Комп’ютерне моделювання об’єктів і процесів.Комп’ютерний експеримент.

Про матеріал
Що таке модель та якими бувають моделі; що таке комп’ютерне моделювання; у чому полягають особливості комп’ютерного експерименту; які обмеження комп’ютерного моделювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерне моделювання об’єктів і процесів. Комп’ютерний експеримент.

Номер слайду 2

Пригадайте:що таке інформаційна модельетапи побудови інформаційної моделіВи дізнаєтеся:що таке модель та якими бувають моделі;що таке комп’ютерне моделювання;у чому полягають особливості комп’ютерного експерименту;які обмеження комп’ютерного моделювання. Комп’ютерне моделювання об’єктів і процесів. Комп’ютерний експеримент.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Інформаційна модельсукупність інформації, що характеризує істотні властивості і стани об'єкта, процесу, явища, а також взаємозв'язок із зовнішнім світом.

Номер слайду 5

Етапи побудови інормаційної моделі

Номер слайду 6

Що таке комп'ютерна модель?це інформаційна модель подана у знаковій формі та реалізована за допомогою комп'ютера. 

Номер слайду 7

Що таке модель та якими бувають моделіМатематична. ГрафічнаІмітаційна

Номер слайду 8

Що таке модель та якими бувають моделіВиди інформаційних об’єктів. Математичні-це знакові моделі, що описують певні числові співвідношення. Графічні-це візуальне подання об`єктів, які настільки складні, що їх опис іншими способами не дає людині ясного розуміння. Імітаційні-дозволяють спостерігати зміни поведінки елементів системи-моделі, проводити експерименти, змінюючи деякі значення параметрів моделі.

Номер слайду 9

Що таке комп'ютерне моделювання?Результат комп`ютерного моделювання полягає в отриманні кількісних і якісних висновків щодо наявної моделі. Якісні висновки дають змогу виявити не відомі раніше властивості системи.Її структуру динаміку розвитку. Стійкість Цілісність та інше. Кількісні висновки в основному носять характер прогнозу деяких майбутніх або пояснення минулих значень змінних, що характеризують систему.

Номер слайду 10

pptx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
1475
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку