Конспект до творчого проекту «Листівка» 5 клас

Про матеріал
Об'єкт проектної діяльності № 6: листівка. Основні технології: технологія виготовлення аплікації Додаткові технології: технологія «айрис-фолдінг» Розробки 6 уроків +презентація узагальнення й систематизація знань учнів про аплікацію; ознайомити учнів з технологією «айрис-фолдінг» та її особливостями; сформувати уявлення про листівку, її види та значення; показати учням, що можна створити прекрасну річ лише з паперу.
Перегляд файлу

ПРОЕКТ № 6 «Листівка»

Об’єкт проектної діяльності: Листівка

Основні технології: технологія виготовлення аплікації

Додаткові технології: технологія «айрис-фолдінг»

Мета: узагальнення й систематизація знань учнів про аплікацію; ознайомити учнів з технологією «айрис-фолдінг» та її особливостями; сформувати уявлення про листівку, її види та значення; показати учням, що можна створити прекрасну річ лише з паперу.

Матеріали

картон А4 _______кольору (на основу листівки), кольоровий папір 4 кольорів (може бути 2), вирізки з листівок, стрічка, клей (скотч якщо замість паперу стрічки)

Інструменти

ножиці, скріпки

 

План роботи над проектом:

Урок  __.

Тема: Вибір об'єкта проектування. Планування проектної діяльності. Комбінування композиції для листівки. Технологія «айрис-фолінг». Ескіз майбутнього виробу. Добір матеріалів та інструментів для виготовлення листівки

Мотиваційний етап. (Після вітання з учнями пропоную роздати учням листівки).

Маленькая открытка Гарного дня! Результат пошуку зображень за запитом "милие картинки на новий год ... Funny minions mobile wallpapers android hd | Обои с миньонами

(Дочекатися, поки діти роздивляться листівки) Правда ж приємно отримувати навіть такі дрібниці? Листівкою можна підняти настрій, привітати з днем народження та багатьма святами. В наш час є різні способи їх виготовлення та доставки. Переглянемо невеличку презентацію

 

Перегляд презентації «Листівка. Види листівок»

 

 

Техніки виготовлення листівок.

Скрапбукінг – це найпопулярніша на даний час і сама рекламована магазинами для рукоділля. Техніка скрапбукінгу зародилася як особливий спосіб виготовлення оформленні сімейних або особистих фотоальбомів.

Квіллінг – це виготовлення декоративних елементів шляхом скручування паперових смужок в спіраль. Ця техніка дає дуже великий простір для творчості і не вимагає особливих вкладень. Читайте історію квілінгу, а також дивіться майстер-клас в наших попередніх статтях.

Витинанка або техніка вирізання з паперу – припускає вирізання різних візерунків і навіть картин з паперу та подальше їх використання для виготовлення листівок. Детальніше про цю техніку читайте у статті за посиланням.

Айріс фолдінг – яскрава барвиста техніка, яка припускає заповнення вирізаною по картинки всередині різнокольоровими смужками.

Поп ап – техніка, яка підкаже, як зробити так, щоб з вашої листівки раптом вистрибнув торт. Щоб виготовити таку листівку можна скористатися готовими схемами, яких в інтернеті безліч.

Вишивка на папері – припускає проколювання дірочок з потрібним візерунком, а потім вже вишивку нитками по цій власноручного заготівлі. Такі листівки виглядають завжди дуже мило і душевно.

Орігамі – ця японська техніка також досить часто використовується для виготовлення листівок ручної роботи. В основному в листівку вклеюється готова паперова фігурка.

Перераховані техніки – це тільки початок. Насправді існує безліч варіантів. Ви можете комбінувати різні техніки або придумати щось своє зі своїм авторським індивідуальним шармом.

Підготовчий етап – учні отримують знання про конструкційний матеріал. Пригадують правила роботи з під час практичної роботи. Робота в зошиті оформлення організаційно-підготовчого етапу. Обрати моделі-аналоги, проаналізувати їх.

Конструкційний етап – учні ознайомлюються з презентацією «Вітальна листівка». Робота в зошиті оформлення конструкційного етапу. Створення ескізу власної роботи, підбір матеріалів та необхідних інструментів, удосконалення конструкції майбутнього виробу.

Практична робота «Листівка з журавликом»

Пропоную виготовити листівку за одною з технік, а саме «оригамі». Це проста листівка, яку встигнемо зробити за урок й подарувати однокласникам, близьким.

Відео https://www.pinterest.com/pin/173529391872686324/

Матеріали та інструменти: половинка аркуша А4 (вдовж), кольоровий папір (клаптик).

 

Урок № ____

Тема: Технологічний процес виготовлення виробу: розмічання, вирізання елементів аплікації, наклеювання. Технологія оздоблення листівки.

Робота: в зошиті над технологічним етапом. Визначення послідовності роботи.

Перегляд презентації «Вітальна листівка» Технологічний етап

Технологічний етап – учні виготовляють власний виріб за попередньо складеною послідовністю.

Практична робота Виготовлення листівки «Пасхальна»

Оцінювання роботи на уроці.

 

 

Урок ____

Тема: Оздоблення листівки, збирання композиції з окремих оздоблюючих елементів. Захист проектів

Робота: Учні продовжують працювати над виготовлення пазлів. Оздоблюють обраним методом.

Робота: Працюємо в робочому зошиті над заключним етапом. Підведення підсумків роботи, презентація та аналіз.

Оцінювання виступу учнів. Тематичне оцінювання.

Фото-звіт до проекту.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\eggs.jpg

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Ковалева Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Злидень Ольга Петрівна
    Cучасно.Доступно.Креативно.Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Сарапіна Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
10051
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку