Презентація для 11 класу за новою програмою

Про матеріал
Презентація "Кераміка", для 11 класу з новою програмою по темі "Хімія у народному господарстві". Презентацію можна використовувати не тільки на уроках хімії, а також на уроках з образотворчого мистецтва, з технологій, географії, історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЕРАМІКА Презентацию створила Учитель хімії Новокаховскої ЗОШ №1 Стрельцова Ірина Леонідівна

Номер слайду 2

КЕРАМІКА (від грецького keramike – гончарне мистецтво) Вироби і матеріали, отриманні спіканням глини і її сумішей з мінеральними добавками, а також оксидів та ін. неорганічних сполук. Основними технологічними видами кераміки є теракота, майоліка, фаянс, кам'яна маса и фарфор.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Майоліка: 1.– це слово пішло від назви середземноморського острова Мальорка, де зародився цей вид кераміки. Майолікою називають вироби з гончарних глин, покриті кольоровою глазурррю – емаллю. FINE

Номер слайду 5

Фарфор: 2. Батьківщиною фарфору є Китай. Завдяки високій міцності, багатству фарб, хімічній стійкості він перевершив всю європейську кераміку. Для створення фарфору необхідна темпе-ратура випалення – до 1400*C і складна по складу глиняна маса, що включає каолін (чиста глина), пісок, польовий шпат та інші добавки.

Номер слайду 6

Гончарная керамика: 3. – найбільш стародавня зі всіх видів кераміки. В теперішній час отримала дуже широкє поширення. З неї роблять горщики, чашки, глеки, вази та інші предмети домашнього ужитку.

Номер слайду 7

Шамот: 4.Представляє собою керамічний бій, замішаний на глині. Шамот має грубозернистий склад, глазурь на його поверх-ні розтікається плямами, не покриваючи його повністю, що додає виробу особливу оригінальність.

Номер слайду 8

Теракота: 5 З італійської "опалена земля". Вона нагадує, не политою глазурью, обпалену глину. Раніше з неї робили скульптури, намиста, вази. У наш час цей вид кераміки використовується рідко.

Номер слайду 9

Застосування: . Кераміка отримало широке поширення у всіх сферах життя: – в побуті (різний посуд), будівництві (цеглина, черепиця, труби, плитки, скульптурні деталі), техніці ( різноманітний транспорт), скульптурі і прикладному мистецтві.

ppt
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
3806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку