Ключові компетентності вчителя інформатики 21 століття

Про матеріал
Дана презентація включає в себе ключові компетентності вчителя інформатики 21 століття
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Компетентності вчителя інформатики 21 століття Підготувала вчитель інформатики. Товстенко Ольга Олександрівна

Номер слайду 2

Завдяки ефективному застосуванню технологій у навчальному процесі учні можуть набувати цілу низку компетентностей, зокрема інформатичних. Розвинути ці компетентності допомагають перш за все вчителі, які самі мають володіти такими компетентностями та бути готовими та здатними до діяльності, що пов’язана з їх формуванням.

Номер слайду 3

А саме, інформаційно-комунікаційна компетентність вчителя інформатики повинна значно відрізнятися від інформаційно-комунікаційної компетентності інших вчителів об’ємом, глибиною та систематичністю знань в галузі інформаційних технологій. Завдання сучасного вчителя – не лише дати знання відповідно до навчальної програми, але сформувати в учнях життєво важливі навики роботи з інформацією: пошуку, збирання та опрацювання необхідних даних і відомостей, вміння ефективно взаємодіяти, зберігати та презентувати результати своєї роботи.

Номер слайду 4

Інформаційно-цифрова компетентність – це одна з ключових компетентностей. Для того щоб продуктивно функціонувати в сучасному світі необхідно вміти використовувати. Для власного професійного розвитку та обміну педагогічним досвідом потрібно вміння користуватися цифровими сервісами,тобто сервіси для професійного розвитку, для проходження різних онлайн тренінгів,курсів та інших видів навчання та комунікації.

Номер слайду 5

Наразі без медіаграмотності не можливо критично оцінювати інформацію та уникати небезпек в інформаційному просторі

Номер слайду 6

Сучасний вчитель має бути академічно-доброчесним та дотримуватись вимог з охорони авторських прав в мережі інтернет.

Номер слайду 7

Шалені темпи цифровізації нашого світу не залишають альтернатив, якщо вчитель хоче досягти високого рівня залученості своїх учнів, передавати актуальтні знання,підтримувати їхню вмотивованість, допомагати розвивати компетентності необхідні в сучасному житті, то він має ефектовно викоритовувати цифрові освітні ресурси і ділитися цим з професійною спільнотою, наповнюючи своє е-портфоліо і створюючи особистий бренд.

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
28 березня
Переглядів
49
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку