Комплекси вправ для учнів старших класів.

Про матеріал
Комплекси ЗРВ для учнів старших класів,які можна використовувати на уроках фізичної культури та під час дистанційного навчання.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

            КОМПЛЕКСИ ВПРАВ

                     З ФІЗИЧНОЇ

                    ПІДГОТОВКИ 

 ДЛЯ УЧНІВ СТАРШИХ КЛАСІВ


КОПМЛЕКС 1

                Вправи з гантелями

1-3 кг

1. В.п. – випад правою (лівою ) ногою ,гантелі в зігнутих руках біля плечей. Зробити три присіди у випаді, стрибком змінити положення ніг (7-9 разів).

  2. В.п. – основна стійка ,гантелі вниз .Підняти гантелі в сторони ,угору ,опустити вперед ,вниз; те саме ,починаючи рух руками вперед (6-8 разів).

  3. В.п. – стійка ноги нарізно ,гантелі вниз. Нахил праворуч ,згинаючи ліву руку і підіймаючи до пахви; повернутися в в.п. ; те саме в іншу сторону (по 6-8 разів у кожну сторону).

  4. В.п. – упор сидячи з опорою на передпліччя ,гантелі закріплені на ступнях. Підняти праву ногу   повернутися у в.п. ;те саме з іншою ногою(по 5-7 разів із кожною ногою).

  5. В.п. – лежачи на спині ,гантелі вниз (руки вздовж тіла). Розвести гантелі в сторони; підняти гантелі вгору і покласти на підлогу за головою; те саме у зворотному напрямку (6 разів).

  6. В.п. – стійка ноги нарізно ,гантелі в зігнутих руках біля плечей. Присісти на всій ступні (видих), повернутися  в.п. (вдих)(8-10 разів).

  7. В.п. – нахил, ноги нарізно, гантелі в опущених руках. Розвести гантелі в сторони ,повернутися у в.п.(5-7 разів).

  8. В.п. – основна стійка ,гантелі вниз. Підняти гантелі до плечей,повернутися у в.п. (6-8 разів)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМПЛЕКС 2

Спеціально-підготовчі вправи з           футбольними м’ячами 

  1. гравці А і Б на відстані 8-10 м рухаються по колу. Гравець А знизу двома руками кидає м’яч гравцеві Б ,який з льоту почергово лівою і правою  ногами відбиває його в руки гравцю А (2 хв ., після 1 хв гравці міняються місцями).

  2. Те саме ,що у вправі 1 ,але гравець Б спрямовує м’яч у руки гравцеві А ударом в головою(2 хв ., після 1 хв . Гравці міняються місцями ).

  3. Те саме ,що у вправі 1,але гравець Б приймає м’яч на груди (стегно) і, не опускаючи його на землю ,почергово лівою і правою ногами спрямовує в руки гравцеві А(2 хв., після 1хв. гравці міняються місцями).

  4. Боротьба за м’яч у парах (30 с).

  5. Гравець А виконує передачу гравцеві Б на відстані 10-12 м; гравець Б в один дотик почергово правою і лівою ногами дає передачу у відповідь гравцеві А. Обробивши м’яч гравець А знову робить передачу і т.д. (4 хв., після 2 хв. гравці міняються місцями).

 6. Передачі м’яча в парах у русі на хід партнерові (2хв)

docx
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
80
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку