Контроль знань з теми "Хвильова оптика. Кванти"

Про матеріал
Контроль знань з теми "Хвильові властивості світла" для 11 класу. Розділ «Оптика». Можна використовувати як для рівня стандарт, так і для академічного та профільного рівнів. Основними функціями контролю і оцінювання навчальних досягнень учнів під час виконання даної роботи може бути: мотиваційна, діагностувальна, коригувальна, навчально-перевірювальна. Робота складається з п’яти завдань – різнорівневих задач. Роботу можна провести як на початку уроку, так і наприкінці уроку. Перевірка роботи може виконуватися як учителем, так і самоперевіркою.
Перегляд файлу

11 клас

Контрольна робота № 4 «Оптика. Хвильові властивості світла. Кванти»

І варіант

1. Знайти імпульс фотона із частотою 4·1014Гц

2. У певну точку простору приходять когерентні хвилі з оптичною різницею ходу 8,4мкм. Який результат інтерференції в цій точці, якщо довжина хвилі 420нм?

3. Світлові хвилі в деякій рідині мають довжину хвилі 510нм і частоту 4,4·1014Гц. Визначте абсолютний показник заломлення цієї рідини.

4. Монохроматичне світло падає на дифракційні гратки, у яких 200 штрихів на 1мм. Відстань до екрана 5м. Яка довжина хвилі світла, якщо відстань на екрані між двома максимумами першого порядку дорівнює 50см?

5. Червона межа фотоефекту для металу 6,2 ·10-5см. Знайти величину запиральної напруги для фотоелектронів при освітленні металу світлом з довжиною хвилі 330нм.

 

docx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
8 червня 2021
Переглядів
889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку