" Комп’ютерна графіка "

Про матеріал
Колірна модель - механізм, за яким певному числу або набору чисел зіставляється колір. Колірна модель – система кодування кольорів, яка використовується для зберігання, відображення на екрані та друку зображення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна графіка Растрові й векторні зображення та їх властивості. Колірні системи. Огляд і класифікація сучасних графічних редакторів. Формати графічних файлів.

Номер слайду 2

Комп’ютерна графіка – галузь людської діяльності, пов’язана з використанням комп’ютерів для створення зображень і обробки візуальної інформації, отриманої з реального світу.

Номер слайду 3

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки графічний інтерфейс користувача

Номер слайду 4

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки спецефекти, кінематографія й телебачення

Номер слайду 5

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки цифрове телебачення, Інтернет, відеоконференції

Номер слайду 6

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки обробка цифрових фотографій

Номер слайду 7

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки комп’ютерні ігри, системи віртуальної реальності

Номер слайду 8

Спосіб створення комп’ютерної графіки двовимірна графіка тривимірна графіка

Номер слайду 9

Застосування двовимірна графіка тривимірна графіка Видавнича та рекламна діяльність Картографія Фотографія Розробка креслень тощо Кінематограф Телебачення Комп’ютерні ігри Моделювання об’єктів у промисловості тощо

Номер слайду 10

Векторне зображення – це зображення, що складається з об’єктів (ліній, кіл, кривих, багатокутників), які можна описати математичними рівняннями.

Номер слайду 11

Растрове зображення – це зображення, що являє собою місив пікселів

Номер слайду 12

Глибина кольору – це кількість бітів, які використуваються для кодування кольору одного піксела растрового зображення.

Номер слайду 13

Напівтонові зображення мають глибину кольору 8 біт. Повноколірні зображення мають глибину кольору 24 або 32 біти.

Номер слайду 14

Розміри растрового зображення задаються як кількість пікселів по горизонталі та вертикалі, наприклад: 100х100, 1200х800 тощо. 1200 800

Номер слайду 15

Растрова здатність монітора – кількість пікселів, що припадають на одиницю довжини зображення на екрані; вимірюється в пікселах на дюйм.

Номер слайду 16

Роздільна здатність принтера – кількість точок фарби на одиницю довжини зображення, яку здатен надрукувати принтер; вимірюється у точках на дюйм.

Номер слайду 17

Наприклад Малюнок 600х600 пікселів Монітор має роздільну здатність 72 ррі 1 дюйм = 2,54 см 600 : 72 х 2,54 см = 21 см Розмір малюнка – 21х21 см На принтері з роздільною здатністю 300 dpi має розмір 5х5 см: 600 : 300 х 2,54 см = 5 см

Номер слайду 18

Що більші розміри зображення та глибина його кольору, то більше обсяг його файлу.

Номер слайду 19

Порівняння растрових та векторних зображень Векторні зображення Растрові зображення Складаються з об’єктів, описаних математично Складаються з масивів пікселів Менші обсяги файлів. Обсяг залежить не від розміру зображення, а від кількості об’єктів у ньому Більші обсяги файлів. Обсяг залежить від розміру зображення Можна збільшувати без погіршення якості У разі збільшення зображення якість погіршується Не дають змогу точно передати перехід від одного кольору до іншого Дають змогу отримати зображення фотографічної якості Застосовують для зберігання креслень, ділової графіки (схем, діаграм), шрифтів, рисунків з чіткими контурами Застосовують для зберігання фотографій, творів живопису, зображень елементів інтерфейсу

Номер слайду 20

Колірна модель - механізм, за яким певному числу або набору чисел зіставляється колір Колірна модель – система кодування кольорів, яка використовується для зберігання, відображення на екрані та друку зображення.

Номер слайду 21

Подання кольору в моделі RGB

Номер слайду 22

Подання кольору в моделі CMYK

Номер слайду 23

Колірна модель HSB Відтінок (Hue) задає розташування кольору у спектрі видимого світла. Насиченість (Saturation) визначає, наскільки колір є інтенсивним, віддаленим від сірого. Яскравість (Brightness) визначає, наскільки колір світлий чи темний.

Номер слайду 24

Графічний редактор – це прикладна програма, яка дає користувачеві змогу створити й редагувати на екрані комп’ютера зображення та зберігати їх для подальшого використання.

Номер слайду 25

Растрові редактори Microsoft Paint Adobe Photoshop Corel Photo-Paint Live Picture Macromedia XRes Micrografx Picture Pablisher Paint Shop Pro

Номер слайду 26

Векторні редактори Adobe Illustrator Corel Xara Macromedia FreeHand CorelDRAW

Номер слайду 27

Тривимірні графічні редактори 3d-Studio Max Maya

ppt
Додано
16 жовтня 2020
Переглядів
1591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку