Конкурс на звання "Юна українка - 2018"

Про матеріал

Розробка сценарію для конкурсу на звання "Юна українка - 2018", пропонується для проведення у рамках предметних тижнів для учениць 5-8 класів.


Перегляд файлу

 

Сценарій конкурсу за звання

Сценарій конкурсу на звання "Юна українка - 2018"

 

В залі звучить пісня "А я просто українка, україночка". Музика стихає, на сцену виходить ведучий.

Ведучий: Сьогодні, в рамках Тижня української мови для дівчат 5-8 класів ми проводимо конкурс на звання «Юна українка». Учасниць оцінює вельмишановне журі:

Ведучий: Кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть. Вони освячені віками. Звичаї - це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сьогоденні, а й в історичному минулому. Це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших національних справах. Звичаї та рідна мова, - це і є незнищені характерні ознаки народу.

Лунає пісня П.Майбороди на слова А.Малишка "Моя стежина".

Ведучий: На конкурсі учасницям надається можливість показати знання народних звичаїв, окрім того. - продемонструвати загальну культуру, сміливість, винахідливість та оригінальність. На учасниць чекають різні випробування. Комусь пощастить більше, комусь менше. Але не треба сумувати у разі невдачі, не личить схиляти голови в тузі. Наш народ витриманий, сміливий, дотепний, веселий. Тож будемо гідними називатися українцями. А тепер запрошуємо учасниць конкурсу.

Звучить музика. Учасниці конкурсу виходять на сцену.Проводиться жеребкування черги.

Ведучий: Дорогі учасниці, наш перший конкурс має назву "Привітання". Ви повинні протягом 1-2 хвилин розповісти про себе, свої інтереси та захоплення, про улюблене заняття і привітатись з членами журі й глядачами у вигляді "Самореклами". Першою вступає в змагання учасниця під №..._______

На екрані показ відеоматеріалів кожної з учасниць. Ведучі по черзі викликають учасниць .Журі виставляють бали.

Ведучий: "Мода-2018" - таку назву має наступний конкурс. Наші конкурсантки продемонструють свої українські вбрання або його елементи.

Під музику дівчата демонструють свій вигляд. Журі виставляють бали.

Ведучий: Дякуємо учасниць за вашу чарівність, винахідливість та креативність у виборі вашого вбрання. І переходимо до наступного конкурсу, який називається "Звичаї українського народу". Кожна з учасниць повинна розповісти про одне з народних свят, яке ми святкуємо в Україні.

Учасниці по черзі витягують квитки, на яких написані назви народних свят.

Ведучий: Поки дівчата готуються до наступного конкурсу ми пропонуємо конкурс для глядачів. Я запрошую на сцену дівчат, котрі мають довгі коси. Наше журі визначить, у котрої глядачки найдовші коси.

Переможниця отримує приз.

Ведучий: Нашу конкурсну програму продовжують нові завдання для учасниць. Кожна учасниця має змогу зараз виступити перед глядачами із своїм художнім номером та продемонструвати свої творчі здібності.

Ведуча: Українська пісня! Хто не був зачарований нею! Вона багата мелодією, безмежною широтою і красою образів. Для вас пісенний подарунок дарує_______

Підводяться підсумки конкурсу "Юна українка". Оголошуються переможниця. Нагородження.

 

Ведуча: До слова запрошується голова журі  з підсумками  _________

doc
Додав(-ла)
Lytvyn Lіudmyla Ivanivna
Додано
27 березня 2018
Переглядів
938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку