Конспект "Подорож до лікарні"

Про матеріал
Тема «Подорож до лікарні» Освітній напрям «Мовлення дитини» Мета: Ознайомити дітей з професією лікар та напрямки у світі професії лікар; викликати бажання дітей орієнтуватися в обов’язках професії лікаря та ознайомити який лікар що лікує; збагачувати словниковий запас, вправляти у вживанні іменників із прийменниками; розвивати інтонаційну виразність мовлення; виховувати бажання надавати посильну допомогу дорослим; виховувати допитливість та повагу до професії лікар. Матеріал: презентація, інтерактивна вправа
Перегляд файлу

Тема «Подорож до лікарні»

Освітній напрям «Мовлення дитини»

Мета: Ознайомити дітей з професією лікар та напрямки у світі професії лікар; викликати бажання дітей орієнтуватися в обов’язках професії лікаря та ознайомити який лікар що лікує; збагачувати словниковий запас, вправляти у вживанні іменників із прийменниками; розвивати інтонаційну виразність мовлення; виховувати бажання надавати посильну допомогу дорослим; виховувати допитливість та повагу до професії лікар.

Матеріал: презентація, інтерактивна вправа

 

Хід заняття

І. Організаційний момент

В: Добрий день, дітки. Зараз, я загадаю вам загадку, а її відгадка підкаже, куди ми сьогодні з вами відправимося на екскурсію.

Хто людей з біди рятує

І хвороби всі лікує-Призначає процедури

І таблетки і мікстури?(Лікар)

(слайд 2)

В: Так, молодці, це лікар. А де працює лікар? (відповіді дітей). Молодці, в лікарні. Зараз, ми з вами перенесемося до лікарні, та дізнаємося які лікарі там працюють, та хто їм допомагає.

 

ІІ. Основна частина

 

В: (слайд 3) Подивіться, в приймальні  нас зустрічає медсестра. Ви знаєте хто така медсестра? (відповіді дітей). Так, медсестра - це помічниця лікаря. (слайд 4) Медсестри роблять щеплення, уколи, ставлять крапельниці. (слайд 5) Перевіряють температуру, вимірюють тиск у пацієнтів та дбають про них, якщо ті лежать у лікарні.

В: А зараз, ми завітаємо до кабінету сімейного лікаря.  (слайд 6) Ви знаєте чому лікаря називають сімейним? (відповіді) Так, тому що один лікар може відповідати за цілу сім’ю. І кожен член родити може до нього звернутися, якщо піднялася температура, болить горло, кашель, або щось турбує. Але якщо в родині є маленькі діти, то їх лікує інший лікар. Ви знаєте як називають лікаря який лікую дітей? (відповіді дітей)

 (слайд 7) Педіатр – лікар який лікує тільки дітей від самого народження.

(слайд 8-11) У сімейного лікаря і педіатра є спільні медичні інструменти, якими вони користуються під час огляду пацієнтів - це фонендоскоп, яким лікар прослуховує легені та серце, термометр яким вимірюють температуру, лопаточка (шпатель) за допомогою якої дивляться горло та апарат для виміру тиску (тонометр)

В: (слайд 12-13) Давайте пригадаємо до якого лікаря ми звертаємося, якщо потрібно перевірити зір? (відповіді дітей) Так, ми звертаємося до лікаря-окуліста. Окуліст перевіряє зір, може призначити краплі для очей, якщо це потрібно. Підбирає окуляри для корекції зору.

В: Так, зір ми перевірили, все в нас добре. Але в мене щось заболіло вушко. До якого лікаря мені потрібно звернутися? (відповіді дітей) (слайд 14) Так, молодці, якщо болить вушко, проблеми з носиком або горлом, ми звертаємося до лікаря - лора. Подивіться скільки різних інструментів має лор для зручності огляду наших вушок, носиків та горла.  (слайд 15) А щоб наші вушка не боліли, потрібно за ними стежити: чистити, але тільки батькам можна вам в цьому допомогти, і ні в якому разі не заштовхувати ватну паличку в середину вушка, тому що можна травмувати; також можна промити ватним диском змоченим у теплій воді. За носиком теж потрібно слідкувати, вчасно промивати та ніколи, нічого не сувати до носа.

В: Вушка, носики перевірили, проблем не виявили, молодці. Та до нас тут хтось завітав, до лікарні, давайте подивимось.

(слайд 16) У лікарню, до оглядового кабінету завітав пес Патрон. З ним ви вже знайомі, це наш героїчний пес. Та здається він захворів, зараз у лікаря дізнаємося, що ж трапилось з Патроном.

 (слайд 17) Зрозуміло, у Патрона дуже болить зуб, і він звернувся до стоматолога – лікаря який лікує зуби, а якщо це необхідно то видаляє хворий зуб.

Але лікар-стоматолог каже, що він не може допомогти Патрону, так як він пес, і йому потрібен інший лікар. А хто ж потрібен Патрону, який лікар лікує тварин? (відповіді дітей) Так, тварин лікує ветеринар. Як і звичайний лікар ветеринар може зробити укол тварині, оглянути її, за потреби зробити операцію. Зараз ми перевеземо Патрона до ветеринарної клініки, де йому допоможуть. В клініці працює стоматолог-ветеринар, який піклується про зуби тварин.

(слайд 18) Стоматолог попіклується про Патрона, вилікує його зуб і наш героїчний пес повернеться до своєї служби, а нам час повертатися додому.

 

ІІІ. Заключна частина

 

Вам сподобалася екскурсія до лікарні? З якими лікарями ми познайомилися? (відповіді дітей) Так, ось скільки лікарів завжди готові допомогти вам якщо ви захворіли. Але і ви повинні також піклуватися про своє здоров’я. (слайд 19) Якщо вам стало погано, або вашим батькам і вони самі не можуть викликати швидку, ви повинні набрати номер швидкої допомоги 103.

1

 

docx
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
3889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку