Корисний відпочинок 5 клас НУШ

Про матеріал
Корисний відпочинок. Стрес і здоров’я. Активний і пасивний відпочинок. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну. 5 клас НУШ. Вчитель ЗБД Власюк Катерина Петрівна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисний відпочинок. Стрес і здоров’я. Активний і пасивний відпочинок. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну. 5 клас НУШВчитель ЗБД Власюк К. П.

Номер слайду 2

Стрес і здоров’я. Стрес - це стан фізичного і психологічного напруження організму внаслідок реальної чи уявної загрози життю і здоров’ю. Сильний і тривалий стрес (дистрес) спричинює погане самопочуття. Через це людині постійно хочеться спати або виникає безсоння, зникає або посилюється апетит, болить голова, діти починають частіше хворіти.

Номер слайду 3

Способи релаксіїРозгляньте зображення і назвіть те, що допомагає розслабитися і знизити стрес. По черзі продовжте речення: «Для мене найкращий відпочинок — це...»Додайте у свій чеклист на кожен день одну вправу на релаксію. А зарес всім класом зробимо нашу улюблену руханку!!!

Номер слайду 4

РУХАНКА

Номер слайду 5

Який відпочинок обрати. Тільки-но ви відчули симптоми надмірного стресу -відпочиньте. Найкращий спосіб для цього — це зміна діяльності. Фізичну працю чергують із розумовою або з пасивним відпочинком. Працю у приміщенні – з довкіллям на свіжому повітрі, а роботу на дворі – з відпочинком у дома.

Номер слайду 6

Активний і пасивний відпочинок. Розглянь картинку і з’ясуйте, який відпочинок є активним, а який пасивним. Поясніть свою думку. Пограйте гру. Об’єднайтесь у дві групи  «активний»і «пасивний». За дві хвилини напишіть якомогабільше видів активного або пасивного відпочинку. Далі команди по черзі називають по одному видувідпочинку. Виграє команда, яка закінчить останньою.

Номер слайду 7

Умови здорового сну. Нічний сон –найважливіший для здоров’я вид пасивного відпочинку. Якщо не вдалося поспати у ночі, вдень настрій кепський, усе падає з рук. Недосипання негативно позначається на здатності зосереджуватися, запам’ятовувати, швидко реагувати, розв’язувати складні задачі, ухвалювати виважені рішення.

Номер слайду 8

Середня тривалість сну у вашому віці має становитищо найменше 8,5 години. Якщо недосипати лише одну годину, погіршується самопочуття, виникає перевтома. Якщо недосипати лише 1 годину, погіршується самопочуття, виникає перевтома. З часом це може спричинити проблеми з здоров’ям. Так буває і тоді, коли людина спить і достатньо часу але, в поганих умовах.

Номер слайду 9

Умови здорового сну.-Розгляньте картинку, і поясніть чому важливо дотримуватись умов здорового сну.-Перейдіть за QR-кодом і подивіться мультфільм «Чому ми спимо». Обговоріть: -Що відбувається в мозку під час сну? -Яку частину свого життя людина проводить уві сні?

Номер слайду 10

ЧОМУ МИ СПИМО

Номер слайду 11

Вплив медіа на здоров’я. Медіа — це засоби, за допомогою яких ми отримуємо інформацію. Комп’ютери та інтернет стрімко увірвалися в наше життя, стали її не невід’ємноþ частиною. Дехто з учнівства увесь вільний час проводить із комп’ютером, смартфоном. Та хоч комп’ютерні навички є важливі, таке заняття відпочинком не назвеш. Для вашого мозку це — напружена праця. Якщо в перервах між домашніми завданнями грати в комп’ютерні ігри чи блукати в мережі інтернет, то можна перевтомитися.

Номер слайду 12

Вісім способів керувати своїм смартфоном.• Розгляньте катринку та обговоріть, як зменшити час, проведений зі смартфоном. • Проведіть мозковий штурм. Запишіть на дошці приклади позитивного і негативного впливу медіа на здоров’я. • Обговоріть, як можна зменшити їхній негативний вплив

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Опрацювати. § 13. ст.102‒107 Виписати нові поняття.

Номер слайду 14

Джерелаhttps://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8%D0%BAhttps://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas.htmlhttps://youtu.be/Cgzh. Tc. TCw. Vw?feature=shared

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку