Презентація "Павукоподібні"

Про матеріал
презентація "Павікоподібні " може бути використана ,як додатковий матеріал до уроку під час вивчення теми " павукоподібні" учнями в 7-му класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема «КЛАС ПАВУКОПОДІБНІ»

Номер слайду 3

Мета: дати учням знання про будову, ознайомити з особливостями організації і процесів життєдіяльності павукоподібних.

Номер слайду 4

ПАВУКОПОДІБНІ Клас членистоногих з підтипу хеліцерових. Найбільш відомі представники: павуки скорпіони кліщі́ косарики Латинська назва павукоподібних походить від грецького «Spider» - "павук" (існує також міф про Арахну, яку богиня Афіна перетворила на павука). Наука про павукоподібних називається арахнологія.

Номер слайду 5

Павукоподібні Сольпуги Кліщі Павуки Косарики Скорпіони

Номер слайду 6

ЗОВНІШНЯ БУДОВА

Номер слайду 7

ВНУТРІШНЯ БУДОВА

Номер слайду 8

Павукоподібні - одні з найдавніших наземних тварин, що відомі з силурійського періоду. На сьогоднішній день вони поширені повсюди. Нине деякі загони поширені виключно в тропічних і субтропічних поясах. Скорпіони мешкають також у помірному поясі, а павуки, косарики і кліщі в значній кількості зустрічаються і в полярних країнах.

Номер слайду 9

ПАВУК-СРІБЛЯНКА Павук-сріблянка або аргіронета водяна живе в прісних водоймах, вміє пірнати, не чіпляючись за стебла водяних рослин, плавати зі швидкістю 2,5-3,5 см/сек. Це єдина у світі істота, яка живе у воді в справжньому повітряному палаці. Пірнаючи, аргіронета змінює своє забарвленя з бурого на сріблясте. У воді повітря навколо черева павука виглядає наче сріблястий міхур, звідси походить і його назва. Повітря, яке сріблянка, пірнаючи, уносить на собі, вистачає на декілька годин.

Номер слайду 10

ПАВУК-ЗЕМЛЕКОП Павуки родини Ctenizidae - одні з найвинахідливіших будівельників у світі комах. Вони живуть у підземних тунелях, які викопують своїми хеліцерами.. На хеліцерах є зубці для риття - „граблі". За допомогою гострих кігтиків павуки формують земляні кульки і виносять їх на поверхню. Вхід у нору павука закритий кришечкою, яка являє собою товсту або тонку шкорину, що складається з грунту і декількох шарів павутинової пряжі. Павуки приділяють багато часу, поки нададуть кришечці ідеальну форму, щоб та щільно закривала вхідний отвір у тунель. „Двері" забезпечуються чимось на зразок завіски з павутини, прикриваються мохом і частинками рослин.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ПАВУТИННЯ 1- 2- 3- 4- 5-

Номер слайду 13

Напишіть, які частини павука позначені цифрами 1 2 4 3 1- 2- 3- 4-

Номер слайду 14

ЗОВНІШНЯ БУДОВА 1 2 4 3 1-Ходильні кінцівки 2-Педипальпи 3-Головогруди 4-Черевце

Номер слайду 15

Дякую за увагу. Це фото; автор: Невідомий автор; ліцензія: CC BY-SA

ppt
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
1395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку