Кріплення гіпсокартону

Про матеріал
Презентація про кріплення гіпсокартону на поверхню без профілю. Дана презентація дає можливість ознайомитись з основними параметрами оздоблення поверхні сухою штукатуркою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ППППППППКРІПЛЕННЯ ГІПСОКАРТОНУ ДО СТІНИ БЕЗ ПРОФІЛЮПідготувала майстер в/н. Усик М.І.

Номер слайду 2

Що собою являє гіпсокартон?Гіпсокартон представляє собою оздоблювальний матеріал, що складається з двох шарів спеціального твердого картону або спеціального паперу, між якими знаходиться гіпс зі спеціальними наповнювачами, які підвищують його міцність. Товщина, так само як і розміри листів гіпсокартону різні, найбільш поширена товщина, яка найчастіше використовується в будівництві 9,5 мм і 12,5 мм. Переваги даного матеріалу в тому, що він не володіє різким запахом, не проводить електричний струм, а також деякі види гіпсокартону мають певну стійкість до вологи і певною стійкістю до високих температур.

Номер слайду 3

Види гіпсокартону. Гіпсокартонні листи виготовляються трьох видів:стандартні;вогнестійкі;вологостійкі.

Номер слайду 4

ПЛЮСИ І МІНУСИ ПО ОЗДОБЛЕННЮ ПОВЕРХОНЬ ГІПСОКАРТОНОМПозитивні якості гіпсокартонних листів: Вони відрізняються рівною і гладкою поверхнею, через яку їх і вибирають для вирівнювання різних основ.. Перевагою гіпсокартону є і його теплопровідність. У приміщенні, де стіни обшиті цим матеріалом, завжди буде тепло і затишно. Гіпсокартон визнаний екологічно-чистим матеріалом. У його складі немає небезпечних і шкідливих речовин, тому його можна сміливо використовувати навіть в обробці дитячих кімнат. Листи ГКЛ пожежобезпечні і не підтримують горіння. Ще одним вагомим перевагою гіпсокартону є його паропроникність. Завдяки цій якості такий матеріал не схильний до утворення цвілі і грибка. Від ГЛК не походить неприємний хімічний запах. Він безпроблемно обробляється. Для цього можна використовувати практично будь-які матеріали, від звичайних паперових шпалер до кахельної плитки. Однак у нього є і свої слабкі сторони: Звичайний гіпсокартон не рекомендується монтувати в кімнатах з високим рівнем вологості. Для подібних умов варто вибирати виключно вологостійкі види матеріалу. Однак за словами фахівців, навіть такий гіпсокартон у вологих умовах починає втрачати свої властивості і псуватися. Листи гіпсокартону можуть почати кришитися, особливо під дією великих навантажень. Саме тому на гіпсові стіни не дозволяється вішати важкі предмети типу великих гардин, підвісний раковини у ванній, освітлювальних приладів, великих картин і інших об'єктів з чималою вагою. В іншому випадку дані речі пробудуть на своїх місцях недовго, а потім просто відваляться і зашкодять гіпсокартон.

Номер слайду 5

ЯК КРІПИТИ ГІПСОКАРТОН ДО СТІНИ БЕЗ ПРОФІЛІВ І ОБРЕШІТКИТрадиційно для кріплення листів гіпсокартону до поверхні використовують металевий профіль або ж дерев’яні бруски, на які за допомогою саморізів кріпляться листи гіпсокартону. Але є способи, за допомогою яких можна кріпити листи гіпсокартону до поверхні без використання металевого або дерев’яного каркаса. Кріплення листів гіпсокартону в цьому випадку здійснюється за допомогою клейових сумішей, при цьому поверхня до якої будуть кріпитися листи повинна бути вирівняна, а також очищена від різних забруднень. Прикріпити гіпсокартон до стіни без профілів і обрешітки можливо за допомогою клейових сумішей

Номер слайду 6

Правила: Перед нанесенням клейових сумішей на поверхні за допомогою крейди слід зробити розмітку, якщо планується установка розеток, вимикачів, ламп і т.д., то необхідно попередньо виконати електромонтажні роботи. Клейову суміш розводять відповідно до інструкції, після наносять на поверхню гіпсокартонної плити або ж на стіну відповідно до розмітки в шаховому порядку. Відстань між кожною «коржем» має становити 35 – 40 см, а діаметр близько 10 – 15 см. По краях суміш наноситься суцільний тонкої смугою. Після нанесення клейової суміші лист притискають до поверхні, тримати його слід щільно притиснутим близько 30 хвилин. З тим щоб більш рівномірно клейова суміш розподілилася, слід сильно кілька разів провести по гіпсокартону широкою дошкою. При монтажі ГКЛ до стіни слід залишати зазор між підлогою та стелею. Від статі зазор повинен складати 1 – 2 сантиметри, від стелі 5 мм – 1 см.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

РЕКОМЕНДАЦІЇ: ЯК ПРИКРІПИТИ ГІПСОКАРТОН ДО СТІНИ БЕЗ ПРОФІЛЮ, ЯКЩО СТІНИ НЕ ВИРІВНЯНІУ деяких випадках при оздоблювальних роботах немає можливості вирівняти стіни з різних причин і в цьому випадку доводиться закріплювати листи ГКЛ до НЕ вирівняним стін.

Номер слайду 9

Щоб вийшло все акуратно і якісно слід кріпити гіпсокартон наступним способом: Лист ГКЛ прикладають до стіни і за допомогою електродрилі тонким свердлом роблять кілька отворів в листі так, щоб залишилися мітки на стіні. У стіні в місці відмітин просверливаются отвори і вставляються дюбелі, на самому ж аркуші гіпсокартону на відстані 10 – 15 см від пророблених отворів приклеюють поролон або ж пенофол. Дані наклейки при кріпленні аркуша ГКЛ гратимуть роль своєрідних пружин. Лист ГКЛ прикладається до стіни, далі в нього в просвердлені отвори вкручуються саморізи, які закріплюють лист ГКЛ на поверхні. Вирівнювання листів гіпсокартону виконується за допомогою рівня, шляхом закручування або ослаблення саморізів.

Номер слайду 10

Коли всі листи гіпсокартону будуть вирівняні, слід біля кожного саморіза на відстані в 3-5 мм в гіпсокартоні з використанням свердла по дереву або спеціального свердла для гіпсокартону просвердлити отвори діаметром близько 5 міліметрів. У ці отвори необхідно закачати монтажну піну, яка буде основним фіксуючим елементом. Але закачувати слід з обережністю, так як великі обсяги піни можуть вигнути лист. При цьому також слід контролювати рівень плити за допомогою будівельного рівня. Коли піна затвердіє остаточно, можна викрутити саморізи, а отвори зашпаклювати, іноді можна саморізи залишити, але при цьому їх слід вкрутити врівень і згодом їх головки також зашпаклювати.

Номер слайду 11

ЧИ МОЖНА ГІПСОКАРТОН КРІПИТИ ПРЯМО ДО СТІНИ БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ДОДАТКОВИХ МАТЕРІАЛІВПри обробці приміщень широко використовуються гіпсокартонні плити, які часто називають сухою штукатуркою. При обробці приміщенні такі плити можна прикріпити прямо до стіни, не обтяжуючи себе спорудою додаткових конструкцій. А в деяких випадках кріплення прямо до стіни є єдиним можливим варіантом, наприклад, якщо стіни складені з газосилікатних блоків.

Номер слайду 12

Перед монтажем слід на стіні зробити розмітку за допомогою крейди, а також за допомогою будівельного рівня і схилу визначають нерівності стін або іншої поверхні. При занадто нерівних стінах можна зробити спеціальні маячки з тонкого шпагату натягнутого на вбиті в стіну гвоздики. На стіни на рівень натягнутих шнурів наноситься клейова суміш, в деяких випадках можна використовувати обрізки гіпсокартонних плит, що приклеюються до стін. Після висихання клейової суміші можна приступати до монтажу.

Номер слайду 13

Монтувати гіпсокартон до стіни можна за допомогою клейової маси Етапи монтажу: Плити слід нарізати по необхідних розмірах, після кожну плиту слід прикласти до стіни в тому місці, де вона повинна бути. Це дозволить визначити, чи правильно нарізані плити і чи будуть вони рівно прилягати до поверхні. На стіни або ж на лист ГКЛ наноситься клейова маса, за допомогою зубчастого штапеля, відстань між «коржами» клейової маси становить 10-15 см;Після лист прикладається до стіни і утримується близько півгодини, для вирівнювання плит між собою слід акуратно постукувати гумовим молотком. При наклеюванні плит на стіни слід залишати зазори між стелею і листами близько 5 мм, а між підлогою і плитами близько сантиметра. Після остаточного висихання наноситься шпаклівка на стики між плитами.

Номер слайду 14

СПОСОБИ, ЯК ЗАКРІПИТИ ГІПСОКАРТОН ДО СТІНИ БЕЗ ПРОФІЛЮ В ДЕРЕВ’ЯНІЙ БУДОВІІноді потрібно вирівняти стіни або надати більш закінченого вигляду приміщенню в дерев’яному будинку, але при цьому слід знати, що не можна відразу ж після зведення будинку або іншої споруди з колод або бурса кріпити гіпсокартонні плити. Так як будинок дає усадку, і обшивати дерев’яна будівля зсередини рекомендується не менше, ніж через рік після будівлі.

Номер слайду 15

Весь процес монтажу гіпсокартону повинен контролюватися за допомогою рівня. Якщо спостерігається невелике відхилення, то його можна відрегулювати за допомогою шпаклівки. Також слід залишати зазори між підлогою та стелею, які згодом можна закрити декоративними плінтусами.

Номер слайду 16

Перед тим як починати обшивати гіпсокартоном стіни або стелею, необхідно виконати ряд оздоблювальних робіт: Провести проводку, намітити місця для установки розеток і вимикачів, видалити всі напливи смоли з дерева. Якщо смоляні плями не видаляються, їх слід видовбати. Прибрати нерівності дерева, сострогать рубанком або пилкою. Якщо спостерігається кривизна стіни, то на неї додатково закріплюють дерев’яні накладки. Після цього гіпсокартонні плити кріплять до дерев’яних поверхонь за допомогою саморізів по дереву з потайними капелюшками, згодом отвори від шурупів зашпаклёвивают.

Номер слайду 17

pptx
Додав(-ла)
Усик Марія
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
2616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку