Конспект заняття: "КИЛИМОК ДЛЯ ОЛЕНКИ"

Про матеріал
Програмовий зміст: продовжувати вчити малят ритмічно на¬носити мазки на папір у певній послідовності, правильно трима¬ти пензлик; розвивати відчуття кольору, ритму, естетичний смак; виховувати емоційне ставлення до намальованого, вміння отриму¬вати радість від процесу роботи та її результату. Матеріал: аркуш паперу формату А4, гуаш, пензлик, серветки, лялька Оленка, іграшковий килимок.
Перегляд файлу

Тема. КИЛИМОК ДЛЯ ОЛЕНКИ

Програмовий зміст: продовжувати вчити малят ритмічно на­носити мазки на папір у певній послідовності, правильно трима­ти пензлик; розвивати відчуття кольору, ритму, естетичний смак; виховувати емоційне ставлення до намальованого, вміння отриму­вати радість від процесу роботи та її результату.

Матеріал: аркуш паперу формату А4, гуаш, пензлик, серветки, лялька Оленка, іграшковий килимок.

                             ХІД ЗАНЯТТЯ

Вихователь. Діти, запрошую вас у гості до ляльки Оленки. Вона сьогодні купила собі нові меблі і хоче, щоб ми допомогли їй розставити їх у будинку. Діти підходять до макету будиночка.

Оленка. Заходьте, будь ласка.

Лялька вітається з дітьми.

Дид гра « Меблі»

Діти разом з вихователем розставляють меблі в кімнатах.

  •               Як же затишно в ляльки Оленки! Однак їй потрібен гарний, красивий килимок.
  •               Прикрасимо для Оленки килимок.

Вихователь пропонує дітям розглянути зразок килимка.

Фізкультхвилинка

Килимок ми прикрашатимемо фарбами. Пензлик тримати­мемо трьома пальчиками за залізну спинку. У фарбу занурюємо лише ворс і малюємо ось такі мазки. Вихователь допомагає малятам пригадати прийом ритмічного нанесення мазків, заохочуючи їх до самостійних творчих проявів під час прикрашання килимка. Вихователь хвалить дітей за роботу.

Підсумки:До кого ми у гості ходили? Що ми бачили у Оленки? Які меблі?  Що потрібно було Оленці? Що ми їй малювали? Чим? Як? Яким кольорами?

 

 

 

doc
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
2627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку