Консультація для батьків

Про матеріал
Настають зимові свята, які дають вам можливість приділити більше уваги своїм дітям. А наші рекомендації допоможуть вам весело, цікаво, з користю провести цей час зі своїми малюками.
Перегляд файлу

Настають зимові свята, які дають вам можливість приділити більше уваги своїм дітям. А наші рекомендації допоможуть вам весело, цікаво, з користю провести цей час зі своїми малюками.

 Ми пропонуємо вам почати з прибирання вашої квартири і зокрема дитячої кімнати. Обов'язково це треба зробити разом зі своєю дитиною.

 Потім треба перейти до новорічного прикрашання квартири. Зробити іграшки з непридатного і природного матеріалу (поролону, пінопласту, шишок, яєчної шкаралупи, обрізків паперу і т.д.), пофарбувати з фарбою волоські горіхи, загорнути дрібні коробочки в блискучу обгортковий папір, зав'язати красиві бантики. А потім разом з дитиною прикрасити ялинку.

Вбираючи, обов'язково розгляньте всі ялинкові прикраси, і зроблені і куплені, знайдіть кожній іграшці місце на ялинці. Покажіть дитині іграшки вашого дитинства, згадайте все радісні події, які були з ними пов'язані. Все це допоможе створити радісний настрій в очікуванні наближається нового року.

 Разом з малюком приготуйте подарунки для близьких і рідних людей. Можна зробити фігурки з солоного тіста, а потім розфарбувати їх фарбами, намалювати малюнки, зробити якусь аплікацію або виріб. Це дасть можливість дитині проявити творчість, фантазію, викличе бажання порадувати родичів, доставить їм радість. Можна підготувати карнавальні костюми і маски.

 Повторіть вивчені вірші про зиму і  Новий рік, вивчіть з дитиною тости і поздоровлення (відповідно до його віком).

  Як провести новорічну ніч з малюками? 

Якщо покласти дитину спати в новорічну ніч пізніше звичайного, то це може порушити режим дня, в результаті чого він буде дратівливим і плаксивою. Тому краще почати святкувати раніше. Нарядіть  малюків, переодягніть тата, дідуся або кого-небудь з гостей чоловічої статі в костюм Діда Мороза, виберіть Снігуроньку, і влаштуйте веселий хоровод навколо ялинки.

У новорічну ніч не варто дарувати відразу все подарунки, це доставить вашій дитині масу задоволення. Сховавши один подарунок під ялинку, залиште інше до ранку: засуньте під подушку, в шафу, де лежить одяг дитини, в коробку, в кишеньку брюк або в валянок. Нехай ці маленькі чудеса доставлять йому багато радості.

Якщо ви даруєте йому настільну гру, пограйте в неї з малюком. Важливо зробити цю гру зрозумілою дитині, коханій.

Яким повинен бути новорічний подарунок?

До покупки новорічного подарунка треба підходити дуже відповідально, тому що це незвичайний, чарівний свято і діти завжди чекають виконання своїх таємних бажань. Подарунків в новий рік має бути багато, а раз багато, краще, якщо вони будуть невеликими (іграшки, солодощі, диски з іграми або мультфільмами і т.п)  Всі  сюрпризи треба красиво упакувати. Обов'язкова присутність Діда Мороза, все повинно бути незвично і чарівно. Дитина може тихенько поговорити з гостем, але з кімнати бажано не виходити, так як дитині може знадобитися ваша моральна підтримка.

Веселі ігри в новорічне свято

Ігри біля ялинки додадуть новорічного свята незвичайний відтінок, порадують дітей, створять у них святковий настрій. Пропонуємо вашій увазі наступні ігри:

Гра «Назви, що змінилося»

Ця гра для розвитку пам'яті та уваги. Учасникам пропонуються протягом хвилини розглянути іграшки і запам'ятати їх (кількість іграшок береться в залежності від віку дітей.) Потім хлопцям пропонується вийти з кімнати або закрити очі, в цей час кілька іграшок можна переставити місцями, прибрати або додати інші. Після цього діти називають, що змінилося в ряду іграшок.

Гра «Який, яка, яке, які?»

 Дорослий пропонує дітям будь-який новорічний предмет (куля, сніжинку, ялинку, і т.д.) Виграє той, хто назве більше слів ознак до запропонованого предмету. Наприклад, ялинка - висока, колючий, святкове, красива, зелена, пахуча і т.д.

 

 

 

 

Гра «Смішне  питання»

У цій грі головне не сміятися. Кожен гравець отримує яке-небудь ім'я: хлопавка, льодяник, бурулька, замет, ліхтарик, сніжинка .   ... Ведучий кожному учаснику, обходячи по колу, задає різні питання:

-Яке сьогодні свято?

-Що тобі дарують щороку?

 що ти одягаєшся на новий рік?

Кожен учасник повинен відповідати на будь-яке питання своїм ім'ям. Але головне правило: що відповідають не повинні сміятися. Хто засміється або вибуває з гри, або віддає свій фант. Далі кожен, хто віддав фант, повинен виконати якесь завдання.

 

Гра «Докажи слівце»

Дітям  запропонуйте чотири вірші, без останнього слова, яке діти повинні за змістом додати. Найактивнішому, який набрав всіх більше очок дається невеликий приз. Дітям подобається ця гра, тому в неї можна пограти в  Новий рік.

У дворі можна затіяти чимало ігор, особливо рухомих: «Два морозу», «Ми - веселі хлопці», «Гуси - лебеді», «Водяний» та інші. Особливо дітям подобаються ігри нашого дитинства, тому згадайте свої улюблені ігри і навчіть в них грати своїх дітей. Всі ці ігри будуть корисними для фізичного розвитку дітей.

Розведіть в пластмасових пляшках воду з гуашевими фарбами. У кришках пластикових пляшечок виконайте 2-3 отвори. На прогулянку з собою візьміть будь-які форми або невеликі відерця. Наповнивши їх снігом, налийте в них з пляшок кольорової води, а в середину формочки вставте петлю з мотузки або товстої нитки. Залиште замерзати. Такими прикрасами можна прикрасити дерева або якісь споруди зі снігу. За допомогою пляшок з фарбою можна також намалювати на заметах сніжинки, зірочки, ялинки, вийде дуже красиво і святково. Ваші діти, в будь-якому випадку, будуть задоволені і щасливі тому, що ви граєте разом з ними!

На паркані, на стіні намалюйте мішені за кількістю гравців. Мішені можуть бути як круглими, овальними, квадратними, прямокутними, так і інший химерної форми. Далі запасіться сніжками та з встановленого відстані починайте кидати сніжки в мішень. Перемагає той, хто першим суцільно заліпить свою мішень або буде потрапляти тільки в середину.

А ще в новий рік у дворі можна організувати гру «Подорож в казковому лісі» Разом з дітьми проповзти по заметах, на одній ніжці пострибати по звивистій доріжці, перестрибнути через невеликі перешкоди, закинути сніжок в чарівне відерце або колечко і т.д. І в кінці дістатися до чарівного царство Діда Мороза і отримати заповітні подарунки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок)   комбінованого типу №176 Криворізької міської ради

 

 

 

 

Консультація для батьків

 

« Як провести Новорічні свята з  користю»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихователь: Огньова Раїса Сергіївна 

 

 

docx
Додано
7 грудня 2022
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку