Конспект уроку з мистецтва 4 клас "Мистецтво з секретом"

Про матеріал

Розробка уроку з образотворчого мистецтва "Мистецтво з секретом" для 4 класу за підручником Н. Лємешової.

Перегляд файлу

 

Конспект уроку образотворчого мистецтва

для учнів 4 класу

Тема: Мистецтво з секретом.

Мета: формування ключових компетентностей: вміння вчитися: організовувати своє робоче місце, планувати власні дії, самостійно виконувати практичне завдання, оцінювати свою роботу та діяльність однокласників, здійснювати самоконтроль, робити висновки; загальнокультурної, інформаційної; міжпредметної естетичної компетентності: спроможність аналізувати й оцінювати досягнення національної та світової культури; здоров'язбережувальної: раціонально планувати час,  дотримуватися правил техніки безпеки під час користування цеглинками LEGO; предметної мистецької компетентності: ознайомити учнів із декоративно – ужитковим мистецтвом Китаю; формувати ключові компетентності учнів; розвивати в учнів пізнавальний інтерес до мистецтва інших країн та народів; навчити порівнювати декоративно – ужиткове мистецтво України та Китаю.

Завдання уроку: створення новорічних прикрас із солоного тіста.

Обладнання: відео, матеріали для демонстрації послідовності й техніки виконання роботи.

Матеріали та інструменти: інгредієнти для солоного тіста, посуд для змішування, формочки, фарби, пензлі, горнятка для води.

Хід уроку

I. Організаційний момент. Оголошення теми.

ІІ. Пояснення учителя.

    «Тонка, як листок паперу, дзвінка, як музичний інструмент, і синя, як небо між хмарами після дощу». Так говорили про китайську порцеляну. Її ще називали «білим золотом». А секрет виготовлення був державною таємницею. Сподіваюсь, ти здогадуєшся, що ми на Далекому Сході, у Китаї.

    Якщо по порцеляновому посуді клацнути нігтем, почуємо мелодійний дзвін, схожий на звуки «тсе – ні – і ». Тому в Китаї порцеляну називають «тсені».

 Китайська порцеляна: картинки, стокові Китайська порцеляна фотографії,  зображення | Скачати з Depositphotos    Китайська порцеляна — Вікіпедія  Китайська порцеляна: картинки, стокові Китайська порцеляна фотографії,  зображення | Скачати з Depositphotos Федевич Л. Символи щастя та процвітання у китайському мистецтві -  sinologist sinologistКоллекционная китайская фарфоровая ваза satsuma — цена 2168 грн в каталоге  Вазы ✓ Купить товары для дома и быта по доступной цене на Шафе | Украина  #89973172

                                                Зразок китайської порцеляни

  • Поміркуй, до якого виду декоративно – ужиткового мистецтва належать вироби з китайської порцеляни?
  • Порівняй традиційний народний посуд Китаю та України.

Глиняний посуд від Folkmart™ | Купити керамічний посуд в Києві, з доставкою  по УкраїніКуманец "мальовничий" ссср кувшин, штоф для вина, керамический глиняный  майолика — ціна 600 грн у каталозі Глечики і графини ✓ Купити товари для  дому та побуту за доступною ціною на Шафі | Україна #33574367             Порцеляна — Вікіпедія

                   Українська кераміка                                         Китайська кераміка

 

ІІІ.Фізкультхвилинка.

https://www.youtube.com/watch?v=76Nwi_DKNh4

IV.Практична робота:

  • Створи із солоного тіста новорічні прикраси, схожі на порцелянові. Для цього змішай у посудині сухі інгредієнти: склянку дрібної солі та склянку борошна. Додай пів склянки води. Заміси тісто. Розкачай його. Виріж із пласта тіста фігури різної форми і розмірів. Витисни у кожній фігурі паличкою отвір для нитки. Після висихання розпиши їх візерунками й орнаментами за твоїм уподобанням.

Учні виконують завдання.

V.Підсумок:

Учитель розглядає роботи учнів, аналізує.

  • Діти, чи сподобався вам наш урок? (відповідь дітей)
  • Про що ви дізнались? (відповідь дітей)
  • Дякую за чудову роботу! Урок закінчено.

 

 

 

1

 

doc
Пов’язані теми
Мистецтво, 4 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
13 травня 2023
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку