Контрольна робота на тему: "Органічні речовини та здоров'я людини"

Про матеріал
Контрольна робота на тему: "Органічні речовини та здоров'я людини" створена для учнів 11-их класів. В роботі присутні такі види роботи: тестування, відповідність, розгортуте запитання.
Перегляд файлу

Тема : «Органічні речовини і здоровя людини»

I варіант

1. Вкажіть кислоту, яка належить до вітамінів:

а) гептанова; б) масляна; в) аскорбінова; г) пальмітинова.

2. Вкажіть, які речовини здатні викликати фізичну залежність:

а) вітаміни;   б) наркотики; в) білки;    г) жири.

3. Нестача вітаміну А викликає:

а) пелагру;          б) курячу сліпоту;   в) рахіт;     г) недокрів’я.

4. Хімічна назва аспірину:

а) аскорбінова кислота; б) фталева кислота;

в) бензойна кислота;  г) ацетилсаліцилова кислота.

5. Вітамін  D міститься в таких продуктах:

а) яєчні жовтки; б) м’ясо; в) капуста;  г) риб’ячий жир.

6. Вкажіть речовини, які належать до наркотичних:

а) аскорбінова кислота; б) нікотин; в) каучук; г) морфін.

7. Знайдіть відповідність між вітаміном та його хімічною назвою.

Вітамін

Хімічна назва

1) А

а) Тіамін

2) В2

б) Аскорбінова кислота

3) С

в) Рибофлавін

4) В1

г) Ретинол

8. Знайдіть відповідність між харчовими добавками та їх призначенням.

Харчові добавки

Призначення

1) Ароматизатори

2) Барвники

3) Емульгатори

4) Консерванти

а) Поліпшення зовнішнього вигляду

б) Регуляція консистенції

в) Регуляція смаку продукту

г) Збільшення терміну зберігання

 9. Обгрунтуй біологічну роль вітамінів в організмі людини.

Тема : «Органічні речовини і здоровя людини»

II варіант

1. Вкажіть процес, який відбувається з білками під дією етанолу:

а) полімеризація; б) окиснення; в) денатурація;  г) відновлення.

2. Авітаміноз вітаміну С викликає захворювання:

а) бері-бері; б) цингу; в) судоми;    г) анемію.

3. Надлишковий уміст в організмі вітаміну називається:

а) авітаміноз; б) гіповітаміноз; в) цинга;   г) гіпервітаміноз.

4. До полімерів належать:

а) білки;   б) жири;  в) гліцерин;     г) крохмаль.

5. До складу тютюнового диму входять:

а) ацетилен;   б) бутадієн; в) нікотин;  г) етанол.

6. Вкажіть продукти, в яких міститься вітамін D:

а) морепродукти; б) сир; в) яйця; г) фрукти.

7. Знайдіть відповідність між вітаміном та його хімічною назвою.

Вітамін

Хімічна назва

1) C

а) Тіамін

2) В1

б) Рибофлавін

3) А

в) Ретинол

4)В2

г) Аскорбінова кислота

8. Знайдіть відповідність між харчовими добавками та їх призначенням.

Призначення

Харчові добавки

а) Поліпшення зовнішнього вигляду

б) Регуляція консистенції

в) Створюють однорідну суміш

г) Збільшення терміну зберігання

1) Консерванти

2) Загусники

3) Емульгатори

4) Барвники

 9. Обгрунтуй використання харчових добавок в промисловості.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Grebenschykov Volodymyr
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
2716
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку