Курс за вибором "Хмарні сервіси office 365"

Про матеріал

Презентація до уроку №1 на тему:

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів. Робота з електронною поштою Outlook. Робота з календарями.

1. Призначення хмарних сервісів

2. Робота з електронною поштою Outlook

3. Робота з календарями

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів. Робота з електронною поштою Outlook. Робота з календарями.

Номер слайду 2

Розв'яжіть ребус’‘‘‘Спільнийпошук

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}бнгзеянраі29613108475{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}твсноняре231847956

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}лренеекотн26193104758{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}иунлвяснат25816103974

Номер слайду 5

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів. Сучасний етап розвитку суспільства характеризується бурхливим розвитком інформаційних технологій. Це вимагає змін у всіх сферах діяльності людини і, насамперед, у навчанні. В останні роки дедалі частіше учні та вчителі використовують у навчальних цілях різноманітні новинки - сервіси та соціальні мережі.

Номер слайду 6

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Соціальна мережа - це співтовариство людей, пов'язаних спільними інтересами, спільною справою або якимись іншими причинами для безпосереднього спілкування.

Номер слайду 7

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Соціальні сервіси - це мережене програмне забезпечення, що підтримує групову взаємодію. Ще їх називають Веб 2.0. Ці групові дії передбачають персональні дії та комунікацію учасників між собою, тобто обмін повідомленнями.

Номер слайду 8

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Призначення сервісів - забезпечення різними послугами користувачів глобальної мережі Інтернет. За допомоги Веб 2.0 можна організувати таку колективну діяльністьспільний пошук і зберігання інформації; спільне використання фотоматеріалів; створення і спільне використання медіа-матеріалів; спільне створення і редагування гіпертекстів; спільне редагування і використання в мережі текстових документів, електронних таблиць, презентацій та інших документів; спільне редагування і використання карт і схем; спільна взаємодія на On. Line-дошках.

Номер слайду 9

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Призначення соціальних сервісів: обмін даними; спілкування; зберігання документів;зберігання фотоматеріалів; зберігання аудіоматеріалів;зберігання відеоматеріалів; зберігання різних закладинок

Номер слайду 10

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Приклади соціальних сервісів. 1. Вікіпедія - вільна багатомовна енциклопедія. 2. Google Earth - Google-карти. 3. Flickr - для зберігання цифрових світлин і відеороликів. 4. Blogger - для ведення блогів. 5. Delicious - для зберігання та публікації закладинок. 6. You. Tube - хостинг відеоматеріалів. 7. Padlet - дошка для обговорень.

Номер слайду 11

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів З розвитком хмарних обчислень з’явилася можливістьзабезпечити повсюдний доступ до програмного забезпечення ірізних сервісів мережі Інтернет. Тому хмарні сервіси дозволяютьперенести обчислювальні ресурси, програмне забезпечення йдокументи на віддалені Інтернет-сервери і не зберігати великі обсягиінформації на своїх комп’ютерах. Прикладом хмаро орієнтованогосервісу є Office 365.

Номер слайду 12

Основні поняття. Призначення хмарних сервісів Для навчальних закладів доступні наступні сервіси: Електронна пошта Outlook, електронний календар, текстовий редактор Word Online, електронні книги Excel Online, електронний записник One. Note, редактор презентацій Power. Point Online, соціальна мережа Yammer. Усі учасники навчального процесу під час активації обліковогозапису потрапляють на сторінку електронної пошти Outlook.

Номер слайду 13

Робота з електронною поштою Outlook. Електронна пошта (англ. e-mail, або email, скор. Від electronicmail) - популярний сервіс в Інтернеті, що уможливлює обмінданими будь-якого змісту. Електронною поштою можна надсилати не лише текстовіповідомлення, а й документи, графіку, аудіо, відеофайли, програмитощо. Через електронну пошту можна отримати послуги іншихсервісних мереж. Електронна пошта Outlook - типовий сервіс відкладеногозчитування (Off-line).

Номер слайду 14

Робота з електронною поштою Outlook. Електронне листування має свої переваги й недоліки порівняно зі звичайною поштою. Його перевагами є:

Номер слайду 15

Робота з електронною поштою Outlook. Недоліками електронного листування є:

Номер слайду 16

Робота з електронною поштою Outlook. У хмаро орієнтованому середовищі використовують популярну поштову програму-клієнт Outlook

Номер слайду 17

Робота з електронною поштою Outlook. Для створення нового повідомлення використовують стандартний режим ( +) Створити повідомлення»

Номер слайду 18

Робота з електронною поштою Outlook

Номер слайду 19

Робота з електро-нною поштою Outlook. Структура папок електронної пошти. У роботі учня електронна скринька використовується яксховище відгуків учителя на домашні роботи. Тому важливим єформування вмісту скриньки, а саме: створення папок учителів (попредметах) або груп Наприклад, створюємо папку «Математика». Відкриваємоконтекстне меню на «Вхідних», вибираємо «створити нову папку»,вводимо назву класу «Математика».

Номер слайду 20

Робота з електро-нною поштою Outlook. Важливим є й перенаправлення вхідних листів для зберігання увідповідних папках. Так, на вхідному листі від учителя математики розкриваємоконтекстне меню, вибираємо «створити правило», пишемоназву предмета, вибираємо дію «перемістити», потім «потрібнупапку» і натискаємо «Ок»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Робота з календарями. Календар відображається після натискання команди«календар» у рядку меню та орієнтований на застосування у хмароорієнтованому навчальному середовищі для фіксації подій, заходів,тощо

Номер слайду 23

Робота з календарями. Зокрема, в календарі є три подання (відображення) - день, робочий тиждень і місяць.

Номер слайду 24

Робота з календарями. Для створення нового календаря відкрийте контекстне меню, вибиріть Створити календар,надайте йому назву «Заходи», вибиріть доступ (наприклад,спільний) і вносіть відповідні дати. Календари - сервіс для планування зустрічей, подій і справ. Віндозволяє задавати час зустрічі, створювати повторювані заходи,встановлювати нагадування, а також запрошувати інших учасників

Номер слайду 25

Робота з календарями. За допомоги календаря можна відстежувати різні аспектизавдань, зокрема дати початку і завершення його виконання, важливість, тривалість, ступінь виконання тощо. Якщо завдання потрібно виконувати по кілька разів, його можна зробити повторюваним.

Номер слайду 26

Робота з календарями. Календарів може бути декілька, тому на сторінці користувача вони відображаються різними кольорами. Для роботи з кількома календарями одночасно необхідно відмітити галочками потрібні календарі та внести актуальні заходи або події. Ці дані автоматично відображатимуться у вибранихкалендарях. Прикладом такої роботи може бути планування заходу «Загальношкільні батьківські збори». Тому всі учні отримають дані про захід у своїх календарях.

Номер слайду 27

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 28

Правила техніки безпеки і поведінки при роботі за комп'ютером

Номер слайду 29

Робота за комп’ютером. Практичне завдання №11. Створіть електронне повідомлення другу, прикріпіть до нього фотофайл, надішліть.2. Створіть папку «Друзі».3. Здійсніть перенаправлення останнього електронного листа від друга до папки «Друзі».4. Повторіть п. 1 перевірте правильність виконання завдання.5. Створіть папки базових навчальних предметів. Наприклад математика, історія, укр.мова і т.д.6. Направте вітальні листи вчителям, які викладають перелічені предмети.7. Перенаправте отримані листи у створені папки. Практичне завдання №21. Створіть нову циклічну подію в календарі.2. Створіть новий тематичний календар «Друзі» і надайте його успільний доступ другу.3. У новому календарі створіть подію «Гурток», позначте йоготривалість і повторюваність.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Домашнє завдання : Вивчити конспект в зошитіВиконати практичне завдання №2

pptx
Додано
21 вересня 2018
Переглядів
1321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку