"Кухня - це мистецтво"

Про матеріал

Ми хочемо, щоб ви стали справжніми майстрами своєї справи. А для цього ви повинні розвивати уяву й сміливість. Бо якщо кухар їх позбавлений, він ніколи не відважиться на експеримент, а буде сліпо «готувати по книзі». А ще відчуття гармонії. Добрий кухар безпомилково визначає, які продукти уживуться в одній каструлі, а які – ні. А ще відчуття міри. Він солить і знає : коли буде необхідно пальці самі зупиняться. І, звичайно ж, кухарю необхідно мати розвинений смак плюс тонкий нюх. Без них він як скрипач без скрипки. Тож бажаємо вам успіхів у здобутті знань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Кухня - це мистецтво»

Номер слайду 2

«Скажи мені, що їси, а я скажу тобі, хто ти…

Номер слайду 3

Подорожі смаків Наші подорожі світом, стаючи дедалі швидшими й зручнішими, перетворилися на справжню приємність, пошук нових зустрічей, яскравих вражень і смаків

Номер слайду 4

Ресторани та кафе рідного міста

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Європейська кухня, також іменована західна або континентальна — узагальнюючий термін для позначення різноманітних кухонь країн Європи, а також зазнали європейського впливу кухонь Північної Америки, Австралоазії, Океанії та Латинської Америки.

Номер слайду 8

«Мандри мореплавців»

Номер слайду 9

Кулінарні винаходи Приготування страв в вакуумних пакунках. Сифон для молекулярної кухні

Номер слайду 10

Італійська гречка – сарацинське зерно

Номер слайду 11

Монументальне ілюстроване видання

Номер слайду 12

Домашня - значить справжня

Номер слайду 13

Плов Різотто

Номер слайду 14

Голубці Долма

Номер слайду 15

Макарони по - флотські Спагетті болоньєзе

Номер слайду 16

Бутерброд домашній Брускетта

Номер слайду 17

Кухня – це мистецтво Сучасна кулінарна справа — це дещо більше, ніж просто харчування. Це стиль життя і ментальність

Номер слайду 18

Салат із цукіні-гриль, чорною порічкою, сиром фета, грінками й насінням гарбуза та соняшнику.

Номер слайду 19

Куряче філе, обсмажене в пармезані, запечене з помідорами й сиром з рисовими макаронами.

Номер слайду 20

Сорбет із груш та вина Мускат

Номер слайду 21

Крем сабайон із ніжним печивом савоярді

Номер слайду 22

Опис страв у меню, особливо з таємничим флером іншомовних слів, покликаний впливати на те, як вони нам смакуватимуть. Але частіше ми дістаємо більше задоволення від гарних описів, аніж від власне споживання. А також від демонстрації процесу приготування чи розповіді про різноманітні продукти. Тож, як казали в Одесі: «Жора, хочеш їсти, то пий воду і читай газету — вона жирна».

Номер слайду 23

Райські смаки Шанувальники кулінарної справи й вишуканого смаку називають себе foodies від часу публікації статті «Cuisine Poseur» 1982 року. Це слово замінило слово «гурман», адже вказує на привілейований статус і краще відчуття смаку.

Номер слайду 24

Рай на Землі-кулінарне шаленство та ейфорія

Номер слайду 25

Шлях до здоров’я та гармонії Стрімкий розвиток харчової промисловості породив новий сегмент на ринку — екологічну продукцію. Чи справді вона є екологічною, можна посперечатись, але, напевно, віддзеркалює наше бажання бути в гармонії з природою.

Номер слайду 26

Аюрведична кулінарія. Екзотичні способи поєднання культу їжі з духовністю та екологією,згідно з якими правильне харчування не лише живить, а й лікує, впливає на духовний розвиток і навіть здатне змінювати характер.

Номер слайду 27

Смачний стиль життя. Ресторани засвідчують, що вони намагаються привернути клієнта передусім химерністю та зловживанням іншомовних слів у меню. Так, слово «сет» упевнено витіснило вже немодне асорті, яєчня-бовтанка стала скремблом, макарони — пастою, соус — подеколи сальсою (італійський соус), мамалига — полентою, грінки подають зі слайсами бекону, а внутрішній дворик перетворився на патіо. До слова «ланч», яким називають обіднє меню, ми вже звикли.

Номер слайду 28

«Сет» - асорті

Номер слайду 29

Яєчня – бовтанка, скрембл

Номер слайду 30

Мамалига - полента

Номер слайду 31

Страви в банках. Щоб підкреслити по-справжньому домашній характер страв, один столичний шеф-кухар подає їх у банках. На його думку, цього достатньо, щоб ми відчули незабутній смак з дитинства.

Номер слайду 32

Фізичні та хімічні реакції під час приготування страв

Номер слайду 33

Кухня – візитна картка країни

Номер слайду 34

Не забуваймо, що національна кухня є ознакою нашої гостинності й певною мірою обличчям країни. Без неї не обходиться жодна програма культурної дипломатії та промоції України. Сучасні фестивалі часто супроводжуються дегустацією регіональних страв і напоїв. Путівники розповідають не лише про те, що побачити в місті, а й про те, що варто скуштувати.

Номер слайду 35

Порівняння Салат м'ясний з сухариками. Салат «цезар»

Номер слайду 36

Риба смажена з гарніром. Риба смажена з гарніром

Номер слайду 37

Налисники. Крепи з творожною масою

Номер слайду 38

Дякуємо за увагу

pptx
Пов’язані теми
Презентації
Додано
6 жовтня 2023
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку