

 

Правило 11. «Підтримуй добрі стосунки з «ботаніками в окуля­рах».

Швидше за все, один із них колись стане твоїм начальником.

 

Правило 12. «Цигарка не додає твоєму вигляду крутості».

Навпа­ки, з нею ти виглядаєш ідіотом. Аналогічний результат дає «самовира­ження» через рожеве волосся та неймовірний пірсинг.

 

Правило 13. «Ти не безсмертний».

 Якщо тобі здається, що блиска­вичне життя, рання смерть і твоє юне тіло в труні — це романтично, ти, мабуть, не бачив, який вигляд має твій одноліток-мрець у морзі (дивися правило № 12).

 

Правило 14. «Насолоджуйся життям, поки можеш».

 Роби це, незважаючи на те, що твої батьки — твоя «кара небесна», школа — нуд­на, а життя — депресивне. Одного дня ти зрозумієш, як чудово бути ди­тиною. Можливо, варто це зрозуміти вже зараз.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпенко Аліна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
769
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку