Коронавірус у світі прогноз політичних, економічних і соціальних наслідків 2020року

Про матеріал
Аналітики Bank of America вже двічі погіршили прогноз щодо динаміки світового ВВП у 2020 році і тепер очікують його падіння на 2,7%. Раніше вони прогнозували зростання світової економіки на 0,3%. Зниження світового ВВП майже на 3% — це значно гірше, ніж рецесія 2008-2009 років, зазначають аналітики Bank of America. Причиною погіршення прогнозу експерти називають відсутність ефективних політичних заходів щодо боротьби з коронавірусом на розвинених ринках і в деяких країнах, що розвиваються. Аналітики банку також очікують, що економіка єврозони у 2020 році впаде на 7,6% порівняно з очікуваними в кінці березня 1,7%.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Коронавірус у світі: прогноз політичних, економічних і соціальних наслідків. Підготувала студентка 1 курсу магістратури: Кухар Анастасія

Номер слайду 2

Короновірус - це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи і шлунково-кишкового тракту. Коронавірус є зоонозної інфекцією за походженням. Що таке Короновірус або Covid -19 Етіологія захворювання Коронавірусние інфекцію викликають РНК-геномні віруси роду Coronavirus. Коронавірус оточений зсуперкапсідом, який пронизаний рідко розташованими шипами, що мають будову тонких шийок і розташованих на них кулястих головок, що за зовнішнім виглядом нагадує корону. Для людини хвороботворними є респіраторні і кишкові коронавіруси. Найчастіше зустрічається респіраторна різновид захворювання, яка зазвичай діагностується, як гостра респіраторна вірусна інфекція. Віруси нестійкі у зовнішньому середовищі. Вони миттєво гинуть при температурі понад 56 градусів, руйнуються під дією хлороформу, формаліну, етилового спирту або ефіру. Коронавірус добре переносить заморожування.

Номер слайду 3

Клінічні прояви Для більшості коронавірусних інфекцій інкубаційний період обмежений 2-3 цілодобово. Однак, для коронавируса 2019 n. Cov цей період може становити від 1 до 14 днів (в середньому 10 днів). Протягом усього цього періоду людина може заражати інших. Протікає захворювання, найчастіше, як звичайний грип, парагрип або будь-яка інша гостра респіраторна інфекція з усіма характерними для них ознаками. Характерні симптоми коронавируса при респіраторної формі:біль при ковтанні, чханні;риніт;головний біль;кашель;прояви гіпоксії;підвищення температури;озноб;м'язовий біль.

Номер слайду 4

Пандемія COVID-19 спричинить зміни, що змусять говорити про світ “до” і “після” — прогнозують дослідники економіки, соціуму та політики, порівнюючи епідемію з терористичними актами в США 11 вересня 2001 року та світовою фінансовою кризою 2008-го. Про певні наслідки можна буде дізнатися лише потім, деякі явища вже – очевидна реальність. Cвіт “до” і “після”

Номер слайду 5

“Ми не просто боремося з епідемією, ми боремося з інфодемією”, — заявив генеральний директор Всесвітньої організаціїї охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус, легітимізувавши новий термін, що описує нашу реальність. Тедрос Аданом Гебреісус — ефіопський державний діяч, міністр закордонних справ Ефіопії (2012-2016), генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (з 2017 року).Інфодемія — це лавина дезінформації, нагнітання й залякування у бажанні масмедій підняти власні рейтинги, псевдонаукових порад та інтерпретацій, що накриває світ і серйозно ускладнює боротьбу з реальною проблематикою зупинення та подолання хвороби.

Номер слайду 6

Наскільки сильно впаде економіка і коли це все закінчиться: прогноз світових економістів. Скільки може втратити економіка світу від коронавірусу, передбачити неможливо. На що ж тоді орієнтуватися?Робити прогнози — справа невдячна. Коли світ стоїть на порозі невідомого, населення та бізнес хочуть більшої прогнозованості. Що чекає на світову економіку?Яким буде курс валют? Як сильно зростуть ціни?

Номер слайду 7

Спалах коронавірусу став причиною глобального удару по попиту і пропозиції та призвів до нафтової війни. Ці події призведуть до масштабного знецінення капіталу і структурного безробіття. Неможливо спрогнозувати, яким буде остаточне падіння ринків. Одним з головних індикаторів буде фондовий ринок США. Китайська економіка є особливою і непорівнюваною з розвиненими країнами та з економіками, що розвиваються. Висхідні ринки, до яких належить і Україна, — під найбільшим ударом. На них негативно впливають монетарна політика провідних центробанків світу, зниження попиту на сировинні товари, збої в ланцюжках поставок і зростання боргового навантаження.

Номер слайду 8

Спалах COVID-19 запустив три макроекономічних імпульси: глобальний удар по попиту, глобальний удар по пропозиції і нафтова війна, що збила ціни на ринку до багатомісячних мінімумів, йдеться в огляді Saxo Bank."Ці події призведуть до масштабного знецінення капіталу і згодом — до структурного безробіття", — наголошує Гурріа. Хосе Анхель Гурріа Тревіньо — мексиканський державний діяч і дипломат.

Номер слайду 9

Однак ніхто не знає, скільки коштів знадобиться на боротьбу з безробіттям, бо невідомо, скільки людей втратять роботу. Так само невідомо, скільки грошей потрібно для реанімації сотень тисяч середніх і дрібних підприємств, які вже постраждали.

Номер слайду 10

Базовий сценарій аналітиків передбачає, що можливе відновлення почнеться в другій половині 2020 року. Проте з поширенням пандемії в Європі і США дедалі чіткіше вимальовується низка каскадних наслідків, тож для такого прогнозу виникає все більше застережень. Передусім, економічні результати залежать від траєкторії захворювання, яка перебуває поза компетенцією економістів. Рівень захворюваності коронавірусом залишається невідомою змінною. Він досі високий, нехай навіть поширення інфекції сповільнюється у США та Європі.

Номер слайду 11

Втрачений рік для економіки Аналітики Bank of America вже двічі погіршили прогноз щодо динаміки світового ВВП у 2020 році і тепер очікують його падіння на 2,7%. Раніше вони прогнозували зростання світової економіки на 0,3%. Зниження світового ВВП майже на 3% — це значно гірше, ніж рецесія 2008-2009 років, зазначають аналітики Bank of America. Причиною погіршення прогнозу експерти називають відсутність ефективних політичних заходів щодо боротьби з коронавірусом на розвинених ринках і в деяких країнах, що розвиваються. Аналітики банку також очікують, що економіка єврозони у 2020 році впаде на 7,6% порівняно з очікуваними в кінці березня 1,7%.

Номер слайду 12

Індекс ділової активності 19-ти країн єврозони в березні 2020 року впав до 29,7 пункту з 51,6 пункту місяцем раніше, свідчать підсумкові дані дослідницької компанії Markit Economics. Це мінімальне значення індексу за всю історію його розрахунку. Прогноз Bof. A для економіки США — падіння на 6%, а не на 0,8%, як передбачалося раніше. За прогнозом Morgan Stanley, річне падіння реального ВВП країни у 2020 році становитиме 5,5%. Це буде найсильніше скорочення економіки з 1946 року. Morgan Stanley прогнозує, що скорочення ВВП Сполучених Штатів у першому кварталі 2020 року може становити 2,4-3,4%, у другому кварталі — 30-38%. У JPMorgan вважають, що ВВП країни в першому кварталі скоротиться на 10%. У другому кварталі може статися рекордне в історії падіння ВВП на 25%. "Потрійний удар по світовій економіці гарантовано зробить 2020-й втраченим роком. Регулятори повинні зробити все можливе, щоб впоратися з реальною глобальною рецесією", — каже головний економіст і директор з інвестицій Saxo Bank Стін Якобсен.

Номер слайду 13

Оскільки глобальні пандемії є рідкісним явищем, усі моделі прогнозування ВВП можна відкинути, вважають економісти. Радикальні карантини по всій Європі і ймовірність того, що COVID-19 стане сезонним захворюванням, можуть зробити збитки більш глибокими і довгостроковими, ніж передбачалося.

Номер слайду 14

Перспективи Думки інвесторів американського фондового ринку щодо перспектив економіки розділилися. Одні налаштовані максимально оптимістично й очікують зростання вартості цінних паперів. Їхні "бичачі" погляди ґрунтуються на тому, що Федеральна резервна система продовжить підтримувати акції, і на припущеннях, що економічні збитки від коронавірусу будуть неруйнівними. Аналітики Morgan Stanley вважають, що прийшов час збільшувати ризикові вкладення і поступово повертатися на ринки. Вивчивши минулі рецесії і мінімуми котирувань, американський банк припустив, що зараз на ринках формується "дно".

Номер слайду 15

"Нинішній цикл гірший за попередні. Низькі і навіть негативні прибутковості багатьох активів в останні роки призвели до "перегонів за прибутковістю". Багато учасників ринку зосередилися на неліквідних активах на кшталт прямих інвестицій в приватні компанії та високоризикових корпоративних облігацій", — зазначають в Saxo Bank. Удар по попиту та пропозиції, завданий коронавірусом та ціновою війною на нафтовому ринку, загрожує підірвати світовий інвестиційний клімат

Номер слайду 16

Фондовий ринок США як головний термометр За розрахунками стратегів Saxo Bank, якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, індекс S&P 500 може опуститися до 1 600 пунктів з 2 630,5 пункту  6 квітня. Врятувати ситуацію можуть пенсійні та інші інвестиційні фонди, вважають в JPMorgan Chase&Co. Ці фонди можуть перекласти мільярди доларів з боргових облігацій в акції, щоб компенсувати історичне падіння паперів. Однак будь-яке поліпшення настроїв у зв'язку із зростанням акцій може швидко випаруватися в міру того, як інвестори будуть аналізувати потік макроекономічних даних із США, які напевно будуть похмурими після припинення економічної активності. Своєю чергою, укріплення долара додатково стримує зростання економіки США, завдаючи удару по мультинаціональним компаніям.

Номер слайду 17

Китай перехворів і почав відновлюватися Експерти Saxo Bank зазначають: зниження рівня страху настане тоді, коли весь світ пройде через те, що пройшов Китай в січні-лютому. "Китай першим вступив в період економічного спаду. Передбачається, що за перший квартал падіння ВВП країни може становити 10-20%. Парадокс в тому, що економічне зростання Китаю в другому кварталі, ймовірно, буде прискорюватися, тоді як в іншому світі сповільниться", — каже Кай Ван-Петерсен, який відповідає за макроекономічні стратегії в Saxo Bank

Номер слайду 18

Що ж до США, то коронавірус може коштувати Дональду Трампу президентства. Крім прямих економічних втрат, дедалі більшій кількості американців стає очевидною нездатність нинішньої команди реагувати на справді кризову ситуацію. До́нальд Джон Трамп — американський державний діяч, політик, чинний президент США. Власник однієї з найбільших будівельних компаній США, продюсер і телеведучий. Зараз рецесія може бути не помірною, якщо карантини та ізоляції триватимуть до осені. Китай міг би допомогти, але ж це Вашингтон розв'язав торговельну війну з Китаєм, тоді як Пекін щосили намагався її уникнути.

Номер слайду 19

Що ж до Китаю, то наслідки пандемії для нього не здаються критичними. Так, КНР втратить до 2% зростання ВВП за перший квартал, однак ще невідомо, як усе обернеться далі. Кажуть, постраждала система фейс-контролю, бо все населення наділо маски, і тепер доведеться повернутися до відбитків пальців. Серед плюсів — КПК прийняла рішення заборонити всі "дикі ринки", населення країни тепер привчене до гігієни, ідеально відпрацьовано механізми реагування на надзвичайні ситуації, отримано цінні наукові дані про коронавіруси, а найголовніше — весь світ переконався, що без Китаю — ніяк.

Номер слайду 20

pptx
Додано
4 березня 2021
Переглядів
209
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку