Сценарій свята "Прощавай, початкова школо!"

Про матеріал

Сценарій свята “Прощавай, початкова школо!"
Сценарій створений для учнів початкової школи. Насичений готовими сценками, віршами, піснями. Цей сценарій допоможе вчителю початкових класів у підготовці до свята. Бажаю успіхів!

Перегляд файлу

ПРОЩАВАЙ, ПОЧАТКОВА ШКОЛО!

Ведучий  - Увага! Увага! Увага!

Учень:          День сьогодні такий незвичайний                                                                                                   Сонце встало, умите  в  росі,                                                                         Скликав  в   школу  нас  дзвоник   останній ,                                                                           І зібрались на  свято  усі.

Учень:          Світлі усмішки квітнуть довкола,
І  пісні  веселково дзвенять.                                                                             Вся сьогодні заквітчана  школа                                                                     Свято  кличе дівчат і хлоп'ят.

Учениця:        Стоїмо ми врочисто й святково,
Рік навчальний скінчився для нас.
І на серці так легко, чудово -                                                                                      Це веселий і радісний час!

Учень:             Цілий рік ми старанно учились
І слухняними майже були.                                                                                      Ми дружили, писали, трудились                                                                              І, звичайно, росли та росли.

Учень :            Та настала пора пречудова,
Довгождана для учнів мить.                                                                                В нас сьогодні - лінійка святкова ,                                                                                   І  останній  дзвінок продзвенить.

Учениця:             Школярів усіх покличе                                                                                                                  Він на урок  останній  раз.                                                                                 І, ніби чайка, закурличе,                                                                                             1 поведе  в  наступний клас.

Ведучий : - Але стривайте! Яке ж  свято  без випускників  початкової   школи ? Тож давайте запросимо їх на урочисту лінійку!

    Ведучий :         Злинь же, музико,  в  небо гучніше,                                                                        В добру пору лунай, в добрий час,                                                                                          Вище голови! Йдіть веселіше!                                                                                           Бо усі вже чекають на вас!

(Звучить музика. Заходять учні 4 класу.)

Ведучий : -  Свято   останнього   дзвоника  оголошується відкритим!                                                                                                                                                       Слово для привітання надається директору  школи  .

Ведучий  :         Початкова   школа  — мрій країна.                                                     Тут вперше все: знання і відкриття.                                                                          І саме звідси йде у світ дитина                                                                              В  своє прекрасне світле майбуття.

 

 

Ведучий :          Країна мрії - ніби Всесвіт цілий,                                                                  І перші почуття, і пізнання себе.                                                                                      Тут вперше все: любов і дружби сила,                                                            Краса землі і небо голубе.

Ведучий :           І відчуття, що ти на цій Землі - людина,                                                       І маєш праведним шляхом іти,                                                                                     Що ти — природи крихітна частина,                                                                                 І світ навколо мусиш берегти.

Ведучий :             На  свято  разом ви зібрались знову,                                                                       Щоб порадіти, поспівати нам.

І подивитися на весняну обнову,

Що шле земля всім селам і містам.

Ведучий :            Весна у літо переходить плавно,
                              І час розлуки настає для вас.
                              Здається, ніби зовсім ще недавно
                             Ви малюками йшли у перший клас.

Ведучий :            Як мить одна пройшло чотири роки,
І нам із вами розлучатись час.
Великі зроблені в навчанні кроки,                                                                                        У вересні підете в п'ятий клас.

Ведучий :                 Щоб вчитися і світ цей пізнавати.
Йти у життя хорошими людьми,
Батькам і вчителям допомагати -
На все це сподіваємося ми.

Ведучий : - Слово надається нашим випускникам

  1.     Школа  наша весела, чудова,                                                                                            Поспішали  до  неї щодня!                                                                                                              І хоч зветься вона —  початкова ,                                                                                            Та дала нам ґрунтовні знання.

   2.    Знань усіх нам заклала основу,
Лінь навчила долати і страх.                                                                                                             І  до  неї ми знову і знову                                                                                  Повертатися будемо  в  думках.

  1. Сьогодні  свято ,  свято  урочисте -
    Ми закінчили вже 4 клас.                                                                                                                Над нами небо сонячне і чисте,                                                                           І сто доріг попереду у нас.

 

 

 

Учениця .          Сумно вам не бувало ніколи,                                                                                                                Бо цікавий в нас кожен урок!                                                                                                          Родом ви з початкової школи -                                                                                                                                         В життя робите перший свій крок.

Учень            Ви лиш на першу сходинку ступили,                                                                   А скільки буде сходинок таких!                                                                                     Ви  початкову   школу  закінчили,                                                                                                                                    Де завжди  пісня  линула і сміх.

Учень              А далі вищі сходинки чекають,                                                                             Де здобувати маєте знання.                                                                                             І там цікаво буде — всі це знають,                                                                        Бо щось нове чекає нас щодня.

4..     Тепер залишаємо  початкову   школу                                                                                                                                                                                                                    В якій уперше все було для нас.                                                                Років цих не забудемо ніколи                                                                                     І вчительку, що привела у клас.

 5.      Тому сьогодні дяку їй складаємо                                                                            За доброту, за щирість і тепло.                                                                 Здоров'я, щастя та добра бажаємо.                                                                Щоб сонечко завжди в душі цвіло.

6.      Спасибі усім, хто працює у школі!
          За ласку, увагу, турботу й привіт!
          Ми всі полюбили цей рідний куточок!
           Бо тут нас навчали любить увесь світ.

Ведучий : - Прожито  останній  день навчального року. Але пригадайте той ранок, коли, хто з радістю, хто зі слізьми на очах та страхом перед невідомим, вперше прийшли  до  світлої будівлі під назвою  школа ! І на порозі вас зустрічала вона - ваша перша вчителька.                                                                                                                                                          - Сьогодні,  в  час прощання з  початковою   школою ,  до  вас, дорогі випускники, звертається ваша перша вчителька…

                 Смуток торкається серця –

                 Нам вже прощатися час…

                  Дзвоник останній покличе,

                  В старшу вже школу всіх вас.

                  Скільки проведено разом

                  Ранків, уроків, годин!

                  Про початкову школу залишиться

                  Тепер лиш спомин один.

                  За вимогливість мою пробачте,-

                  Вона знадобиться в житті.

                  Коли ви були необачні,

                  Сумно ставало мені.

 

 

                  Крила у вас підростають,

                  Учитесь всі літати…

                  Чотири роки для цього навчались

                  Думати, читати, рахувати.

                  Сонце хай завжди вам сяє,

                  Бог вам здоровя дає,

                  Хай стежка, прокладена в школі,

                  В щасливу путь вас веде.

Ведучий : - Без сонця не квітнуть квіти, без любові немає щастя, без батьків немає ні поета, ні героя!

Ведучий : Погляньте, дорогі діти, на своїх батьків, їхні очі сяють щастям, а десь у глибині затаїлась тривога. Бо попереду ще стільки випробувань! І батьки переживають у кілька разів більше, ніж ви самі. То ж любіть своїх рідних, будьте завжди гідними їх, дайте їм можливість гордитися вами! Зробіть так, щоб передчасні зморшки не лягли на їхні прекрасні обличчя, щоб їхні серця були спокійні за вас!

Учні 4-го класу:

1.    Без батьків чого ми в світі варті.                                                                                                             Без маминої ласки і тепла.                                                                                                                                    Без батьківської строгості і жарту                                                                                                       І без свого родинного гнізда.

2.      Чотири роки нас водили вранці,
Несли портфелі наші й ранці,                                                                                     Із нами ви уроки вчили,                                                                                                І малювали, і лічили. 

3.      За те, що раненько вставали,                                                                                    За те, що до школи водили,                                                                                               За те, що втоми ніколи не знали,                                                                      Палке вам велике "спасибі"!

Ведучий 1: Від імені батьків слово надається …

Звучить  пісня  "Прощавай , рідна  школо  моя".

   Пролунав дзвінок  останній ,                                                                                              Соловейком віддзвенів.                                                                                                                           Ми йдемо в дорогу дальнюю                                                                                          На очах у вчителів.                                                                                                                                                    На душі бринить тривога,                                                                                           Занімів порожній клас,                                                                                                                                           То дитинство босоноге                                                                                Проводжає тихо нас.

 

 

                                               Прощавай, рідна школо моя,                                          Тільки знай : сумуватиму я.                                                                                               Пам’ятай ті слова золоті,-                                                                                Ти для нас найдорожча в житті.

    Упадуть на землю роси,                                                                                                                                                           Зійде сонце на поріг.                                                                                                                         Дітвора дзвінкоголоса                                                                                                                                               Тихо стане на поріг.                                                                                                                                   І здійсняться сни пророчі                                                                                      На стежині будніх днів,                                                                                            І теплом засяють очі                                                                                                                                     Наших рідних вчителів.

                       П - В                                                                                                              

Ведучий  : - До випускників хочуть звернутися майбутні першокласники.

1. Зібрались дружно ми на свято

Сьогодні в урочистий час,

Щоб вам удачі побажати

І провести у 5 клас.

             2. Чотири роки вже минуло,

                 Як прийшли ви в перший клас.

                 Вам сьогодні, мабуть, сумно,

                  Що уже йдете від нас.

3. Вчительку не підведіть,

В п’ятий клас ви гідно йдіть.

Думаю, іще не раз

Вас зустріне оцей клас.

                     4. Просимо вас : пам’ятайте,

                        Нам в усьому приклад ви.

                        Не лінуйтесь, не пустуйте,

                         Не втрачайте голови.

 

 

5. Ми вітаємо вас щиро,

Дорогі випускники!

Зичимо вам сонця, миру,

Щастя на усі роки!

Ведучий : - Право передати «естафетний ключ знань» першокласникам надається учениці 4 класу.

Я бажаю вам гарно вчитись                                                                                                                                                     І ніколи в житті не лінитись,                                                                                                                                                Бо найкраще тому в світі жити,                                                                                                                                 Хто з науками вміє дружити.                                                                                                                        Хай для вас лиш сонечко сяє,                                                                                                                                      Хай біда вас завжди обминає.

 

Першокласник:          Естафету ми приймаємо,

                                       Все найкраще від вас беремо,

                                       Й привселюдно вам обіцяємо –

                                       В   школі  вас не підведемо.

 

Сценка «Зустріч з першокласником»

Привіт, Настусю! Ти я бачу молодець, будеш йти до школи.

  • Так. А чого вчать у школі?

Читати!

  • А ще?

Писати!

  • А ще?

Лічити!

  • А ще? А ще? А ще?                          Ось слухай!

 

Пісня «Чого вчать у школі»

Буквы разные писать

Тонким перышком в тетрадь

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

Вычитать и умножать

Малышей не обижать

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.                                                                                                                

 

К четырем прибавить два,

По слогам читать слова

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

Книжки добрые любить

И воспитанными быть

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

 

Находить восток и юг,                                                                                                                                                     Рисовать квадрат и круг                                                                                                                                              Учат в школе, учат в школе, учат в школе,                                                                                                                       И не путать никогда                                                                                                                                             Острова и города                                                                                                                                   Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

Точки ставить и тире,

И не драться во дворе

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

Крепко-накрепко дружить,

С детства дружбой дорожить

Учат в школе, учат в школе, учат в школе.

Ведучий : - Сьогодні не лише  свято   останнього   дзвоника , а й день підведення підсумків роботи за навчальний рік.

(Нагородження учнів, батьків). 

Ведучий :                 - Ну от і все, лінійка урочиста
                                     Скінчиться зараз.                                                                                                                                                                                                            І  в   останній  раз                                                                                                  Дзвінкова  пісня  радісна і чиста                                                                                                                                      До  глибини душі стривожить вас!

Ведучий : - Право подати  останній  дзвінок надається учням 4 класу

Ведучий :       Ось срібний голос дзвоника  лунає.                                                                                                                                          Випускників  останній  кличе раз!                                                                                                                                                      В  однім пориві всі серця єднає                                                                                                                                                                  Щасливо, друзі, всім!                                                                                                           У добрий час!

 

 

 

 

Пісня  « Останній дзвоник»

Дзвоник золотий усіх скликає,

На літо заснув порожній клас,

Дзвоник золотий іще не знає,

Що йому дзвеніть останній раз!

 

Приспів:

Дзінь-дзілінь-дзілінь-дзілінь!

Останній дзвоник кличе.

Дзінь-дзілінь-дзілінь-дзілінь!

Веселі всі обличчя.

Дзінь-дзілінь-дзілінь-дзілінь!

Нам сонечко засяє.

Дзінь-дзілінь-дзілінь-дзілінь!

Канікули чекають!

 

 

 

 

Хмари голубі у небі тануть,

Зоряні дощі в долоні б'ють,

Вже випускники дорослі стали,

На урок останній раз ідуть.

 

Приспів.

 

Школо, не сумуй, я повернуся,

Крапельку за літо підросту,

На порозі щиро посміхнуся

І до класу радісно зайду!

 

Приспів.

На фоні музики

Ведучий:                          - І вмить прощальну, але красиву,                                                                              Готовий знову сюрприз на додачу.                                                                                                                                     Ми випускаємо свої кульки щасливі,                                                                Щоб здійснились наші мрії дитячі.

 

 

 

 

 

 

 

(Учні 4-го класу утворюють коло і випускають різнокольорові повітряні кульки )

Ведучий :                      - На блакитних хвилях неба                                                           Кулька стрімко полетить                                                                                                        Потанцює, покружляє,                                                                                                                            Мрію вашу вмить здійснить.

Ведучий :           - Хай стелиться Вам доля рушниками,                                           Йдіть по життю лиш добрими стежками.                                                                       Прийміть батьків своїх благословення,                                                                         Хай окриляє вас завжди натхнення.

 

Ведучий : - Право зайти першими на свій  останній  урок  в   початковій   школі  надається випускникам - четвертокласникам

(Звучить музика, випускники заходять в школу «коридором з рушників»)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантаження...
doc
Додано
21 квітня 2018
Переглядів
1323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку