Культура Давньої Греції та еллінізму

Про матеріал

Презентація до уроку "Культура Давньої Греції та еллінізму" модельна навчальна програма «Історія України.Всесвітня історія». 6 клас (автори програми: І. Піскарьова, О. Бурлака, В. Майорський, Т. Мелещенко, І. Щупак)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура Давньої Греціїта еллінізму. ВНЕСОК ГРЕКІВ У ПІЗНАННЯ СВІТУЛІТЕРАТУРА І ТЕАТРКЛАСИЧНЕ ГРЕЦЬКЕ МИСТЕЦТВОЕЛЛІНІСТИЧНА КУЛЬТУРА

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1. ВНЕСОК ГРЕКІВ У ПІЗНАННЯ СВІТУПрацюючи з текстом 1. Поміркуйте, що сприяло бурхливому розвиткові культури в Давній Греції. 2. З’ясуйте, якими досягненнями давньогрецької культури послуговуються люди до наших днів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ГЕРОДОТбатько історіїГеродот став автором багатьох крилатих виразів. «У дні миру сини ховають батьків, а в дні війни батьки поховають синів, тому нікому не слід бути настільки божевільним, щоб хотіти війни». «Удача приходить до тих, хто діє рішуче і не любить тих, хто занадто багато зважує і вагається». «Наклеп огидна і жахлива ще й з тієї причини, що жертвою її стає одна людина, а бере участь в ній двоє, той, хто її поширює і той, хто в неї повірив». «Обставини правлять людьми, а не люди обставинами». «Смерть чудовий засіб позбавлення для виснажених людей». «Нехай краще тобі заздрять, ніж співчувають». «Нікого не слід вважати щасливим, поки він не завершив свій життєвий шлях, тому що щастя може ще відвернуться».

Номер слайду 6

2. Література і театр — школа для дорослих

Номер слайду 7

Номер слайду 8

3. Класичне грецьке мистецтво

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ніка Самофракійська — мармурова скульптура богині перемоги Ніки (знайдена на о. Самотракі в 1863р., експонується в Луврі, Париж)Ні́ка Самофракі́йська, або Самотракі́йська — одна з найвідоміших статуй античної епохи, присвячена богині перемоги на ім'я Ніка. Створена із мармуру у родоській школі скульптури. Статую спорудили жителі острова Родос на згадку про перемогу, здобуту ними над флотом сирійського царя. Вона стояла на стрімкій скелі над морем, її п'єдестал зображував ніс бойового корабля. Могутня й поважна Ніка в одязі, що розвивається від вітру, представлена в нестримному русі вперед. Крізь тонкий прозорий хітон просвічується прекрасна фігура, яка вражає глядача пластикою пружного і сильного тіла. Впевнений крок богині і гордий помах орлиних крил народжують почуття радісної та урочистої перемоги.

Номер слайду 11

Статуя Аніни в Парфеноні12 метрів висоти. Статую створив Фідій. Оздоблення із золота й слонової кіски. Оригінал загублений але в. США можна побачити повномасштабну копію Афіни. Паллади в сучасному баченні.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Оздоблення колон в Давній Греції

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку