Курс комп'ютерної графіки. Робота в редакторі Adobe Photosop

Про матеріал
Сьогодні буде простий, але корисний урок - навчимося робити загнутий куточок в фотошопі (він же ефект перегортання сторінки). Такий ефект часто застосовується в обробці фотографій або картинок для будь-якого веб-проекту, наприклад, для групи. Багато з вас скажуть, навіщо потрібен урок про загнутий кут, коли вже давно існує спеціальний фільтр, завдяки якому ви без проблем додасте фотографії ефект загнутого куточка. Але, незважаючи на це іноді буває, так що у вас немає цього фільтра під рукою, а знайти і встановити його займе більше часу, ніж це зробити вручну. Для досягнення ефекту загорнутого куточка, ми використовуємо інструмент Деформація. Нагадаю, що цей інструмент доступний в будь-якої версії фотошопа від CS2 до CS6.
Перегляд файлу

Як зробити загнутий куточок в фотошопі

 

Для досягнення ефекту загорнутого куточка, ми використовуємо інструмент Деформація.

 

Крок 1 Відкриваємо фотографію.

 

Крок 2

Далі потрібно розблокувати фоновий шар (якщо на мініатюрі шару є маленька іконка замочка), для цього двічі клацніть по фоновому шару. На панелі Шари два рази клацаємо на замочок. Потім кнопка ОК в діалоговому вікні.

Крок 3 Вибираємо інструмент Прямокутна область.

 

Крок 4 Виділяємо в кутку область, на якій буде застосований ефект.

 

Крок 5

Потім вибираємо інструмент Градієнт. На панелі Параметрів виставляємо його чорно-білим. Застосовуємо інструмент до нашого прямокутника, так щоб верхній правий кут був чорним, а нижній лівий світло-сірий. Це і буде наш майбутній загнутий куточок.

 

 

 

Крок 6 Зніміть виділення командою Виділення Скасувати або просто натиснувши комбінацію Ctr + D.


Крок 7
Прийшов час деформації: Редагування Трансформування  Деформація. В результаті на зображення буде накладена сітка.

 

 

 

 

Крок 8

Нижній лівий повзунок трансформації потрібно буде почати зміщувати до темної частини градієнта так, щоб чорного кольору не залишилося. Пограйте повзунками так, щоб сторінка загиналася як вам хотілося.

 

 

Крок 9

Залишилося додати тінь для більше реалістичності. Перейдіть в Стилі шару (двічі клацнувши по шару). У закладці Тінь виставите наступні настройки:

 

parametry_teni

Крок 10. Вийшов ось такий загнутий куточок:

 

Під час трансформації змінюється вид фотографії, що робити?

 

Говорячи лікарським мовою, при деформації можливі побічні ефекти - спотворення предметів і осіб на фотографії. Вся справа в самому інструменті. Коли ми тягнемо за куточок, ми, як ковдру, тягнемо за собою і все зображення.

У цій ситуації ідеального 100% якості не добитися, але можна зробити ці спотворення менш помітними. Для цього треба постаратися, щоб під час трансформації лінії сітки були прямими. Подивіться на цей приклад:

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили, що вони не прямі, потрібно, природно, не виходячи з режиму деформації, натиснути мишкою на лінію і потягнути її в потрібну сторону. Тут потрібно буде дивитися по ситуації, і шукати середній баланс між усіма лініями, тому що від цих дій може «повести» інші лінії.

Зверніть увагу на нижній лівий квадрат із загнутим куточком. У цьому квадраті деформація максимальна, тому фрагмент зображення вже ніяк не випрямити.

 

1

 

docx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку