Консультація для батьків. Домашній стадіон

Про матеріал
Спортивний куточок вдома допомагає розумно організувати дозвілля дітей, сприяє закріпленню рухових навичок, отриманих в ДНЗ, розвитку спритності, самостійності. Обладнати такий куточок нескладно: одні допомоги можна придбати в спорт.магазині, інші зробити самим. По мірі формування рухів і розширення інтересів дитини куточок слід поповнювати більш складним інвентарем різного призначення.
Перегляд файлу

Домашній стадіон.

ЛФК для детей и подростков - Грация

Інтерес дитини до фізичних вправ формується спільними зусиллями вихователів і батьків. Спортивний куточок вдома допомагає розумно організувати дозвілля дітей, сприяє закріпленню рухових навичок, отриманих в ДНЗ, розвитку спритності, самостійності. Обладнати такий куточок нескладно: одні допомоги можна придбати в спорт.магазині, інші зробити самим. По мірі формування рухів і розширення інтересів дитини куточок слід поповнювати більш складним інвентарем різного призначення.

ВЕЛИКИЙ КУБ (зі сторонами 40/ 40см, висота 20-30см) використовується дитиною для влізання, зістрибування.

ВЕЛИКИЙ М'ЯЧ У СІТЦІ підвішується на шнурі в дверному отворі. Малюк відштовхується, добре витягнувшись, а потім, підстрибнувши, дістає до нього. Спочатку м'яч висить на рівні піднятої руки дитини, а потім після освоєння рухів, його слід підняти вище на 5-8см.

НАДУВНЕ КОЛОДА (довжиною 1-1,5 м) для переповзання, переступання. Дитина сидить на ньому, катає, відштовхує.

ДОШКА (довжиною 1,5-2м, шириною 30-20см) для ходьби, переступання і повзання. Для ускладнення один кінець дошки піднімають на висоту 10-15см.

ДРІБНІ ФІЗКУЛЬТУРНІ ПОСІБНИКИ:

КОЛЬОРОВИЙ ШНУР-КОСИЧКА (довжиною 60-70см) для виконання вправ, а зробивши коло - для стрибків, пролазання.

ДРАБИНКА - СТРЕМ'ЯНКА (ширина прольоту 45см, висота 100-150см, відстань між поперечинами 12-15см, діаметр 2,5-3 см).

ДРАБИНКА ДЛЯ ПЕРЕСТУПАННЯ (з двох товстих шнурів і «перекладин» з тасьми, що встановлюються частіше або рідше).

Розташовувати куточок слід по можливості ближче до світла, щоб був приплив свіжого повітря.

 Вправи на снарядах, що вводяться поступово, спочатку виконуються дітьми під керівництвом або наглядом дорослих, а після успішного освоєння діти можуть займатися самостійно.

 У спільних заняттях батьків і дітей укладений великий виховний сенс. Навіть самий маленький дитина прагне позмагатися з татом, мамою, братом або сестрою. Домашній стадіон – це радість спілкування на ґрунті зміцнення здоров'я. Головне не змушувати дітей подовгу займатися на снарядах: до появи відчуття втоми і не більше!

 З самого початку у дитини не повинно бути негативних емоцій від надмірно високих або занадто малих навантажень, неправильної методики занять, відсутності їх періодичності, тому батьки повинні добре підготуватися до того, щоб почати займатися з ним.

 

  • м'ячі різних розмірів (від маленького тенісного до великого надувного м'ячі для малюків і набивного м'яча масою 1кг для дітей по старше)
  • обручі різних діаметрів (15-20см, 50-60см)
  • палиці різної довжини (25-30см, 70-80см, діаметр 2,5 см)
  • скакалки
  • мішечки для метання (маленькі 6/9 см, маса 150г) для розвитку правильної постави, носячи їх на голові (великі 12/16см, маса 400г).
docx
Додано
27 травня 2020
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку