"Коктейлі та сучасні закуски до них"

Про матеріал

Більшість коктейлів вживаються як самостійні страви, проте ніщо не заважає зробити під них оригінальну і смачну закуску. Закуски до коктейлів можуть бути найрізноманітніші, від солодощів до складних м'ясних страв. Давайте розберемося, для яких напоїв яка закуска буде найбільш прийнятною.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували майстри виробничого навчання. Валерія ЛелекаІрина Силенко. Відкритий захід: «Коктейлі та сучасні закуски до них»

Номер слайду 2

Вступ. Більшість коктейлів вживаються як самостійні страви, проте ніщо не заважає зробити під них оригінальну і смачну закуску. Закуски до коктейлів можуть бути найрізноманітніші, від солодощів до складних м'ясних страв. Давайте розберемося, для яких напоїв яка закуска буде найбільш прийнятною.

Номер слайду 3

Сир Безсумнівно, сир є унікальною закускою, яка підійде як для слабоалкогольних, так і для дуже міцних коктейлів. Мабуть, виняток становлять лише дуже солодкі тропічні коктейлі, з якими сир буде не дуже добре поєднуватися. Сир ідеально підійде для міцних коктейлів на основі горілки, рому, джину, текіли, бренді і віскі.

Номер слайду 4

М'ясні закуски. М'ясо завжди було хорошим доповнення до алкогольних напоїв і коктейлів, так що жоден коктейль не буде зіпсований м'ясною нарізкою або запеченою курочкою. Інша справа, риба. Вона чудово підходить до коктейлів на основі вермуту, портвейну, саке, амаретто і шампанського, однак для коктейлів з горілки, коньяку або абсенту краще використовувати свинину або курку.

Номер слайду 5

Фрукти. Це незамінна закуска до соковитих тропічних коктейлів або міцних "шот дрінк". Фрукти чудово поєднуються з усіма солодкими і міцними напоями, проте не дуже підійдуть для напоїв з кави, молоком і вершками.

Номер слайду 6

Салати і маринади. Ці закуски до коктейлів відмінно показали себе в поєднанні з міцними напоями від 20 градусів. Звичайно, салатом можна закусити і слабоалкогольний коктейль, але все ж, призначення салатів і маринадів - міцні і суворі напої на основі горілки, коньяку, рому, текіли, віскі і джина.

Номер слайду 7

Зелень. Найчастіше зелень має сильний після смак, який може зіпсувати враження від коктейлю, тому використовувати зелень як закуску рекомендується тільки в коктейлях без витончених ноток. Так само не рекомендується закушувати зеленню солодкі фруктові коктейлі і коктейлі на основі шампанського, бренді і кампари.

Номер слайду 8

Цукерки, шоколад і випічка. Використання цукерок і шоколаду в якості закуски допускається в коктейлях на основі шампанського, вермуту, бренді, лікеру і самбуки. Солодку випічку можна використовувати практично до будь-якого коктейлю. Наприклад, пончики або смачна сирна запіканка стануть хорошим доповненням до коктейлів на основі рому і вермуту.

Номер слайду 9

Креветки У більшості випадків в якості закуски креветки використовуються для аперитивів на основі рому, віскі і джина. Однак деякі вживають їх і з іншими міцними напоями на основі горілки, коньяку і навіть портвейну.

Номер слайду 10

Свіжі овочі Нарізка зі свіжих овочів відмінно підійде для міцних коктейлів і коктейлів з гірчинкою. Овочі не поєднуються з солодкими і молочними коктейлями. 

Номер слайду 11

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Позакласні заходи
Додано
6 жовтня 2023
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку