Кухні світу( японська кухня)

Про матеріал
Япо́нська ку́хня (яп. 【日本料理】, にほんりょうり, ніхон рьорі; 【和食】, わしょく, вашьоку) — національна кухня японців. Нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО (з 2013). Характерними рисами є сезонність харчування, свіжість продуктів, слабка обробка приправами, збереження первісного вигляду і смаку харчів, цінування зовнішнього вигляду страви і посуду. Основні страви — варений рис та рисова настойка саке. Решта японських наїдків готуються, як закуски до них, переважно з овочів та морепродуктів — риби, водоростей, молюсків. Основні приправи — бульйон даші, соєвий соус, бобова паста місо. Найвідоміші страви — суші, сашімі, овочевий суп-місо, локшинний суп рамен, гречана локшина соба тощо. Страви споживають паличками. Страви кухні класифікують на західнояпонські (Кіото, Осака, Хірошіма, Фукуока) та східнояпонські (Наґоя, Йокогама, Токіо, Сендай). Перші мають тендітний і невимушений смак, другі — насичений смак і сильний аромат. До японської кухні зрідка відносять айнську та окінавську кухні — національні кухні айнів та рюкюсців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Japanese Kitchenstehnovich ivannaбо 12

Номер слайду 2

Sushi, rolls, misoshiru are dishes, which probably every European has currently tasted, as Japanese cuisine is popular worldwide. 

Номер слайду 3

One of the characteristics of Japanese cuisine is that the ingredients for it are used mostly «au naturel», for instance, sushi or sashimi are cooked from raw fish.

Номер слайду 4

These dishes are served with soy sauce, pickled ginger and wasabi. 

Номер слайду 5

Rice is also one of the main products for the Japanese. It may be a simple boiled rice (Gohan), as well as rice with eggs, vegetables or curry. I know that even the national Japanese sweet delicacy wagashi is made from rice, red beans (adzuki beans) and seaweed (agar agar)

Номер слайду 6

In addition to traditional sushi and rolls, I still enjoy Japanese dishes such as tempura and yakitori-skewers.

Номер слайду 7

According to the rules of Japanese etiquette, it is accepted to serve food in small portions. Thus, a guest can enjoy the taste of food, become sated, but not overfed.

Номер слайду 8

Soups are usually served in large bowls with lids, and sushi and rolls-on wooden supports. 

Номер слайду 9

Japanese teapots have an interesting flattened form. All these details create a specific national color.

Номер слайду 10

When I’m in a Japanese restaurant, I feel a little bit in a different world. I would also be interested to taste all these dishes in a true Japanese home, sitting at a low table mat-mat in the traditional pose of seiza (on the heels, with a straight back).

pptx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання) 9 клас (Морська Л.І.)
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку