Квест- гра до Дня Українського козацтва

Про матеріал
Квест - гра присвячена Дню Українському козацтва. формування в учнів пізнавальної діяльності української історії , поглиблення та практичне використання знань , вміння розвивати увагу, пам'ять, мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЗАЦЬКИЙ КВЕСТПідготувала: Карнарук Л. В.

Номер слайду 2

ПРАВИЛА КВЕСТУ:1. Дайте відповіді на 11 запитань. 2. Відгадайте закодоване слово- 1 бал. 3. Кожне завдання оцінюється в 1 бал + 1бал -закодоване слово(12 завдань – 12 балів).4. Маршрутний лист отримуєте у Лідії Вікторівни. 5. Завдання розміщенні по ліцею . 6. Вкажіть своє прізвище та імʼя, клас.7. Очікуйте на оцінку.

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯ 1 Це символ козацтва; річ зображували зображували на печатках Війська Запорозького, вічно живий символ безмежної Божої любові до людей , цим знаком оздоблювали одяг,стіни житла та предмети побуту; деякі народи, приміром кельти поклонялись йому.

Номер слайду 4

ЗАВДАННЯ 2 Майстер,який виготовляв та обслуговував гармати; входили до числа арматних служителів і становили соціальну категорію козацтва, вони забезпечували справне функціонування артилерії .

Номер слайду 5

ЗАВДАННЯ 3 Назвіть прізвище подільського шляхтича, козацького ватажка, який брав участь у визвольній війні проти Речі Посполитої та виступив проти підписання Переяславської угоди.

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ 4 Старовинне слово, яке зустрічається в мовах степовиків, первісне значення слова-” батько людей”, він був носієм владних повноважень – у різний час, одна з перших згадок міститься у повідомленні про битву під Синіми Водами.

Номер слайду 7

ЗАВДАННЯ 5 Це була неабияка цінність ( до речі так і є довільному перекладі). А кожну цінність охороняють. Для цієї цінності було відведено чільне місце під час козацьких рад чи виборів гетьмана чи кошового отамана. Вона з`явилася під бій литоаврів чи звук сурмів. Ця цінність є одним із признаків козацької влади.

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯ 6 Цей термін вжив Шарль-Луї Монтеск’є; пізніше широко використовувався у канонічному праві для позначення важливих визначень; договір, що обмежував виконавчі повноваження гетьмана; В сполучених штатах була створена…. під впливом британської системи, яка є також відправною точкою для республіканізму.

Номер слайду 9

ЗАВДАННЯ 7 Автор творів «Останій острів» та «Віхола»- це зменшена його копія? Також він є коренем команди д`Артаньяна. Не дивлячись на те, що виник він в Іспанії, був був незмінний під час бою у козаків.

Номер слайду 10

ЗАВДАННЯ 8 Організаційно- господарська ланка Запорізької Січі , він не становив собою тактичну одиницю; мали велике значення для напівкочового населення Великого степу; зі старовніх часів, була першою спорудою людини, що слугувала для укриття від негоди.

Номер слайду 11

ЗАВДАННЯ 9 Символ влади, турецького походження і був у турків замість прапора; у військових оркестрах -шумовий музичний інструмент; використовувався ,як головний штандарт у Монгольській імперії ХІІІ століття.

Номер слайду 12

ЗАВДАННЯ 10 Назвіть людину , яка була вищим земським урядовцем в повіті,підпорядковувався каштелянові. Він завідував прапором сотні на якому збражувалася емблема сотні, в основному християнська. У середньовічній Польщі і Литовській державі їх звали лицарями.

Номер слайду 13

ЗАВДАННЯ 11 У давні часи сприймали як сакральне дійство; після знищення Січі, почали виконувати і дівчата з хлопцями; відродження пов’язують з діяльністю Вірського.

Номер слайду 14

Хрест Гармаш. Сірко Отаман Клейноди. Конституція. Мушкет Курінь. Бунчук. Хорунжий. Гопак Закодоване слово-Характерник. Відповідь

pptx
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку