Квест «Порятунок зникаючих тварин»

Про матеріал
Квест можна використовувати як окремий урок та як і складову уроку на ознайомлення учнів тварин, які зникають.
Перегляд файлу

Квест «Порятунок зникаючих тварин»

  • Живий квест
  • 1 урок
  • 7 клас
  • Групова робота ( 2 групи, перше завдання розроблено у 2 примірниках, та група , яка перша розгадала назву острова розпочинає збирати ключі)
  • Задання прикріплені до паперових ключах

Наші захисники тварин дізналися про таємничий острів, на якому розташований піддослідний центр. Стало відомо, що в цьому центрі проводять експерименти на тваринах, які вимирають. Вони дуже занепокоєні, і просять вас їм допомогти звільнити тварин. Для цього потрібно дістатися на острів, знайти ключі від дверей де знаходяться тварини і звільнити їх.

 

 

 

 

 

 

№1

Щоб врятувати тварин потрібно потрапити на острів, де за останні півтора століття держава  змінила п'ять назв. Цікавий факт - сонцезахисні окуляри на острові знаходяться під забороною, як і капелюхи. Носити їх можуть тільки вожді, а чайові можуть бути розцінені, як неповага. На цьому острові проходить лінія зміни дат - 180-й меридіан

 

Где находится остров, на котором снимали фильм “Изгой” с Томом Хэнксом

 

№2

І так , ви на острові, на якому тримають тварин. Щоб отримати перший ключ потрібно звільнити  тварину  зовсім не такого кольору, про який говорить перше слово  назви цієї тварини, а трохи світліше чорного. Весь секрет у тому, що місцеві жителі називали такий вид  – “Вийди”, а вчені з Америки і Європи, які приїхали в Африку думали, що чують англійське слово “вайт”, що означає  цей колір.

Вимерлий родич цієї тварини Індрикотерий вважається самим великим ссавцем, який колись жив на планеті (сягав до 8 метрів у висоту і важив до 20 тонн).

№3

Вітаю! Перша тварина звільнена. Підказка до наступного ключа знаходиться в назві престолу, трону в Стародавній Русі (звідси й «стольний град», «столиця»).

 

№4

Наступну підказку, де знаходиться завдання ви отримаєте прослухавши пісню («Квіти на вікні»)

 

Інша назва цієї тварини походить за назвою острова який знаходиться .  у Південно-Східній Азії. Площа — близько 300 тисяч км², із них 1830 км² акваторії. це унікальна суміш східних і західних рис із впливами китайської, японської, малайзійської, іспанської, португальської, американської культур.

У 1992 році популяція цих тварин  налічувала близько 1000 особин. У 1995 було достовірно відомо тільки про 100 дорослих особин. Натепер популяція оцінюється у 250 особин. Перебуває на межі зникнення через невеликий ареал й негативне ставлення місцевих жителів. Полюбляє прісноводні водойми, зокрема ставки, озера й болота. Живиться водними безхребетними й дрібними хребетними.

Будує кубло невеликих розмірів — 1,5 м завширшки та 0,5 м у висоту, в яке самка відкладає 7—20 яєць. Через 85 днів з'являються малята. Самиця добре піклується про нащадків.

№5

Останню тварину потрібно знайти за кодом , який знаходиться за конструкцією, якою раніше були шматки шкір впольованих тварин, зроблені з трави чи очерету циновки, пізніше — повстяні полотна та килими (у кочовиків в юртах). Відносно міцними були щити з тонких гілок, вплетених в середину рами рамки з більш товстих паль. Такі конструкції перекриття проходів легко відсовувались і часто зовсім не мали зв'язку зі стінами. Їх встановлювали на ніч, чи виходячи на довгий час.

Код Ш2 П2 К7

 

Критерії оцінювання

Група №1

Назва острова

 

 

4

№п/п

Назва тварини

Бал

 

1

 

2

2

 

2

3

 

2

4

 

2

 

 

Група №2

Назва острова

 

 

4

№п/п

Назва тварини

Бал

 

1

 

2

2

 

2

3

 

2

4

 

2

 

 

 

 

docx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку