Консультація для вихователів та батьків "Дитина і музика"

Про матеріал
Консультація та практичні рекомендації для батьків та вихователів закладів дошкільної освіти про важливість музичного виховання дітей, починаючи з раннього віку.
Перегляд файлу

Дитина та музика

          Музика для дитини - світ радісних переживань. Щоб відкрити для неї двері у цей світ, треба розвивати у неї здібності і перш за все музичний слух і емоційний відгук. Інакше музика не виконає своєї виховної функції. Якщо батьки разом з дитиною  мріють, фантазують, сміються і грають, то діти відчуваючи цю близькість дорослого, відкривають їм свої таємниці, почуття та емоції. Як це прекрасно - знайомити дітей з музикою. Вони дуже люблять слухати, треба більше і більше співати дітям без музичного супроводу, щоб вони не тільки слухали, але й розуміли, про що ця пісня, вслухувались в звучання слів та словосполучень, в мамин ніжний голос.
            Музика, як і художнє слово чи картина, повинна стати для дітей способом вираження почуттів, настрою, ідей. Слухання музики розвиває інтерес до неї, любов, розширює кругозір, підвищує музичне сприйняття. Музика для слухання буває вокального і інструментального. Це можуть бути пісні виконані батьками, чи музичні твори у грамзапису, ауді та відео записи. Для кращого запам’ятовування пісні,чи музичного твору,можна асоціювати його з тим, що бачить дитина навколо себе. Намалювати те,  що вона почула. Дуже гарно запам’ятовують діти пісні з мультфільмів, тому, що вони сприймають пісню образно, відносно того чи іншого героя. Батьки повинні вчити дитину любити пісню, насамперед народну пісню, тому що народна пісня має художньо-виховну цінність.

           Для розвитку ритмічного сприйняття треба користуватись музичними інструментами. Але в домашніх умовах це можуть бути такі предмети: ложки, палички,  камінці, капронові пляшечки чи коробочки, які наповнюють крупою, горохом, квасолею. Граючи на такому інструменті, дитина розвиває чуття ритму, отримує гарний настрій  і позитивні емоції.

           Для розвитку танцювальних навичок потрібно як умога більше розвивати у дитини потребу в рухах. Давати можливість розвивати танцювальну творчість, щоб дитина одержувала максимум задоволення.
Якщо музика визиватиме у вашої дитини позитивні емоції, вона сприйматиме навколишній світ гармонійно і оптимально.

 

 

 

docx
Додано
19 травня 2020
Переглядів
633
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку