Кросворд "Птахи України"

Про матеріал
Дана гра-задача викликає інтерес в дітей, активізує їх. Кросворди користуються великою популярністю, адже розвивають пам'ять, логічне мислення, посидючість.
Перегляд файлу

Кросворд «Птахи України»

  1. Один з найсимпатичніших перелітних птахів. Вона має довгий роздвоєний хвіст з глибоким вирізом, тонкі крила. У повітрі ця пташка здійснює запаморочливі акробатичні трюки. Має яскраве оперення - на спині блискуче пір'я, а черевце - біле. Найчисленніший перелітний птах.
  2. Птах розміром від 80 до 100 см довжиною, забарвлення пір'я біле, за винятком махових пір'їн на крилах, які мають чорне забарвлення. Має безліч народних назв: чорногуз, бусол, бузько.
  3. Прибережний птах, завбільшки з галку або трохи менший. Відрізняється своїм чорно-білим забарвленням і тупими крилами.
  4. Доволі великий птах, його довжина сягає від 44 до 46 см, тіло повністю чорне, окрім дзьоба. Найбільш охоче селиться в старих парках і лісопарках, в невеликих гаях, придорожніх лісосмугах.
  5. Досить галасливий птах з великим розмаїттям як механічних, так і мелодійних звуків, в тому числі відомий як «вовко-свист».
  6. Птах середніх розмірів, приблизно з ворону сіру з короткими крилами і коротким заокругленим хвостом. Очі доволі великі, чорні. Між очей над дзьобом валики з білого пір'я у вигляді півмісяців. Живляться мишоподібними гризунами, рідше — комахами, птахами та жабами.
  7. Розміром з чорного дрозда. Довжина тіла становить 22—27 см, У забарвленні переважають чорні й білі тони, які в поєднанні з яскраво-червоним (у окремих підвидів — рожевим) підхвістям надають птахові строкатого вигляду. "Лісовий лікар".
  8. Птах невеликого розміру, темного забарвлення. Майстер вишуканого імітування різних звуків. Своє вокальне соло він нерідко прикрашає свистом, яким хазяї підзивають до себе своїх собак, виском автомобільних гальм, свистом чайника або дзвінками телефонів.
docx
Додано
18 червня 2021
Переглядів
1179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку