5 липня о 18:00Вебінар: «Щоденні-3» та «Щоденні-5»: незамінна частина уроку в Новій українській школі

"Користь свійських тварин"

Про матеріал
ЯКА КОРИСТЬ? М’ясо свійських птахів — цінний дієтичний продукт харчування, воно смачне й поживне. Іншим значимим продуктом, що отримують від птахів, є пір'я (особливо пух гусей та качок). Пір’ям набивають ковдри, подушки, перини, а також використовується для виготовлення одягу, а курячі яйця — один з незамінних продуктів харчування людини будь-якого віку. Також яйця використовують і в харчовій промисловості: вони входять до складу різноманітних харчових продуктів, поліпшуючи їхній смак, якість і зовнішній вигляд. У медицині яйця йдуть для виготовлен¬ня лікувальних препаратів.
Перегляд файлу

« СВІЙСЬКІ ПТАХИ »

Кури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Кури найбільш поширений вид домашньої птиці.

 В  залежності  від  продуктивності  породи  курей поділяють  на м’ясні, яєчні та м'ясо-яєчні.

 

Курча - бройлер

Відрізняється високою скоростиглітю у віці 60 діб досягають живої маси 1,6кг і більше. 

 

 

Мають високу стиглість і яйценосність.  Приплід від однієї качки може  бути до 75 кг м’яса на рік.

Гуси та Індики

 

Всі породи гусей та індиків за їх продуктивністю  відносять до м'ясного типу. 

   М'ясо індиків ніжне, соковите і не дуже жирне.

 

C:\Users\USER\Desktop\ua01-1156x650.jpg

Споживні властивості м'яса домашньої птиці

 

М'ясо птиці має: 

 

більш ніжну консистенцію;

 

має меншу кількість холестерину;

   

добре засвоюється організмом людини  

 

Ознаки доброякісності птиці

  • зовнішній вигляд 

 

колір

 

форма

 

запах

 

стан поверхні

  

 

Умови  зберігання

 

 

 

Терміни зберігання:

 

Охолоджені  тушки  від 0 до 2ºС -  не більше 5-ти діб,  від 0 до 6ºС- до 3 діб,  від 0 до 8ºС -  тільки 1 добу.

 

Морожені  тушки  при температурі нижче 0ºС - до 5-ти діб,   від 0-6ºС- до 3-х діб,  від 0ºС - 8ºС- до 2-х діб.