Контрольна робота з теми "Квантова і ядерна фізика". Варіант 1

Про матеріал
Контрольна робота з теми "Квантова і ядерна фізика" для учнів 11-го класу, що навчаються за рівнем стандарту. Навчальна програма "Фізика і Астрономія 10-11 (авторський колектив під керівництвом Ляшенка О. І.)"
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми «Квантова і ядерна фізика». 11 клас.

І варіант.

 

№1. Визначте імпульс фотона видимого світла з довжиною хвилі у вакуумі 620 нм.

 

№2. На поверхню металу діє світло з частотою . Якою є максимальна кінетична енергія фотоелектронів, якщо робота виходу електронів з металу дорівнює ?

 

№3. Мінімальна частота світла, що вириває електрони з поверхні катода, дорівнює Гц. При якій довжині хвилі проміння максимальна швидкість руху фотоелектронів дорівнює м/с?

 

№4. Коли на поверхню металу діє проміння з довжиною хвилі 300 нм, затримуюча напруга дорівнює 2 В. Якою є затримуюча напруга при дії на цю поверхню проміння з довжиною хвилі 200 нм?

 

№5. Лазер  кожні 10 с випромінює фотонів проміння, довжина хвилі якого 600 нм. Якою є потужність випромінювання лазера?

 

№6. Визначте енергію іонізуючого випромінювання, передану тілу масою 20г, якщо потужність поглиненої дози становить 0,8 Гр/с, а час опромінення 25 с.

 

№ 7. Період піврозпаду радіоактивної речовини становить 48 хвилин. Скільки атомів розпадеться за  24 хвилини, якщо на початку їх було 5000 тисяч?

 

docx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
3964
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку