Конспект steаm-уроку на тему: " Трикутник " (7 клас)

Про матеріал
Steаm-урок . Тема: " Трикутник " (7 клас) Інтеграція предметів: геометрія, образотворче мистецтво, інформатика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

кинтукирт

Номер слайду 2

- ударний музичний інструмент- більярдна приналежність- базова фігура в орігамі- міст надійний, якщо його конструкція базується на…

Номер слайду 3

Що таке трикутник?( Трикутник – це плоска фігура, утворена трьома точками, які не лежать на одній прямій та з`єднані відрізками. )

Номер слайду 4

Трикутники в нашому житті

Номер слайду 5

сенкан. ТРИКУТНИКрівнобедрений, прямийбудуємо, вирізаємо, креслимомає три: сторони, кути, вершини. ФІГУРА

Номер слайду 6

вершинасторона. ПозначаєтьсяΔАВС; ΔВСА; ΔСАВСАВСума кутів у трикутнику дорівнює 180º. Периметр трикутника – це сума всіх сторін трикутника.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ТрикутникирівнобедренірівносторонніРізносторонніstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

Рівнобедреним трикутником називається трикутник у якого дві сторони рівні. Бічні сторониоснова

Номер слайду 10

Рівностороннім трикутником називається трикутник, у якого всі сторони рівні. В рівностороннього трикутника всі кути рівні ( по 60º).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Трикутникипрямокутнігострокутнітупокутніstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 13

ВІКТОРИНА https://www.menti.com/alts4rfizciv

Номер слайду 14

На малюнку зображено садову хвіртку, яку скоро перекосить. Як прибити планку(дошку), щоб надати міцності хвіртці? Поясніть.

Номер слайду 15

Завдання. Орнамент складається з рівносторонніх трикутників із застосуванням технології вишивки бісером. На одну сторону трикутника майстриня використовує 15 бісеринок. Порахувати вартість бісеру, якщо 1 пачка (25 шт.) коштує 11 грн.

Номер слайду 16

Неможливий трикутник https://www.youtube.com/watch?v=cw. DMp58 KQ0k

Номер слайду 17

ЛОГІЧНА ЗУПИНКА

Номер слайду 18

1. Чи вистачить садівнику 12 м мотузки, щоб обгородити трикутну клумбу з розмірами 3м, 4м, 5м ? 2. На уроці трудового навчання Марійка отримала завдання пошити трикутну косинку розмірами 50 см, 50 см, 75 см. Дівчинка вирішила оздобити косинку мереживом. Скільки їй треба купити мережива, щоб обшити косинку?3. Скільки потрібно взяти дроту, щоб зігнувши його, отримати рівносторонній трикутник зі стороною 5 см?4. Взяли дріт завждовки 19 см і з нього зробили трикутник, дві сторони якого дорівнюють 5 см і 7 см. Що ви можете сказати про цей трикутник?5. Квіткова клумба має форму трикутника, сторони якого дорівнюють 30м, 15м та 20м. Клумбу огороджено подвійною металевою огорожею. Скільки метрів металу потрібно, щоб огородити клумбу?6. Сторони трикутної серветки дорівнюють a см, b см, c см. Знайти периметр серветки, якщо a=5 см, b=а+1 см, с= b+1 см.

Номер слайду 19

ХВИЛИНА ТВОРЧОСТІ Створення міста з жителями країни Трикутоляндія

Номер слайду 20

Обраний вами трикутник розкриє ваші головні переваги

Номер слайду 21

1. Ви цінуєте дружбу Якщо ви вибрали перший трикутник, то дружба – найбільша цінність у вашому житті. Отже, ви завжди готові допомогти своїм друзям і бути поруч з ними, коли вони в вас потребують. Ви ніколи не підведете їх і не скривдите, і завжди допоможете їм стати на ноги. Ви готові щиро вирішувати їх проблеми, не звинувачуючи їх в їх нездатності або недоліках. Друзі поважають вас за вашу добру і сильну натуру.2. Ви амбітні Вибір другого трикутника – знак того, що ви не тільки маєте великі амбіції, але і маєте сміливість піти на все, щоб здійснити свої бажання. Ризикувати заради досягнення цілей для вас природно. Немає ніяких обмежень, заборон і сумнівів. Ви вірні собі, задоволені тим, хто ви є, І ця чеснота привертає до вас людей.3. У вас високий самоконтроль Ви можете контролювати свої емоції, думки і поведінку, що допомагає вам у досягненні ваших цілей і завдань. Ця чеснота може легко заслужити повагу інших людей. Крім того, що ви соромитеся себе, ви також тримайте безпечну дистанцію з іншими людьми. Ви починаєте дружбу з іншими людьми тільки після ряду перевірок на довіру. Вам вже завдавали болю, і ви не можете пройти через ту ж біль знову. Немає сенсу витрачати час на ненадійних людей.4. Вами рухає перфекціонізм Четвертий трикутник привертає вашу увагу – це ознака того, що ви встановили стандарти високої продуктивності і завжди прагнете до бездоганності. Будь то робота або що-небудь, пов’язане з життям і відносинами, ви хочете чогось, щоб уникнути проблем. Ви перфекціоніст, тому що прагнете до успіху і обережні при прийнятті рішень. Будучи надзвичайно незалежним і самодостатнім, ви не шукаєте допомоги від інших, щоб задовольнити свої потреби.5. Ви цінуєте відкритість і чесність Ви турботлива, відкрита і чесна людина і очікуєте того ж від інших. Ці чесноти допоможуть вам легко вирішувати проблеми, пов’язані з роботою, життям і відносинами. Ваші друзі і близькі тягнуться до вас з-за цих чеснот. Вони довіряють вам і шукають мотивації у вас. Навіть випадкові знайомі вважають вас вічним оптимістом.

Номер слайду 22

Домашнє завдання  Використовуючи трикутну форму створіть дизайн своєї кімнати. Презентуйте проєкт у довільній формі.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мерзлякова Тетяна Володимирівна
    Дякую вам за цікаву ідею проведення уроку з теми "Трикутник". Мені дуже сподобалася ваша підбірка матеріалу і вправ. Бажаю Вам творчіх успіхів і натхнення, а також учнів, які творчо мислять.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Васуля Ірина
Пов’язані теми
Геометрія, 7 клас, Презентації
Додано
8 січня
Переглядів
247
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку