Кількість населення Землі. Розселення населеня на Землі. Найбільш заселені території земної кулі. Людські раси. Дослідження М.М. Миклухо-Маклая. Найчисельніші народи світу.

Про матеріал
Презентація для учнів 6 класів з географії на тему "Кіькість населення Землі" дозволить вчителю і дітям як найкраще розкрити мету уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кількість населення землі. Розселення і населння землі. людськІ РАСИ. Географія 6 клас. Вчитель: Туліка Д. Д.6-А – 05.056-Б – 07.056-В – 06.056-Г – 06.05

Номер слайду 2

Населення – сукупність людей, які живуть на Землі або в межах певної території (регіону, країни);Густота населення – кількість осіб, які заселяють певну територію (одиниця вимірювання – осіб/ км2);Розміщення населення - процес розподілу населення на певній території. Цей процес характеризують відмінності в густоті населення, сукупність населення пунктів (міст, селищ, сіл), співвідношення кількості міських і сільських жителів. Робота зі словником

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Прийом «Картографічний» (аналіз карти «Густота населення Землі» ст. 28).- Використовуючи карту «Густота населення світу»,визначить, які райони мають малу густоту населення, назвіть райони з високою густотою населення.- Які причини зумовили нерівномірне розміщення населення? Чи заселена Антарктида? Чому?Заповнення таблиці в зошитах.{46 F890 A9-2807-4 EBB-B81 D-B2 AA78 EC7 F39}Райони із високою густотою населення. Райони із низьким показником населення

Номер слайду 8

«Людські раси»

Номер слайду 9

Микола Миколайович Миклухо – Маклай, щоб довести цілковиту необґрунтованість теорії існування нижчих рас, не здатних до розумового розвитку, у 1871 р. оселився на острові Нова Гвінея серед папуасів, які належали до чорної раси. П'ятнадцять місяців прожив він між остров’янами, зблизився з ними, вивчив їхню мову і звичаї. Мандрівник мав величезний авторитет серед місцевого населення. На Новій Гвінеї він захворів на тропічну пропасницю і для лікування оселився на острові Ява. У 1874 р. Миклухо – Маклай повернувся на Нову Гвінею, але вже в інше місце. У 1882 р. він повернувся до Росії. Дружні взаємини М. Миклухо – Маклая з папуасами справили на багатьох його сучасників велике враження. У 1883 р. по дорозі до Австралії М. М. Миклухо - Маклай утретє побував на Новій Гвінеї, де зустрівся з давніми друзями папуасами, серед яких жив час першого приїзду. Прийом « Уявіть собі…»

Номер слайду 10

1. Якою є чисельність населення світу ?а) 1млрл. чол.; б) 6 млрд. чол.; в) 7 млрд. чол.;2. Найбільшу кількість населення має країна:а) Індія; б) Китай; в) Росія; г) Україна;3. Якою є кількість населення в Україні:а) 40 млн. чол.; б) 45,6 млн. чол.; в) 100 млн. чол.;4. Найбільшою за площею території є країна:а) Україна; б) Ватикан; в) Росія; г) Австралія.;5. Густота населення країни визначається у :а) особах/ км2; б) у тис. чол.; в) млн. чол..;6. У світі налічують на сьогодні _______ країн:а) 100 країн; б) 200 країн; в) 249 країн;7. Назвіть ім’я дослідника, який довів, що всі раси є рівними:а ) В. Вернадський; б) М. М. Миклухо – Маклай;8. Назвіть країну, яка не є країною – сусідом із Україною:а) Росія; б) Білорусь; в) Китай; г) Молдова;9. Найчисельнішим народом є:а) Араби; б) Росіяни; в) Хіндустанці; г) Американці.

Номер слайду 11

10. Визначити поняття:а) Населення; б) Людська раса;в) Густота населення.11. Знайдіть співвідношення:1. Негроїдна раса 2. Місто 3. Китай 4. Слов’яни 5. Густота населення а) кучеряве волосся, темний колір шкіри;б) населений пункт, в якому люди зайняті у промисловості;в) чисельність населення, яка проживає в країні на одиниці площі; г) найбільша країна за кількістю населення; д) пращури сучасних українців.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
2 травня 2020
Переглядів
5433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку