Презентація "Рослини-цілителі"

Про матеріал
Автор: Скочиляс Лілія Миколаївна, викладач біології ел. пошта: skochylyaslm@ukr.net skochylyaslm@gmail.com 0976427548
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини- цілителі

Номер слайду 2

Ефірні олії: коли природа зцілює

Номер слайду 3

Ароматерапія — "чарівництво" зміцнення здоров'яstroke.colorstroke.on

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

– Lavandula angustifolia.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Цитрусові ефірні оліїЗ давніх часів ефірні олії цитрусових використовувалися людьми в різних цілях. Так, запах лимонної (лат. Citrus limon) і апельсинової (лат. Citrus sinensis) ефірних олій заспокоює, допомагає позбавитися депресії, відчуття тривоги, головного болю. Ці засоби діють як натуральні антидепресанти, тобто вони мають здатність не тільки покращувати настрій, але й боротися зі стресом.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Трояндові ефірні оліїЕфірну рожеву олію отримують з квіток Троянди французької (Rosa gallica L.) сімейства розоцвітих. Основні властивості активізує розумову діяльність, стимулює регенерацію тканин, підвищує еластичність і пружність шкіри. Щоб виготовити 1 мл трояндової олії необхідно 5 кг свіжих пелюсток квітів, саме тому на сьогоднішній день воно є найдорожчим. Олійку також можна використовувати як парфуми . Запах троянди налаштовує на позитив, допомогає позбутися негативних почуттів.  Троянда має й лікувальний ефект. Допомагає позбутися головної болі та фективна при алергії.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Ефірні олії хвойних дерев Ефірна олія сосни (Pinus sylvestris) є ароматичним адаптогеном, має приємний аромат сосни, соснового лісу. Ефірні олії хвойних дерев є цінним природним продуктом, який містить в собі безліч корисних для організму властивостей, володіє сильною тонізуючою дією. Найчастіше ефірні масла хвойних дерев дпризначені для проведення аромамасажу. Серед інших корисних для здоров’я організму людини властивостей соснового ефірного масла слід виділити відмінні антисептичні показники. Ефірна олія сосни є прекрасним ліками для лікування простудних захворювань,грипу.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Масло жасмину (Jasminum fruticans) - одне з найбільш використовуваних в парфумерії ефірних масел. Квітки жасмину – джерел однієї з найдорожчих у світі ефірних олій, що входить до складу багатьох класичних парфумів. Для отримання 1 літра потрібно вичавити 8 млн. квіток. Олія жасмину навіть у 10% концентрації позитивно впливає на різні функції організму: стимулює діяльність головного мозку, зміцнює імунітет, покращує кровообіг, створює почуття впевненості і оптимізму, позитивно впливає на ендокринну систему людини та є сильним афродизіаком.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ефірні олії кавового дерева. В медицині і косметології використовується не тільки масло зеленої кави (Coffea), але також і обсмажених зерен. Проте в олії зеленої кави значно більше кофеїну. А, крім того, у нього приємний м’який аромат, завдяки чому таке масло вдається додавати в косметичні суміші в значно більшій кількості. Використовують масло зеленої кави для приготування лікарських препаратів і засобів, що застосовуються в косметології.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Ефірні олії материнки звичайної Ефірна олія материнки (лат. Origanum vulgare ) - це седативний, бактерицидний, антиспазматичний засіб. Покращує травлення, легка болезаспокійлива дія при болях в м'язах, бадьорить і освіжає дух. Одержують методом гідродистиляції з квітучої частини материнки звичайної. Основним носієм запаху є тимол з важким, маслянистим, терпким ароматом з гірким відтінком. Способи зовнішнього застосування: масаж, ванни, різноманітні інгаляції, ароматизація приміщення. Ефірна олія материнки використовується як в чистому вигляді, так і в композиції з іншими ефірними оліями (всіма цитрусовими, лавандою, евкаліптом, сосною, розмарином, кедром, бергамотом).

Номер слайду 29

Ефірні олії ромашки лікарськоїРомашку (Matricaria recutita) як натуральний медичний засіб, здавна застосовували у багатьох культурах світу. У рукописах великих давньогрецьких лікарів Гіппократа, Плінія і Авіценни є згадка про використання екстрактів і масел ромашки при лікуванні різних хворіб. Сьогодні актуальність і сфери застосування ромашки зовсім не зменшились, а навпаки, її стали використовувати ще і в фармакологічному, і в косметичному виробництві. Запах олії глибокий, пряний, з солодкуватим трав'яним відтінком.

Номер слайду 30

Ефірні олії календули. Олія календули (Calendula officinalis) має антисептичну, бактериуидну, протизапальну, регенеруючу, ранозаголювальну,пом’якшувальну і сонцезахисну дію. Нагідкове масло є ефективним захистом від негативного впливу факторів навколишнього середовища і рекомендується для щоденного догляду за шкірою Олія нагідок (календули) може застосовуватися як у чистому вигляді, так і в суміші з іншими рослинними жирними оліями, а також як базисна олія для створення композицій з натуральними ефірними оліями і для збагачення косметичних засобів.

Номер слайду 31

Ефірні олії лаврового дерева Олія лаврового листя (Laurus L.)  має чимало неймовірних властивостей, починаючи від дивовижного смаку та закінчуючи її здатністю боротися з інфекційними захворюваннями та покращувати кровообіг. Греки та римляни вважали лавр символом перемоги та даром богів, а сьогодні ця рослина широко поширена у всьому світі, тож ви також можете скористатися її неймовірними властивостями. Цей корисний продукт має  потужні антисептичні, антибіотичні та знеболювальні властивості. Крім того, олія лаврового листя має дуже приємний аромат, а тому її можна використовувати для виготовлення різноманітних косметичних засобів та медичних препаратів.

Номер слайду 32

Ефірні олії ванільного дерева. Ванільна ефірна олія (Vanilla planifolia) - прекрасний заспокійливий засіб, що має сильну розслаблюючу дію не тільки на тіло, але і душу. Солодкий і теплий аромат абсолюту ванілі допомагає впоратися зі стресом і емоційною напругою . Як цілющий бальзам, ваніль сприяє доброму настрою, життєрадісності, креативності, розвитку інтуїції та фантазії. У приміщеннях ваніль створює ауру спокою, гармонійності і захищеності. У медицині та фармацевтичній промисловості ваніль і ефірна олія ванілі використовуються для ароматизації ліків. Застосовується у виробництві лікерів і для ароматизації тютюнових виробів. Ваніль являеться найпопулярнішим ароматизатором в кондитерській промисловості та кулінарії.

pptx
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку