Конспект заняття з художньо - продуктивної діяльності "Весна крокує рідним краєм"

Про матеріал
вчити дітей бачити красу рідної природи, передавати у малюнку свої враження, учити дивуватися, захоплюватися і передавати свої почуття словами та зображенням, показати красу весняного цвітіння. Викликати натхнення у прикрашанні колективного пейзажу квітучими деревами, кущами, полями. Закріпити навички знайомих технік малювання. Розвивати естетичний смак, уяву, творчість, фантазію. Виховувати естетичну насолоду від сприйняття гармонії в природі.
Перегляд файлу

Заняття з художньо – продуктивної діяльності

                                                 старша група

Малювання (колективне)

(за Шульгою)

 Тема: «Весна крокує рідним краєм»

 Мета: вчити дітей бачити красу рідної природи, передавати у малюнку свої враження, учити дивуватися, захоплюватися і передавати свої почуття словами та зображенням, показати красу весняного цвітіння. Викликати натхнення у прикрашанні колективного пейзажу квітучими деревами, кущами, полями. Закріпити навички знайомих технік малювання.                          Розвивати естетичний смак, уяву, творчість, фантазію.                    Виховувати естетичну насолоду від сприйняття гармонії в природі.

 Попередня робота: спостереження за весняними ознаками в природі ; розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, розглядання репродукцій картин відомих художників М. Глущенко «Квітучий сад», Ван Гога «Квітуче дерево», М. Бурачек «Яблуні у цвіті»

 Матеріал: пейзаж рідного краю, гуаш, акварель, пензлі, тампони, крейда, олівці, фломастери, губки, палітра, вода, серветки.

                                        Хід заняття.

 Провести з дітьми бесіду про весняну пору року.                      Запитання:

  • Який період весни вам найбільше подобається?
  • Як ви гадаєте, що відчуває квітуче дерево?
  • Чи буває у вас «квітучий настрій»?
  • Від чого у вашій душі розпускаються квіти? 

  Розповідь вихователя про пробудження землі кожного року після зимового сну.

 Запропонувати дітям насолодитися квітучою землею у живописі О.Г. Свєтлічної  «Весна. Цвіте верба». Помилуватися барвами квітучої землі, послухати голоси дерев, що прокидаються О.Г. Свєтлічної «Бузок цвіте». Насолодитися ароматом молодої зелені, весняним подихом квітів, співдружності квітів і листя О.Г. Свєтлічної «Травень», «Цвітуть кульбаби».

 Запропонувати дітям завітати до художньої майстерні.

  • Ось ми з вами і потрапили до художньої майстерні. Погляньте, нас зустрічає наш знайомий художник. Давайте привітаємось.

Художник:

  • Радий знову вас вітати у своїй майстерні. Проходьте, будь-ласка. Погляньте, скільки нового з’явилося у моїй майстерні. У мене є виставка різних видів живопису (пейзаж, натюрморт, портрет). Підводить дітей до панно з недомальованим пейзажом рідного краю, міста. Пропонує дітям подарувати рідному місту щастя цвітіння, прикрасити пейзаж квітучими деревами, кущами, ланами.

Вихователь:

  • Давайте згадаємо все за чим ми спостерігали, про що читали, милувалися: це і пухнасті котики, які сидять на гілочках і радіють сонечку, вітру, весні і щедрий золотий дощ квітів форзиції, що посміхаються, і абрикоси вкриті білим снігом, і тонкі кучеряві берізки, що прибралися в сережки, і зелений луг, що щасливо посміхається жовтими кульбабами. Перед вами великий вибір художнього матеріалу, що підібрав вам художник, можете використовувати за бажанням. Давайте подивимось на світ, як справжні художники – уважно і з любов’ю та приступимо до роботи.

Самостійна робота дітей під музичний супровід.                          

В кінці помилуватися створеним дивом. Звернути увагу на барвисту посмішку рідної землі яку ви прикрасили власними руками. Запропонувати дітям продемонструвати сміх щасливої весни.

 Вихователь:

  • Ви вдихнули в наше місто подих весни, аромат її квітів.

Я маю надію, коли ви станете дорослими, ви прикрасите рідний край своїми гарними вчинками, своєю працею, щоб рідне місто вами пишалося і в нього завжди був «квітучий настрій». А доки ви маленькі, даруйте свої посмішки, свою ласку вашим рідним, вашим друзям, і від цього у них в душах завжди буде весна.

Підсумок художника.

 

 

                                

 

 

                         C:\Users\Оксана\Desktop\презентація\касян\DSCN7817.JPGC:\Users\Оксана\Desktop\презентація\касян\DSCN7820.JPG

 

 

 

       

docx
Додав(-ла)
Касян Оксана
Додано
26 грудня 2022
Переглядів
2486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку