конференція:" Наноматеріали змінюють наше життя"

Про матеріал
Конференція Наноматеріали змінюють наше життя Слайд 2. Технології визначають якість життя кожного з нас і міць держави, в якій ми живемо. Слайд 3. Сьогоднішня конференція приурочена 45річниці створення телефонів. Слайд 4. Що таке нано? Нові технології - це те, що рухає людство вперед на його шляху до прогресу. Початок XXI століття проходить під знаком нанотехнологій, які об'єднують біологію, хімію, IT, фізику. Оскільки, конференція приурочена 40- річчю створення мобільного телефону, мабудь,слід пригадати, що розвиток комп'ютерних технологій завжди був пов'язаний з мініатюризацією елементів електронних схем. (відео) В останні роки темпи науково-технічного прогресу стали залежати від використання штучно створених об'єктів нанометрових розмірів. Створені на їх основі речовини і об'єкти розміром 1 - 100 нм називають наноматеріалами, а способи їх виробництва і застосування - нанотехнологіями. Неозброєним оком людина здатна побачити предмет, діаметром приблизно 10 тис. нанометрів . У самому широкому сенсі нанотехнології - це дослідження і розробки на атомному, молекулярному та макромолекулярному рівні в масштабі розмірів від одного до ста нанометрів;створення і використання штучних структур, пристроїв і систем, які в силу своїх надмалих розмірів володіють істотно новими властивостями і функціями; маніпулювання речовиною на атомному рівні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наноматеріали і нанотехнології Конференція Наноматеріализмінюють життя

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Технології визначають якість життя кожного з нас і міць держави, в якій ми живемо.

Номер слайду 4

Що таке нано ?Нові технології - це те, що рухає людство вперед на його шляху до прогресу.

Номер слайду 5

Кубок «Лікурга»,IV століття до н.е., Британський музей. Виготовлений давньоримськими майстрами. Містить частинки золота і срібла. При різному освітленні змінює колір від темно-червоного до світло-золотистого. Наноісторія В 400 р до н.е. грецький філософ Демокріт вперше використав слово «атом»

Номер слайду 6

1704 рік Ісаак Ньютон-припущення про дослідження «таємниці корпускул»;1959 Річард Фейман-припущення про механічне переміщення одиночних атомів;1974 Норіо Танігучі вперше вжив термін «нанотехнології»;1980 Ерік Дрекслер використовував цей термін.

Номер слайду 7

ВченіРічард Фейман, американський фізик, лауреат Нобелівської премії, 1965 рік. Там, внизу, повно місця! 1959 рік. Машини творення: прийдешня ера нанотехнологій-самостійна галузь науки. Ерік Дрекслер, 1980 рік

Номер слайду 8

Фулерени1985 рік - Річард Смеллі, Роберт Керл і Гарольд Крото відкрили фулерени. Вперше зуміли виміряти об'єкт розміром 1 нм.1996 Нобелівська премія.

Номер слайду 9

нанокристали і нанокластери. Виділяють наступні типи наноматеріалів:наночастинкинанотрубки і нановолокнананодісперсіі (колоїди)наноструктуровані поверхні і плівкинанокристали і нанокластери.

Номер слайду 10

Трос ліфта буде зроблений з матеріалу на основі вуглецевих нанотрубок. Цей матеріал в сотні разів міцніше сталі. Довжина троса 36000 кілометрів. Ліфт зможе піднімати 20 тонн вантажу кожні три дні. Вартість проекту складе приблизно 15 мільярдів доларів. Космічний ліфт

Номер слайду 11

Нанотехнології в автомобіле-будуванні

Номер слайду 12

Двигун. Чималий потенціал несуть в собі розробки матеріалів, які можна використовувати для створення нових видів автомобільних двигунів. Найбільш перспективним у даній сфері вважається модифікований матеріалами нанокомпозитний пластик. Цей матеріал зможе стати основою створення новітніх моделей автотранспорту. Міцність і стійкість модифікованого полімеру близькі до аналогічних характеристик металів, однак, пластик має: меншу вагу поліпшені показники стійкості до корозіїзнижений рівень шуму.

Номер слайду 13

Скло. Використовуючи діоксид титану (Ti. O2), розробники створили технологію поверхонь що самоочищаються. Працює дана технологія таким чином:    - бруд потрапляє на поверхню, покриту діоксидом титану ;  - на нанопокриття, виготовлене з Ti. O2 потрапляють ультрафіолетові промені; - відбувається фотокаталітична реакція;    - молекули води, що знаходяться в повітрі, перетворюються в окислювачі (досить сильні) - радикали гідрооксиду;    - окислювачі розщеплюють бруд. Діоксид титану (Ti. O2)

Номер слайду 14

Елементи живлення

Номер слайду 15

Нанотехнології в будівництві

Номер слайду 16

Алюминій з невеликою присадкою (не більше 1%) фулерену набуває твердість сталі. Сталь на основі фулерену

Номер слайду 17

Енергозберегаючі нанопокриття

Номер слайду 18

Сьогодні в області нанотехнології все частіше згадується перспективна галузь застосування - наномедицина.

Номер слайду 19

Регенерація пошкоджених тканин серця - це ще одна можливість лікування за допомогою нанотехнологій. Інший варіант застосування нанотехнологій полягає у використанні нанопристроїв для очищення артерій від атеросклеротичних бляшок і усунення інших проблем.

Номер слайду 20

Біочіп Біочіп – невелика пластинка с нанесеними на неї в певному порядку молекулами ДНК або білка, що застосовуються для біохімічних аналізів.

Номер слайду 21

Відкриття професора Азіза Людям, що страждають хворобою Паркінсона, через два крихітних отвори в черепі вживлюють в мозок электроди, які підключені до стимулятора. Прииблизно через тиждень хворому вживляють і сам стимулятор в черевну порожнину. Регулювати напругу пацієнт може сам з допомогою перемикача. З болем вдається впоратись вже в 80 % випадках.

Номер слайду 22

Сьогодні в області нанотехнології все частіше згадується перспективна галузь застосування - наномедицина.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дендример Элементи наносвіту - дендример

Номер слайду 25

Розроблений портативнийаналізатор крові, який виконує повний аналіз всього за 2 хвилини. В кров'яні клітини людини можна буде вбудувати мікроскопічні датчики, попереджуючі про появу перших ознак розвитку хвороби

Номер слайду 26

Нанотехнології в побутовій техніці

Номер слайду 27

Нанокаталізатори. Щоб об'єднати каталітичну здатність вуглецевих нанотрубок і перехідних металів, наночастинки з них ввели всередину нанотрубок (Виявилося, що цей Нанокомплекс каталізаторів здатний запустити реакцію, про яку тільки мріяли - прямий синтез етилового спирту із синтез-газу (суміші окису вуглецю і водню), одержуваного з натурального газу, вугілля і навіть біомаси

Номер слайду 28

Нанотехнологіі: міста і материки

Номер слайду 29

Закріплення1. Кого з вчених можна назвати «батьком нанотехнологій»? 2. Хто з американських вчених сказав:"Там внизу ще багато місця"? 3. В якому році Р. Смеллі, Р Керл та Г. Крото отримали Нобелівську премію і за що? 4. В якому році К. Ціолковський запропонував ідею створення космічного підйомника? 5. Ким і коли був створений перший бензиновий двигун?

Номер слайду 30

Аналіз і оцінка отриманих результатів. Ми переконалися в тому, що розвиток нанотехнологій дійсно поліпшить наше майбутнє. Ми зможемо лікувати важкі захворювання всього за кілька хвилин, з легкістю переміщати важкі вантажі на далекі відстані, конструювати мікророботів, які послужать на благо людству. І ми згодні з тим, що необхідно робити все для розвитку нанотехнологій в Україні.

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку