Тести « Фізична складова здоров’я.», « Психічна і духовна складові здоров’я.» 8 клас
Початковий рівень ( одна правильна відповідь) - 0,5 бали
1. Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю:
А так,якщо добре проварити;
Б) ні,тому що вона містить отруйну речовину соланін;
В) так,можна.
2.Матеріал запам’ятовується на тривалий проміжок часу,це :
А) оперативна пам’ять;
Б) короткочасна пам’ять;
В) довготривала пам’ять.
3. Асоціація як принцип запам’ятовування включає в себе:
А) поєднання образу з чимось знайомим;
Б) постійне тренування всіх органів чуття.
4. Своє ставлення до конкретних або уявних предметів чи подій людина
виражає за допомогою :
А) мислення;
Б) емоцій;
В) навчання.
5. Позитивна емоція:
А) радість;
Б) гнів;
В) жах.
6. Процес пригадування певних знань та відтворення в певній послідовності :
А) відтворення;
Б) аналіз;
В) навчання .
Середній рівень ( кілька правильних відповідей) -1 бал
7. Отруйними речовинами є:
А) дурман;
Б) блекота;
В) конвалія;
Г) ромашка.
8. Модні тенденції впливають на здоров’я:
А) так впливають; Б) частково впливають;
В) ні не впливають; Г) завжди впливають.
9. Сучасна освічена людина вчиться впродовж всього життя:
А) так;
Б) ні;
В) інколи.
.
Достатній рівень ( кілька правильних відповідей) – 1 бал
10. Знайти відповідність між термінами та їх значенням у піраміді потреб:
А) Перша група: 1.Потреби в приналежності й причетності ,які
включають прагнення людини до участі у
спільних з іншими діях,входження в певні
об’єднання людей;
Б) Друга група: 2. Потреби пов’язані з прагненням і бажанням людей
стабільного і безпечного способу життя-потреби
безпеки;
В) Третя група: 3. Фізіологічні потреби;
Г)Четверта група: 4. Потреби у визнанні й самоствердженні;
Д) П’ята група: 5. Потреби в самовираженні.
11. Знайти відповідність між термінами і їх визначеннями:
А) пам’ять: 1. Психічний процес,який полягає в
закріпленні,збереженні,наступному відтворенню та
забуванні минулого досвіду застосуванні в
життєдіяльності людини;
Б) увага: 2. Спрямованість психічної діяльності людини та її
зосередженість у певний момент на об’єкти або
явища,які мають значені в абстрагуванні від інших;
В) мислення: 3. Процес перетворення фактів,інформації,емоцій тощо на
цілісне й упорядковане знання.
12 За умови вживання яких харчових продуктів може виникнути харчове
отруєння:
А) консерви з вздутою кришкою;
Б) які пройшли термічне обробку;
В) термін реалізації яких минув;
Г) отруйні гриби та ягоди.
Високий рівень ( дати відповідь на питання,розставити в правильній
послідовності )-1,5 бал
13 Як підготуватись до контрольної роботи:
1) не засиджуватись допізна. Щоб ясно мислити треба виспатись;
2) сиди допізна,поки все не повториш;
3) повторити матеріал;
4) Перед сном скажи собі: « Все буде добре».
14. Перша допомога при харчовому отруєнні,поясніть:
А) викликати швидку допомогу;
В) дати хворому активоване вугілля;
Б) зробити непрямий масаж серця.