Кольоровий тиждень в початковій школі. День другий - червоний.

Про матеріал
Кольоровий тиждень в початковій школі. День другий - червоний. Сценарій проведення червоного дня, матеріали для гри "Кольоровий ерудит". вірш про червоний колір.
Перегляд файлу

1.Привітання. Девіз  дня.

2. Гра «Кольоровий ерудит» .

 Розмалюйте орла у відповідні кольори.

2505-raskraska-Skuns-s-primerami          55234-2        3m

2. Заняття «Знайомство із червоним кольором»

Повідомлення теми заняття.

Сьогодні ми дізнаємося багато цікавого про червоний колір.

До нас завітав гість. Він завжди суворий та злий. Це гнів – лють, яка живе в кожному із нас.

Гнів. Зараз ви прослухаєте вірш і вам необхідно порахувати усе те, що має червоний колір,бо це мій  улюблений колір.

 Читання вірша

Колір цей яскравий дуже.
Колір серця, колір ружі,
Колір яблук у садку,
Колір маків на луку,
Колір шляпки в мухомора,
Колір вуст і помідора.
Колір це любові, долі, еволюції,

Колір пихи й заборони.
Що за колір то? Червоний

   - Скільки слів нарахували?

- Ми прослухали вірш та порахували усі слова які мають відношення до червоного кольору, але  предметів цього кольору так багато! Зараз ми перевіримо ваші знання.

   Гра « Ми йдемо у похід.»

 Вчитель..Сядьте у коло.

 Я знаю багато слів та предметів червоного кольору  і впевнена, що ви знаєте їх також. Пограємо?

Я іду в похід і беру із собою помідори.

Сусід справа повторює. Людмила іде у похід і бере із собою помідори, а я беру із собою в похід вишні.

І так всі учні по черзі.

 Слова: помідор, мухомор, мак, яблука, кров, серединка кавуна, порічка, суниця, вишня, черешня, кетчуп, компот, буряк ….

3.Основна частина

    Вправа «Асоціативний кущ»

Гнів. Зараз ми побачимо з чим у вас асоціюється червоний  колір. Я відчуваю прилив сил та гнів, який ніби живий і тече по венах. Цікаво, що ж ви відчуваєте , коли уявляєте червоний колір. Заплющить  оченята та уявіть червоний колір, намагайтесь відчути його.

   -Які почуття виникли, які асоціації з'явились?

                                              бій            вогонь                сила                лють

                                      енергія                    ЧЕРВОНИЙ               активність

                                             світлофор          перемагати          впевненість

Віднайдемо  всі  іменники.

  Гнів. А тепер я повідаю вам який сильний та енергетичний червоний колір.

Довідка про колір

  Червоний-колір, можливо, перший помічений людиною колір Асоціюється з сонцем, вогнем, кров'ю. Червоний колір — це сила і лють Марса, це  війна і любов. Червоний  надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Колір звертає увагу на основне, підкреслює головне. Але тривале «спілкування» з цим кольором  може викликати агресію. Червоний светр - ідеальне рішення для занадто „м'яких” та безвольових осіб. Взагалі не рекомендується використовувати червоний в великих кількостях - наприклад, при виборі кольору стін.

    За фен-шуєм, відповідає за гроші та виживання. Червоний справді піднімає тонус організму, надає нам енергії, а почуттям - новий заряд.

      Цей колір характерний для сангвійники. Люди, які надають перевагу червоному, люблять бути лідерами. Майже всі почуття у них на максимумі. Вони наполегливі, не відкладають справи на потім. Не рідко трапляється, що ті, хто обирають червоний, – егоїстичні, нетерпимі, уперті і жорстокі.  Червоний – це активність, впевненість у своїх силах, прагнення пронизати, перетворити і підкорити. Червоний колір здатний дати відчуття захищеності. Він традиційно вважається кольором лідера.

Здоров'я

   Вчитель. А як ви вважаєте як може впливати цей колір на наше здоров'я?

    Робить найвідчутніший вплив на сітківку - іншими словами, ми бачимо червоний колір раніше всіх інших. Червоний колір підвищує кров'яний тиск, прискорює серцевий ритм і робить частішим дихання. Він посилює агресивність і збуджує. Викликає найсильнішу фізіологічну реакцію - прискорення серцебиття. Психотерапевти не рекомендують використовувати червоний колір протягом довгого часу. Це загрожує побічними ефектами, такими як перевтома.

       Продукти червоного кольору - буряк, болгарський перець, полуниця, помідори і вишня підвищують працездатність і стимулюють обмінні процеси, покращуючи кровообіг. Також допомагають у боротьбі з поганим настроєм і депресією. Кавун, папайя і томати містять антиоксидант ліколен, який сприяє зміцненню серцевого м'яза і допомагає в боротьбі із серцево-судинними захворюваннями.

Цікавинки віл маленьких кольорознавців

  •   Бик на кориді атакує червоний плащ матадора, який називається мулета, зовсім не тому, що його дратує червоний колір – адже корови не розрізняють кольорів. Насправді бик реагує на рух, коли тореро розгойдує мулету. А червоний колір історично був обраний з тією метою, щоб кров бика була менш помітна.
  •   Фламінго мають інтенсивне рожеве забарвлення через те, що їдять маленьких червоних рачків або водорості, в яких міститься каротиноїд. Якщо позбавити фламінго цієї дієти, вони стануть брудно-білими.
  •   Чоловіки дивляться на червоний колір не так як жінки. Чи знаєте ви, що червоний колір сприймається жінками і чоловіками абсолютно по-різному? А все це залежить від ДНК людини. Справа в тому, що особливий ген, що відповідає за інтерпретацію червоного кольору, знаходиться в X хромосомі, а, як відомо, у жінок, на відміну від чоловіків, дві Х хромосоми. Ця особливість жіночого ДНК дозволяє отримати повне уявлення про червоний колір і пояснює особливу здатність жіночого мозку вловити його різні відтінки.

   Реабіталіційна вправа «Кольорова водичка»

      Вчитель. Зараз ми почнемо заряджати водичку. «Червона вода»  оберігає від холоду і дарує життєву енергію. Якщо ви перевтомились, випийте ковток води із червоної склянки і відразу відчуєте приплив енергії. Червоний колір допоможе вам «омолодитись».  Червону воду потрібно споживати маленькими ковтками вранці!

     Читаємо вірш про «кольорову водичку»: Радість й жвавість подарує,

                                                                                Від нудьги усіх врятує!

     Діагностична вправа «Кольоровий настрій»

    Мета: діагностування емоційного стану дитини, розширення індивідуальної емоційної сфери; розслаблення, зняття стресів, підняття настрою та тонусу.

    Обладнання: на ватмані намальоване коло, розділене на сектори: червоний – активність, фіолетовий – сум та тривога, жовтий – спокій та задоволення, зелений – задумливість, мрійливість.

    Завдання. Прислухайтесь до себе. Що ви відчуваєте: радість чи сум, спокій чи тривогу? Чому? Якого кольору ви уявляєте свій настрій?

Прикріпіть стікер у відповідний сектор.

    «Райдужний тонік»

Це чудовий спосіб підбадьоритися, підняти настрій та тонус.

1.Влаштуйтесь якомога зручніше і зробіть глибокий вдих і видих.

2. Уявіть собі світле блакитне небо з райдугою від краю до краю.

3.Сконцентруйтесь на червоній лінії. Уявіть як вона починає вібрувати, віддаляється від райдуги і наближується до вас у вигляді червоної хмаринки. Коли ця хмарка досягне вас, воно розсипається на рубінові кристали і сиплеться на вас. Кристали торкаються шкіри і перетворюються у краплі води, вона просочується всередину і наповнює ваше тіло рубіновим кольором.

4.Коли ви відчуєте, що тіло наситилося кольором, зайва волога вирветься назовні і скоро розсіється.

5. Повторіть теж саме з наступною та всіма іншими кольоровими лініями райдуги. Зовсім не обов'язково, до речі, відразу використовувати увесь кольоровий спектр, можна обмежитися декількома. Поглинання різних кольорів може займати різний час, якщо один колір ви поглинаєте набагато довше інших, зверніть увагу, що несе цей колір і чого, власне, вам не вистачає, оскільки саме його ви поглинаєте так довго.

Кольорова казка.  Читання казки

ЧЕРВОНА КАЗКА

«ЧЕРВОНІ ПОМІДОРЧИКИ ЧЕРРІ»

   Жили собі на городі дружні, веселі червоні брати-помідорчики. Вони були схожими один на одного, бо були близнюками і звали їх Черрі. А також вони були маленькими копіями всіх інших помідорів і навіть старого буркотуна Чарлі, тільки маленькими. Братики завжди так галасували і сміялися, бо хотіли привернути до себе увагу Сонечка. Вони його дуже любили та хотіли колись його побачити та поговорити з ним. Вони чомусь вважали Сонечко своїм родичем, бо іноді сонце буває таким же червоним, як і помідори. Черрі завжди дуже хотіли спитати про це в нього, але Сонце так високо та далеко. Їх голосів було не чути, та і Чарлі завжди говорив, що Черрі просто мрійники і пустуни, та нічого в них ніколи не вийде.

     Одного разу захід сонця осяяв весь город і яскраво-червоні промінці ніжно торкнулися червоних щічок маленьких помідорчиків, які вже майже поринули в солодкий сон. Сонце було так низенько і, здається, почуло важливе запитання маленьких Черрі. Виявляється вони дійсно не чужі одне одному, бо Сонечко доглядає і піклується та щиро любить всіх, все, та всі на землі Сонячні сини і дочки.

4. Перегляд мультфільму «Звіромобілі».

5. Змагання «Веселі перегони».

 

 

 

 

https://avatanplus.com/files/resources/original/598bfc9125e3d15dcad29703.png 

 

 

Колір цей яскравий дуже.
Колір серця, колір ружі,
Колір яблук у садку,
Колір маків на луку,
Колір шляпки в мухомора,
Колір вуст і помідора.
Колір це любові, долі, еволюції,

Колір пихи й заборони.

Що за колір то? Червоний

 

 

http://chudiki.my1.ru/0999/097/3m.jpg

http://raskraski.link/uploads/2/5/0/2505-raskraska-Skuns-s-primerami.jpg

http://auho.ru/sites/default/files/75dd57cf5aaf.jpghttp://raskraski.link/uploads/1/5/3/153-raskraska-Matematicheskaya-raskraska-Mechet-do-20.jpg

https://ds02.infourok.ru/uploads/ex/12a3/0007ee5a-9fd7d97a/hello_html_4d472b9e.jpghttp://raskraski.link/uploads/8/7/3/8737-raskraska-.jpghttp://raskraski.link/uploads/1/5/2/152-raskraska-Matematicheskaya-raskraska-Karlson-do-20.jpghttp://craftkids.ru/uploads/9/3/7/Raskras-popugaya-reshiv-primery_9376.jpghttp://forum.raskraska.com/index.php?act=Attach&type=post&id=1210https://www.ixtira.tv/_ph/57/799945790.jpghttp://edu.raskraski.link/uploads/1/5/5/Raskraski-s-primerami-na-slozhenie-i-vychitanie-popugay-kesha_1558.jpghttps://ds04.infourok.ru/uploads/ex/084b/0001f092-35f6d895/hello_html_m512b23ec.jpghttp://umochki.ru/images/raskraski/obuch/s-primerami/raskraska-s-primerami-4.jpghttp://anyashka77.users.photofile.ru/photo/anyashka77/200193536/xlarge/201640319.jpghttp://forum.raskraska.com/index.php?act=Attach&type=post&id=1210http://edu.raskraski.link/uploads/1/4/9/Raskraski-s-primerami-na-umnozhenie-kot-leopold_1499.jpghttps://2.bp.blogspot.com/-owBfev58YAE/WawWwTecr9I/AAAAAAAAABc/KGtGM1lNvOErG6VPD9gl7vm6KnLNaj9qACLcBGAs/s1600/%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0%2B%25D0%25BF%25D0%25BE%25D0%25B4%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25B6.pnghttp://i.mirdetstva5.ru/u/54/728eeef21b11e394d84d1ec55aa83f/-/835.jpghttps://malenkii-genii.ru/images/rask/raskraska-dlya-2-klassa-9.jpg

 

http://svoimi-rykami.com.ua/wp-content/uploads/2016/05/besplatnye-raskraski-dlya-detej-raspechatat-razvivayushhie-raskraski-3.jpghttp://raskraski.link/uploads/1/5/1/151-raskraska-Matematicheskaya-raskraska-popugay-do-20.jpg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Коренчук Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Раннева Анастасия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Раннева Анастасия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Дудчак Галина Святославівна
    Змістовно та цікаво, дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
21 квітня 2018
Переглядів
16213
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку