Конспект уроку з хореографії на тему "Класичний ексерсис біля станка"

Про матеріал
Вправи екзерсису — основа будь-якої хореографічної підготовки. Вони розвивають фізичні якості, необхідні для професійного виконання рухів практично будь-якої танцювальної техніки: виворітність, еластичність і силу силу м'язів ніг і спини, правильну постановку корпусу, рук і голови, стійкість, координацію рухів.
Перегляд файлу

Конспект з хореографії на тему:

«Класичний екзерсис біля станка»

Relevé

Relevé - (релєве) - піднімання на півпальці розвиває силу ніг і є підготовкою до виконання вправ на півпальцях. Виконується у всіх позиціях ніг. Вага корпуса рівномірно розподіляється на обидві ноги.

 Demi plie

Plie (пліє) у класичному танці — це присідання, а demi plie (демі-пліє) — напівприсідання.

Grand plie

Grand plie ( гранд пліє) - повне присідання розвиває силу та еластичність ніг.

Battement tendu

Battement tendu - (батман тандю) - «витягнутий» ковзний рух стопою по підлозі в положення «на носок» (виконується вперед, в сторону і назад) з поверненням ковзним рухом у вихідне положення. Ця вправа розвиває рухливість гомілко-ступного суглоба, зміцнює ступні і коліна.

Battement tendu jeté

Battement tendu jeté - (батман тандю жете) - «кидок» 25°, 45° (вперед, всторону і назад) виконується за принципом battement tendu. Цей рух розвиває силу й легкість ніг, рухливість тазостегнового суглоба.

Rond dejamb parterre en dehors, en dedans

Rond dejamb parterre - (ронд де жамб пар тер) - коловий рух, який описує працююча нога по підлозі назовні (en dehors) і всередину (en dedans). Він сприяє розвитку виворітності, рухливості в гомілковостопному суглобі, виробляє підйом.

en dehors (ан деор) - працююча нога, витягнута вперед, описує носком^по підлозі пів­коло, рухаючись через другу позицію назад (тобто ковзаючи носком назовні в напрямку опорної ноги).

en dedans (ан дедан) - працююча нога, витягнута назад, описує носком по підлозі пів­коло, рухаючись через другу позицію вперед (тобто ковзаючи носком всередину в напрямку опорної ноги).

Battement frappe

Battement frappe - (батман фрапе) - «удар» швидкий удар стопою по гомілковостопному суглобу опорної ноги та швидке розгинання у колінному суглобі (25°, 45°) в положення «на носок» або в повітрі. Цей ударний рух розвиває силу ніг, спритність та рухливість коліна.

Battement fondu

Battement fondu - (батман фондю) - «м`який», «танучий», одночасне згибання та розгибання ніг у колінному та тазостегновому суглобах. Цей рух розвиває еластичність і силу ніг, надає рухам плавності та м'якості.

 

 Battement relevelent

Relevelent - (релевелянт) - «повільне піднімання» повільно на рахунок 1-4 1-8 піднімання ноги вперед, в сторону і назад на 90° і вище. Рух розвиває силу і спритність ніг у танцювальному кроці.

 

Rond de jamb en l'air

Rond de jamb en l'air - (ронд де жамб ан лір) - це коловий рух ногою у повітрі, який виховує рухливість ноги від коліна до пальців. Виконується en dehors (ан деор) та en dedans (ан дедан) 

 

 

Grand battement jeté

Grand battement - (гранд батман) - «великий кидок» на 90° і вище через положення ноги «на носок» виконується за принципом battement tendu.  . Розвиває силу, еластичність ніг у танцювальному кроці.

 

Battement développe

Développe - (девелопе) - «розкриття», «розгорнутий», працююча нога ковзним рухом до положення зігнутої (носок у коліна опорної ноги) і розгибання її у напрямках вперед, в сторону і назад на 90° і вище. Рух розвиває силу ніг та виворітність тазостегнового суглоба, необхідного для танцювального кроку та основних поз класичного танцю.

 

Adajio

Adajio - (адажио) – повільно і плавно. Включає у себе гранд пліе, девелопе, релевелянт, усі види рівноваг, великі пози, піруети, оберти. Зв'язка на 32, 64 рахунки.

Epaulment

Epaulment (эпольман) - положення танцівника, повернутого в ¾. Існує epaulement croise (епольман круазе) - закритий і epaulement efface (епольман ефасе) - відкритий. У класичному танці всі основні пози виконуються не в положенні корпуса ан фас, а в положенні епольман - це положення корпуса по діагоналі до глядача і визна­чається поняттям круазе і еффасе.

Portdebras

Portdebras - (пор де бра) -«перегинання тулуба» вправи для рук з наклоном вперед, назад і в сторону. Може виконуватися з розтяжкою.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Проневич Ганна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
5497
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку