Конвенція про біорізноманітність. Генетична, видова та екосистемна різноманітність.

Про матеріал
Конвенція про біорізноманітність. Генетична, видова та екосистемна різноманітність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конвенція про біорізноманітність. Генетична, видова та екосистемна різноманітність.9 клас

Номер слайду 2

Конвенція про біологічне різноманіття. Конвенція про біологічне різноманіття — міжнародна угода, прийнята в Ріо-де-Жанейро 5 червня 1992 року. Цілями Конвенції є збереження біологічної різноманітності, стійке використання його компонентів і спільне отримання на справедливій і рівній основі вигод, пов'язаних з використанням генетичних ресурсів, у тому числі шляхом надання необхідного доступу до генетичних ресурсів і шляхом належної передачі відповідних технологій з урахуванням усіх прав на такі ресурси і технології, а також шляхом належного фінансування. Конвенцію було відкрито для підписання Сторонами 5 червня 1992 року. Вона набрала чинності 29 грудня 1993 року.

Номер слайду 3

Історія створення Конвенції про біорізноманіття1988 рік- Програма ООН з довкілля (ЮНЕП) організувала Спеціальну групу експертів з біорізноманіття з метою створення міжнародної конвенції.1989 - ЮНЕП заснувала Спеціальну групу експертів з технічних та правових питань для підготовки міжнародного правового документу щодо збереження біорізноманіття. 22 травня 1992 року в Найробі було проведено конференцію з прийняття узгодженого тексту Конвенції про біорізноманіття (КБР).1992 рік Саміт “Планета Земля” в Ріо-де-Жанейро5 червня 1992 року Конвенція була відкрита для підписання.

Номер слайду 4

Україна і Конвенція про біорізноманітність.11 червня 1992 року Україна підписала КБР29 листопада 1994 Україна прийняла Закон України про ратифікацію Конвенції7 лютого 1995 року Україна стала Стороною Конвенції.

Номер слайду 5

Біорізноманіття належить до одного з найважливіших надбань кожної держави, адже живі організми виконують життєво важливі функції, є індикаторами якості навколишнього середовища. Зміни біорізноманіття – це одні з найнебезпечніших змін, тому що вони мають незворотний характер.

Номер слайду 6

Види біорізноманіття Виділяють три види біорізноманіття: • Генетичне • Видове • Екосистемне

Номер слайду 7

Екологічне. Біоми Біорегіони Ландшафти Екосистеми Середовища існування Генетичне. Різноманіття організмів. Популяції Особини(індивідууми) Хромосоми Гени Нуклеотиди Царства Типи Сімейства Роди Популяції Особини. Культурне різноманіття: людські взаємодії на всіх рівнях.

Номер слайду 8

Генетичне різноманіття. Генетичне різноманіття — характеристика біорізноманіття, що описує загальне число генетичних характеристик, які трапляються у популяції або виді. Генетичне біорізноманіття – це сукупність генофондів різних популяцій одного виду.

Номер слайду 9

Видове різноманіття. Вид — це сукупність популяцій подібних особин, які мають однакову будову й функції, можуть схрещуватися між собою і народжувати життєздатних нащадків. Видова різноманітність – це сукупність видів, що населяють спільну територію.

Номер слайду 10

Екосистемне різноманіття Екосистема — сукупність живих організмів, які пристосувалися до спільного проживання в певному середовищі існування, утворюючи з ним єдине ціле. Приклади екосистем:– Тундра – Озеро – Болото – Степ – Пустеля – Водно-болотні угіддя – Бореальні хвойні ліси – Листопадні ліси – Тропічні ліси

Номер слайду 11

Екосукупність унікальних і типових лісних, степових, морських системне (ландшафтне) біорізноманіття – це та інших угрупувань.

Номер слайду 12

Збереження біорізноманіття є складною, комплексною проблемою. Сюди входять:- Збалансоване використання земельних ресурсів; - Невиснажливе використання природних екосистем ; - Зниження рівня техногенних забруднень природних компонентів; - Збільшення площ під лісами й іншою природною рослинністю.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку