Конкурсна програма до Дня Святого Валентина « Любов твоя — це ніжний шепіт, це вітру подих, сонця жар!»

Про матеріал
Сценарій конкурсної програми до Дня Святого Валентина включає в себе матеріал про історію святкування , традиції Дня Валентина, а також цікаві конкурси, музичні паузи. Призначено для учнів 8-11 класів у позаурочний час.
Перегляд файлу

Конкурсна програма до Дня Святого Валентина « Любов твоя — це ніжний шепіт,
це вітру подих, сонця жар!».2020 р.

( для учнів 8-11 класів)

Звучить вірш про кохання…(аудіозапис)

(Слова ведучих на фоні мелодії)

Ведуча. Вітаємо вас, шановне товариство!
Ведучий. Доброго вечора всім закоханим!
Ведуча. Так-так. Нам залишається лише співчувати людям, які залишились вдома, біля комп’ютерів або телевізорів. Поспівчуваємо незакоханим!

Ведучий. Тож у нас є чудова нагода здійснити чудову мандрівку незвичайною країною Кохання, пройтися вулицями, проспектами та бульварами неземного щастя. Адже навіть нерозділене нещасливе кохання осяває вразливу душу, залишається назавжди солодким щемом-спогадом.
Ведуча. Його називають солодким болем. Так кажуть поети. 
Ведучий. Любов і кохання – це вічна тема музики, поезії, сенс життя.

І 14 лютого – згідно католицького віросповідання – День Святого Валентина − поступово перетворився в цілому світі в День закоханих.
Ведуча. Коханням люди «хворіли» у всі часи, у всі епохи. І про нього написано немало. Але не побачиш жодного повторення! Бо люди, що кохають, є неповторними, а почуття їх прекрасне і величне.

Ведуча.Кохання – то не тільки прекрасна поезія, це велика відповідальність одне перед одним, потреба допомогти, підставити плече, ділити радість і біль. Кохання – це єднання двох сердець. Людина, котра кохає, відкриває у собі дивовижне багатство душі.

Ведуча. Сьогодні пропонуємо глядачам, нашим гостям весело провести час разом з нами і взяти участь у цікавих конкурсах. Тож перший конкурс «Конкурс із танцями на газеті». Бажано взяти участь у ньому трьом парам.  Це дуже старий конкурс. Кожній танцюючій парі видається газета. Слід танцювати так, щоб жоден із партнерів не наступив на підлогу поза газетою.Під час зупинки музики газета складається навпіл, і танець триває.Музика весь час змінюється.Якщо хто-небудь із партнерів зійшов із газети під час танцю — пара вибуває з конкурсу.Остання пара, яка залишилася в грі, отримує приз.

Ведуча. День Святого Валентина це – Миле, Домашнє, Забавне і Незвичайне свято. Незвичайне воно тому, що зовсім не слов’янське... Але Європа святкує його з великим задоволенням вже 120 років.

1

Мабуть, це чудово, що до черги жіночо-чоловічих свят приєдналося ще одне – прекрасне свято з  надзвичайно сумною і романтичною історією, яку, правда, мало хто з нас знає. Послухайте одну з легенд, пов'язаних з цим святом.
Ведуча.У дні, коли молодий християнин-лікар на ім’я Валентин потрапив до в’язниці ,римський календар відраховував останні дні року. В Італії починалась весна.
Ведуча.За римським календарем саме в середині лютого святкували Новий рік. Незаміжні дівчата займались приблизно тим, чим займаємось, мабуть, і ми на Різдво – ворожили. Тоді ж вирувало і язичницьке свято Люперкалія, якому була заступницею сама богиня любові – Юнона. Парочки, що вже склалися, оголошували про свої заручини, а для вільних від стріл Амура, і навіть заміжніх, воно було часом бурхливих любовних пристрастей.
Ведуча.А Валентин тим часом їв сухий хліб у в’язниці, молився і знав напевно, що справжньої весни вже не побачить. Якщо вірити його зображенню у книгах, він був дуже вродливим. Мабуть, в нього закохувались дівчата. Але навряд чи, сидячи за гратами, він міг припустити, що останньому в його житті коханню судилося статися саме в цих стінах.
Ведуча.Його наглядач у в’язниці був суворим і ненавидів християн. Про те, що молодий християнин, якого нещодавно привели до нього, ще й лікар, він дізнався, коли спіймав під віконцем його камери декількох хлоп’ят, які кидали туди маленькі записки (можливо, це й були перші “валентинки”). В записочках була всяка всячина: поздоровлення зі святом, привіти і побажання людині, яка була до них доброю і привітною, яка лікувала їх і навчала.
Ведуча.Наглядач замислився. Його улюблена дочка була сліпою і наодинці просиджувала всі дні вдома: кому потрібна сліпа наречена? Наглядач привів дочку до ув’язненого лікаря, але не міг знати, що горе сліпої дівчини стане горем закоханої.Сталося диво: Валентин повернув їй зір і вона покохала його. Від їх кохання залишилось одне свідоцтво, про яке не забула легенда – невеличкий лист, майже записочка, “валентинка”, яку склав юнак для неї, сором’язливо підписавши: “Ваш Валентин”. І, невідомо, може саме дочка наглядача вперше вигукнула: “Він – Святий!”                                                            2

Ведуча. А зараз я пропоную учасникам одну веселу і теж не зовсім звичайну гру – “Арочка”.(В ритмі веселої танцювальної музики пари проходять (обов’язково взявшись за руки і пританцювуючи) під натягнутою стрічкою або мотузкою). Головна умова – не доторкнутися до стрічки, яка кожного разу опускається все нижче й нижче до підлоги.).Запрошуємо до участі дві пари.

ВЕДУЧИЙ: День Святого Валентина в кожній країні святкують по-різному. Наприклад, у середньовічній Англії був поширеним звичай обирати собі “Валентину”. Кілька молодих людей писали на шматочках пергаменту імена, складали їх до капелюха і тягли жереб. Та дівчина, ім’я якої випадало юнакові, на цілий рік ставала його “Валентиною”, а він, відповідно, її “Валентином”. Хлопець складав своїй дівчині сонети, грав на лютні, всюди супроводжував – тобто, був справжнім лицарем. Саме цей звичай оспівувала в своїй відомій пісні Шекспірівська героїня Офелія. До наших часів Британія зберігає ці “язичницькі” традиції.
ВЕДУЧИЙ . Наш наступний конкурс « Акторська майстерність». ( учасники( хлопець і дівчина)  отримують картки із завданнями, треба промовити речення з певною інтонацією. Ведучий спочатку зачитує, що у картці.)

 

ВІН (З радістю): Ех, життя моє бляшанка...

ВОНА( З гіркотою): Здрастуйте, я ваша тітка!

 

ВОНА (Задумливо): У тебе нуль шансів.

ВІН (Із захопленням): Ух ти, у мене цілих нуль шансів.

 

ВОНА (Засмучено): Ну ось, я додому запізнилася.

ВІН (Від усієї душі): Не засмучуйся, візьми це небо у подарунок.

 

Ведуча. Безтурботні італійці святкують Валентинів день по-іншому – вони вважають необхідним робити коханим подарунки, найчастіше – солодощі. Бо вважають - тоді спільне життя обов’язково буде “солодким”.


Ведуча.Найцікавіше святкують День св.Валентина в Японії. Цього дня на головній площі Токіо проходить “найгучніше зізнання в коханні”. Юнаки та дівчата по черзі горлають що є сили всілякі зізнання в коханні. Хто гучніше прокричить про своє кохання, отримує спеціального приза.

Ведуча. А ми запрошуємо  бажано чотири пари на сцену для участі у «Конкурсі із кульками».                                          3

 

(Гравці розбиваються на пари. До ноги партнерки прив’язують повітряну кульку.Завдання партнера — зберегти кульку своєї партнерки і проткнути чужі кульки.Усе це пари мають робити танцюючи.Остання пара, яка зберегла кульку, отримує приз.)

ВЕДУЧИЙ: День св.Валентина – давнє свято зі своїми традиціями. Одне з головних правил – робити коханим подарунки – так звані “валентинки”, вони обов’язково повинні мати форму серця. Разом з подарунками ви зізнаєтесь в коханні. До речі, в середньовіччі існував звичай: найдовшим кохання буде, якщо зізнатися в своїх почуттях саме в Валентинів день – Валентин буде берегти вас!

ВЕДУЧИЙ:Якщо ви вирішили обмінятися подарунками з “сердечною” символікою, знайте, що італійці вважають найкращим сувеніром цукерки або льодяники в коробчці-серці, але можна подарувати янголятко з луком, брелок, кулон або сумочку з сердечком.

ВЕДУЧИЙ:А які сувеніри можна вигадати самому? Затишне ситцеве серденько-прихватку, пухке терпляче серце-подушечку для голок, печиво-сердечки. В крайньому випадку, прикрасьте свій подарунок гарною стрічкою, на кінчику якої наклеєні сердечки з оксамитового папіру.

ВЕДУЧИЙ:  Отже наступний наш конкурс  « Моя Валентинка». Учасники – хлопець і дівчина ( або два хлопця і дві дівчини).Хто з них швидше і краще зробить валентинку з підручних матеріалів.

ВЕДУЧИЙ:  Поки  наші учасники створюють свої шедеври, пропонуємо до перегляду сценку  у виконанні учнів школи.

___________________________________________________

( Визначення переможців конкурсу « Моя Валентинка».)
ВЕДУЧИЙ. Квіти в подарунок у  День Валентина – це не "за традицією". Вони будуть доречними тільки як додаток до “валентинки”-листівки любовного змісту, бажано віршованої.
У цей день також  жодні романтичні безумства не заборонені. Можна співати серенаду під балконом коханої, і тебе не поведуть до  поліції.

ВЕДУЧИЙ: Для вас, шановні  глядачі,  ми підготували інтелектуальний конкурс, який називається “Питання на засипку”.                               4

 Відповідати потрібно зразу, без обдумування і підказок. Тиша в залі допоможе вам зосередитись на питанні. Для участі запрошуємо двох дівчат та двох хлопців. Кожному гравцю треба відповісти на 5 запитань, хто не зробить жодної помилки, той і переміг.

1. З якого крана не беруть воду? (З підйомного)

2. Що знаходиться в середині школи? (Буква о)

3. На базарі один покупець купив три кози і заплатив 3 гривні. По чому

пішла кожна коза? (По землі)

4. Пішохідна частина вулиці. (Тротуар)

5. З якої рослини плела сорочки сестра для своїх братів-лебедів? (З

кропиви)

6. Пристрій, який вимірює температуру тіла? (Термометр)

7. В якій квітці сиділа Дюймовочка? (Тюльпан)

8. З яким кольором змішують жовтий, щоб отримати зелений? (Синій)

9. Як називають квадратний майданчик для гри в бокс? (Ринг)

10. Як в Україні називають посаду голови держави? (Президент)

11. Хто має найбільший хобот? (Слон)

12. Яку команду дає вартовий? (Стій)

13. На якому музичному інструменті грає крокодил Гена на день свого

народження? (Гармошка)

14. Що згубила Попелюшка, тікаючи з балу? (Туфельку)

15. Чим заправляють салат олів”є? (Майонезом)

16. У який горщик не можна налити води? (У повний)

17. Якого каменя немає у морі? (Сухого)

18. Скільки тварин тягнуло ріпку? (3)

19. Хто вигнав Крутя і Вертя з-за столу? (Півник)

20. Хто вигнав Козу-Дерезу з зайчикової хатки? (Рак-Неборак).

Ведуча
Моя душа чекає дива
І вся тривогою щемить.
Десь недалеко мить щаслива,
Мого життя найкраща мить.
Ведучий.
Чому ж не спомин, а чекання
Щодня в душі моїй бринить –
Так, ніби мить моя остання
Те диво має об’явить! 

Сценка у виконанні учнів школи._____________________

5

Ведуча .  А в нас для вас ще один конкурс Танцювальна гра « Моя коробочка».(Кожному учаснику на пояс ниткою прив’язують сірниковий коробок так, щоб він лежав на підлозі.Усі танцюють під швидку музику, намагаючись наступити на коробок суперника і захистити свій. Той учасник, у якого обривається нитка з коробком, вибуває з гри.Учасники, які зберегли свої коробки до закінчення танцю, стають переможцями.)  Запрошуємо шість учасників.

Ведуча  Завжди у всі часи жінки намагалися бути красивими незалежно від віку чи статусу.

Давайте познайомимося з нашими неординарними  учасницями конкурсу  « Панянка і селянка» . Як вони роблять із себе красунь, якими методами чи засобами? Зустрічайте , наша паняночка, незрівнянна  фотомодель  Аделіна (Маргоша) ( Вихід Аліни під музику) та  мати пятьох діточок, неперевершена доярка Клава ( Вихід Миколи під музику).

Сценка « Панянка і селянка».

Ведуча. Ідіть на зустріч коханню. І хто знає, можливо, сьогодні стріла Амура із солодкою отрутою раптово наздожене вас і ваше серце ніколи не буде самотнім!
Ведучий.  Любов – не кара, але й не гра.
Вона не квітка, що зів’яне швидко.
Любов – це дар. І Бог сам вибира,
Хто заслужив оце пізнати диво.


Фінальна  пісня  « Тримай мене»

Ведуча . Дякуємо всім за увагу. Наша  конкурсна програма закінчена, але розваги продовжуються. Запрошуємо всіх на дискотеку.
 

 

 

 

 

 

6

docx
Додано
20 червня 2020
Переглядів
538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку