« СВІЙСЬКІ ПТАХИ »
Кури
Кури найбільш поширений вид домашньої птиці.
В залежності від продуктивності породи курей поділяють на м’ясні, яєчні та м'ясо-яєчні.
Курча - бройлер
Відрізняється високою скоростиглітю у віці 60 діб досягають живої маси 1,6кг і більше.
Мають високу стиглість і яйценосність. Приплід від однієї качки може бути до 75 кг м’яса на рік.
Гуси та Індики
Всі породи гусей та індиків за їх продуктивністю відносять до м'ясного типу.
М'ясо індиків ніжне, соковите і не дуже жирне.
Споживні властивості м'яса домашньої птиці
М'ясо птиці має:
•більш ніжну консистенцію;
•має меншу кількість холестерину;
•добре засвоюється організмом людини
Ознаки доброякісності птиці
•колір
•форма
•запах
•стан поверхні
Умови зберігання
Терміни зберігання:
Охолоджені тушки від 0 до 2ºС - не більше 5-ти діб, від 0 до 6ºС- до 3 діб, від 0 до 8ºС - тільки 1 добу.
Морожені тушки при температурі нижче 0ºС - до 5-ти діб, від 0-6ºС- до 3-х діб, від 0ºС - 8ºС- до 2-х діб.