Конференція «Вплив води на ріст і розвиток живих організмів»

Про матеріал
Поглибити та розширити знання студентів про біологічну роль води як універсального розчинника та речовини, що являється найбільш важливою для росту, розвитку та формування будь-якого організму, а також організму людини; розвивати вміння здійснювати пошукову, дослідницьку та аналітико-синтетичну діяльність студентів, формувати вміння працювати з науковими джерелами інформації (друкованою літературою, періодичними виданнями та інтернет-ресурсами). Сприяти формуванню ораторських здібностей, вмінню виступати перед аудиторією, вести дискусію, відстоювати свою точку зору; виховувати дбайливе ставлення до власного організму, інших живих об’єктів та навколишнього середовища. Формувати бажання використовувати теоретичні знання у практиці власного життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

на тему : “ Вплив води на ріст і розвиток організмів ”Науково-теоретична конференція на тему:

Номер слайду 2

на тему : «Вода, в тебе нема ні кольору, ні смаку, ні запаху, тебе не можна описати, тобою насолоджуються не знаючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя. Ти – саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, яку не поясниш нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з якими ми вже попрощались» Антуан де Сент – Екзюпері

Номер слайду 3

Панасенко Тетяна Володимирівналікар-інфекціоніст , викладач дисципліни “Інфектологія”Лисенкова Надія Анатоліївнавикладач дисципліни «Інфектологія» та «Основи екології та профілактичної медицини»Піскунова Валентина Василівнавикладач дисциплін «Ріст і розвиток людини» та «Біологія та екологія»Рудак Юлія та Букач Анастасіястуденти, що займалися пошуково-дослідницькою роботою з цієї теми та їх керівники Драган Людмила Іванівна та Піскунова Валентина Василівна. Посуховська Світлана Василівназавідувач Бериславського міжрайонного відділу державної установи «Херсонський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України лікар вищої категоріїУчасники конференції:

Номер слайду 4

За своє життя людина випиває до 35 тонн води. Якість води – поєднання хімічного і біологічного складу та фізичних властивостей води, яке зумовлює її придатність для певних видів використання. Вживання неякісної питної води загрожує важкими наслідками для здоров’я людини

Номер слайду 5

Загальні запаси вільної води на Землі – 1,4 млрд км куб., майже стільки ж у зв’язаному станіОкеани, моря, річки, озера, льодовики……

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вода, Н2 O — хімічна речовина у вигляді прозорої, безбарвної рідини без запаху і смаку (в нормальних умовах). У природі існує у трьох агрегатних станах: 1. твердому – лід, 2. рідкому – вода, 3. газоподібному – водяна пара.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Запаси води розподілені наступним чином (%): *океани – 97,2; *льодовики – 2,15;*підземні води – 0,625; *прісні озера та ріки – 0,009; *солоні озера та внутрішні моря – 0,008; *атмосфера – 0,001, *ріки – 0,0004. *Запаси прісної води, яку використовує людство складають всього 0,3% об’єму гідросфери.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

 Скільки води потрібно людині?Людина надзвичайно гостро відчуває зміну вмісту води в організмі і може прожити без неї всього декілька діб. Навіть незначне зменшення вмісту води небезпечне для організму:* при втраті води до 2% маси тіла (1–1,5 л) з'являється спрага; *при втраті 6–8% наступає стан напівнепритомності;*при браку 10% з'являються галюцинації, порушується ковтання;*при втраті води в об'ємі 12% від маси тіла, людина гине.

Номер слайду 16

Потреба у воді збільшується в середньому: на 10% при підвищенні температури тіла на кожний градус вище 37 °C;при фізичній роботі середньої тяжкості потреба підвищується до 4–5 л;при важкій роботі на свіжому повітрі до 6 л;при роботі в гарячих цехах може збільшуватися до 15 л.

Номер слайду 17

Здатність організму підтримувати постійну температуру тіла в значній мірі обумовлена трьома фізичними властивостями води:1. вода володіє високою здатністю запасати тепло;2.вода має високий ступінь теплопровідності;3. вода постійно випаровується з поверхні легенів і шкіри (забезпечення теплорегуляції).

Номер слайду 18

Стан питної води та перевірка відповідності її складу ГДК речовин у воді та стандартам якості питної води у м. Бериславі та Бериславському районі

Номер слайду 19

Вплив різних видів води на проростання насіння і ріст гороху. Перед собою ми поставили задачі: за літературними джерелами ознайомитися з особливостями коралової та інших видів води;експериментально підтвердити чи спростувати унікальний вплив їх на живі організми, зокрема на ріст і розвиток рослин;зробити висновки на основі одержаних результатів.

Номер слайду 20

Коралова вода*Японія, *острови Окінава, Токунасіма,*середня тривалість життя:*чоловіки – 88 років,*жінки – 92 роки,*професор Кобаясі,*корали Санго

Номер слайду 21

Характерні властивості коралової водир. Н 8,5-9,0;Окисно-відновний потенціал;Структурована; унікальний рідкий кристал;Поглинає сполуки хлору;Містить життєво важливі мінерали;Високий вміст кальцію;Зниження поверхневого натягу.

Номер слайду 22

“Жива” водар. Н = 7-12негативний електричний потенціал“Мертва” водар. Н = 1-6позитивний електричний потенціал

Номер слайду 23

Хвороби, при лікуванні яких, можна використовувати “живу” та “мертву” воду:- алергія;- ангіна;- запалення печінки;- гастрит;- високий або низький АТ;- головний біль;- запор;- пронос;- дратівливість;- безсоння

Номер слайду 24

Методика та результати дослідження впливу різних видів води на проростання насіння, ріст і розвиток рослин гороху

Номер слайду 25

Використання водопровідної води4 лютого6 лютого12 лютого

Номер слайду 26

Використання “живої” води1 лютого8 лютого12 лютого

Номер слайду 27

Використання “мертвої” води4 лютого6 лютого12 лютого

Номер слайду 28

Використання коралової води2 лютого6 лютого12 лютого31 січня

Номер слайду 29

Висновок На основі самостійно проведених спостережень ми дійшли висновку, що дійсно існує вплив складу води на ріст і розвиток рослин. на організми людини і тварин.

Номер слайду 30

Цей вплив різний: коралова вода суттєво прискорює ріст і розвиток досліджених рослин; «жива» має подібну дію, але менш виражену, а «мертва» взагалі згубно діє на живі організми. Результати експерименту дають підставу передбачати подібний вплив хімічного складу води і на організми людини і тварин.

Номер слайду 31

на тему :

Номер слайду 32

на тему : Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
31 травня 2019
Переглядів
752
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку