«Країною дитинства» новорічне родинне свято онлайн-формат

Про матеріал
Мета: сприяти спілкуванню, розумінню, взаємодії між дітьми та батьками. Викликати позитивні емоції від часу проведеного разом. Виявити творчі здібності, як учнів, так і батьків. Розвивати вміння прислухатись один до одного, допомагати та поважати.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 «Країною дитинства»

новорічне родинне свято

онлайн-формат

Іващенко Тетяна Володимирівна

Комунальний заклад «Новогорівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Роздольської сільської ради Василівського району  Запорізької області»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета: сприяти спілкуванню, розумінню, взаємодії між дітьми та батьками. Викликати позитивні емоції від часу проведеного разом. Виявити творчі здібності, як учнів, так і батьків. Розвивати вміння прислухатись один до одного, допомагати та поважати.

Обладнання: аркуш паперу, фломастери, пов’язка на очі.

                                                 Хід свята

Вчитель: Доброго дня, любі друзі! В такому теплому, затишному колі ми зібралися сьогодні не дарма. Вже на порозі новорічні свята, які наповнюють наші серця радістю, теплом та вірою в чудеса. Новий рік-родинне свято, саме тому сьогодні пропоную вам зимову мандрівку – країною дитинства.

Вчитель: Перша зупинка «Інтелектуальний снігопад»

Погляньте на зображення, серед всіх поданих букв вам необхідно знайти, якомога більше слів на зимову або новорічну тематику! (під музичний супровід батьки разом з дітьми знаходять слова)

Молодці! Ви дуже злагоджено і кмітливо попрацювали! Рушаймо далі!

Вчитель: Друга зупинка «Family - ялинка»

Без чого не можливе новорічне свято? Скажіть же діти?

Так! Звичайно-без ялинки! Але ялинки, не звичайної, а родинної. Зараз кожна родина створить свою власну ялинку-готові? Матусі з заплющеними очима намалюють ялинку на папері, а ви дітки-підтримайте їх! Почали! (під музичний супровід малюють) Ану ж, поглянемо…Яка краса! Чудово вийшло!

Чогось не вистачає….Як думаєте? (діти відповідають-прикрас)

Тепер діти з заплющеними очима прикрасять свою ялинку: іграшками, гірляндами, а батьки допоможуть та підтримають! (батьки подають фломастери, діти з заплющеними очима прикрашають ялинку)

Чудово! Дуже гарно! Тепер у нас справжнє новорічне свято!

Вчитель: наступна зупинка «Розуміємо-взаємодіємо»

Зв’язок матері з дитиною – ключ до довірливих, сповнених любові та поваги взаємин. Давайте перевіримо, наскільки вміло ви можете користуватись цим ключем. Кожен в дитинстві чекає на диво та звичайно ж на подарунки під ялинкою. Пропоную мамам пригадати один з подарунків зі свого дитинства, який запам’ятався найбільше, та спробувати розказати своїй дитині про нього-не називаючи його. А ваша задача, діти-зрозуміти, що ж це за подарунок!

Молодці! Як чудово ви розумієте своїх мам!

Вчитель: наступна зупинка « Караоке – батл»

Давайте з вами поспіваємо! Спочатку діти, потім – батьки! У кого краще вийде-визначимо оплесками! Готові? (караоке «У лісі, лісі темному»)

Вчитель: онлайн-вітання Діда Мороза

Ой, погляньте-нам хтось телефонує на Viber

(онлайн-вітання та руханка від Діда Мороза)

Вчитель: наступна зупинка «Святковий стіл»

Діти, скажіть, чи допомагаєте ви матусям готувати? Чудово! Зараз ми перевіримо, та приготуємо віртуальний святковий стіл.. Пропоную кожному вікрити віконце з будь-якою цифрою (додаток wordwall) – за кожною цифрою є вид страви, яку ви маєте приготувати, а мами оберуть для вас назву страви. Ваше завдання-назвати інгредієнти та процес приготування!

Вчитель: наступна зупинка « Я майже Леся Українка»

На свята, є традиція вітати рідних, знайомих, друзів. В сучасному світі, ми часто використовуємо привітання або листівки з мережі інтернет, чи купуємо в магазинах. Сьогодні пропоную вам спробувати себе в ролі поетів, бо найкращі привітання-це від душі, та створені власними руками. (під музичний супровід діти разом з батьками складають віршоване новорічне привітання)

А тепер привітайте своїм віршем всіх присутніх!

Ви дуже талановиті! Прекрасні побажання!

Вчитель: остання зупинка «З надією на завтра»

Новий рік-це час чудес, час, коли ми підводимо підсумки минулого року та складаємо список бажань, цілей на новий. Пам’ятайте! Мрії збуваються у тих, хто в них вірить. Давайте спробуємо дізнатись, що ж чекає на вашу родину в Новому році! Нам допоможе колесо фортуни! (додаток wordwall)

Вчитель: Наша новорічна подорож країною дитинства завершується. Пам’ятайте, найкращій подарунок, для дітей-це час проведений разом з батьками. Я думаю, сьогоднішнє свято стане одним з приємних спогадів для наших діток! Вітаю ваші родини з прийдешнім Новим роком! Бажаю міцного здоров’я, щасливого майбутнього та здійснення найзаповітніших мрій та бажань! Веселих свят! До нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Використані джерела:

музичний супровід https://www.youtube.com/watch?v=EKlzPQr4rpk&ab_channel=NataliPoleva

Анаграма https://www.google.com.ua/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fchilddevelop.com.ua%2Fworksheets%2F2716%2F&psig=AOvVaw2nY9R2y8wdUvYlDGjtCPGH&ust=1673533971853000&source=images&cd=vfe&ved=0CBEQjhxqFwoTCIiqrIHev_wCFQAAAAAdAAAAABAE

Караоке https://www.youtube.com/watch?v=RZXa8xgyiYk&t=29s&ab_channel=ArtWayMusic

онлайн-вітання та руханка від Діда Мороза

https://www.youtube.com/watch?v=-l41VycFL1M&ab_channel=%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82-MusicWorld

Святковий стіл https://wordwall.net/resource/private/39739525

Передбачення https://wordwall.net/resource/private/39739984

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
11 березня 2023
Переглядів
617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку