Квест "Здорове харчування"

Про матеріал
КВЕСТ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ» Мета: закріпити знання дітей про правильний режим харчування та правильний вибір продуктів. Задачі: - привернути увагу учнів до проблеми харчування - розширити уявлення та знання дітей про правильне харчування - формувати навички правильного харчування - розвивати креативність, активність та критичне мислення учнів
Зміст архіву
Станція 1.png
Станція 2.png
Станція 3.png
Станція 4.png
Станція 5.png
Станція 6.png
Станція 7.png
Перегляд файлу

КВЕСТ «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»

Мета: закріпити знання дітей про правильний режим харчування та правильний вибір продуктів.

Задачі: - привернути увагу учнів до проблеми харчування

-   розширити уявлення та знання дітей про правильне харчування

-   формувати навички правильного харчування

-   розвивати креативність, активність та критичне мислення учнів

Форма проведення : квест локаціями школи

Цільова аудиторія: учні 4 – 7 класів

Обладнання для команди: смартфон для «зчитування» QR-кодів.

Підготовка до гри: учні утворюють команду з 6 учасників, одночасно грає тільки одна команда. Придумують назву команди та гасло, пов’язане із харчуванням.

На кожній станції команда після виконання завдання отримує QR-код, відкривши який, учні мають вгадати місце розташування наступної станції (індивідуально для кожної школи). Упродовж кожного із завдань ведучий додатково обговорює з учасниками окремі моменти, що стосуються здорового харчування.

Хід гри

Вступне слово, обговорення правил гри. Ведучий вітається з учасниками, розповідає про квест і правила оцінювання виконання завдань. Пропонує команді придумати назву та гасло, обрати капітана. Знайомить учасників із персонажами гри, які будуть супроводжувати їх протягом квесту.

image 

Після цього пропонує перший QR-код, який приведе команду до станції 1.

Станція 1. РЕЖИМ ХАРЧУВАННЯ

Необхідні матеріали: ламіновані аркуші А4 з цифрами та двокрапкою; булавки для прикріплення аркушів до одягу

image

Картка завдання: Правильне харчування починається з дотримання режиму. Вчені дослідили, в який час краще робити прийоми їжі. На цій станції діти разом з ведучим обговорюють режим харчування у школі та його правильність.

Кожному учневі до одягу спереду і ззаду прикріплюють по одній цифрі/знак двокрапки. Завдання полягає у тому, щоб стати у правильному порядку, по черзі показуючи час сніданку в школі, фруктової перерви, обіду та підвечірку (вечері). Після кожної відповіді учнів ведучий обговорює з ними можливі часові межі для кожного типу харчування.

Критерії оцінювання: правильність відповідей (4 бали), швидкість відповідей (4 бали), участь у загальному обговоренні (2 бали).

             

Станція 2. СНІДАНОК

Необхідні матеріали: розрізані на частини картки з назвами країн та фотографії сніданків.

image 

image 

image 

image 

image 

image 

image 

image 

image

image 

Картка завдання: знайти відповідність між країною та її сніданком. Після того, як учні дали свою відповідь, ведучий обговорює з ними їхні властивості: смак, корисність, розповсюдженість, легкість у приготуванні тощо.

Критерії оцінювання: 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність.

             

Станція 3. ПЕРЕКУС

Необхідні матеріали: різні овочі, фрукти, спеції – морква, огірок, помідор, цвітна капуста\броколі, горошок, кукурудза, перець болгарський, листя салату; яблуко червоне, яблуко зелене, ківі, банан, груша, апельсин, виноград, гвозика сушена; допоміжне обладнання – шпажки, зубочистки, ножі, дощечки для нарізання, таця, широкі тарілки білі серветки для рук; приклади ілюстрацій для натхнення.

image 

Картка завдання: створити смачну картину у стилі фуд-арт, використовуючи якомога більший набір корисних для перекусу овочів та фруктів.

Критерії оцінювання: різноманітність використаних овочів та фруктів для «смачної картини» (3 бали); охайність роботи (4 бали); креативний підхід (3 бали)

             

Станція 4. ОБІД

Необхідні матеріали: роздатковий матеріал із зображеннями продуктів харчування та калорійності:

image …

та інші 

Картка завдання: сформувати збалансований обід із запропонованих страв, використовуючи роздатковий матеріал, де зображені продукти харчування, враховуючи їх калорійність.

Критерії оцінювання: збалансованість продуктів харчування (4 бали); пріоритет у виборі здорових страв (3 бали); підрахунок калорійності обраних страв (3 бали)

             

Станція 5. ВОДА

Необхідні матеріали: завдання 1 – ваги підлогові; папір; ручка; завдання 2 – різноманітні напої (Pepsi, Coca-Cola, Coca-Cola Light, йогурт питний, вода мінеральна,  сік фруктовий, чай, кефір та ін.); пакетики з відповідною кількістю цукру.

Картка завдання: Ми часто чуємо що потрібно пити не менше восьми склянок на день, тобто денна норма води складає близько двох літрів. Скільки ж води насправді необхідно людині та наскільки гнучкою є ця цифра.

Єдиної норми споживання води не існує. На потреби організму в рідині впливають різні фактори: індивідуальні особливості, вага, рівень фізичної активності, температура навколишнього середовища, кліматичні умови, тощо.

1.                    Порахуйте скільки ж води (в літрах) має випивати людина за добу. Для цього використайте формулу: 

маса води = маса тіла ∙31 : 1000 (для жінок)

маса води = маса тіла ∙35 : 1000 (для чоловіків)

Чи випиваєте ви достатню кількість води? 

2.                    Перед вами напої та продукти, які містять чималу кількість води. Втім за стінками пляшок ховається небезпечний компонент, який робить ці продукти не надто корисними.

Установіть співвідношення між даними напоями та кількістю цукру, що в них ховається

Критерії оцінювання: правильне обчислення норми води (3 бали); встановлення відповідності (5 балів); участь у загальному обговоренні (2 бали).

             

Станція 6. ВЕЧЕРЯ

Необхідні матеріали: роздрукований кросворд; запитання по пунктам; аркуші з ілюстраціями до кожного слова, окрім ключового; фломастери/олівці.

Картка завдання: вирішити кросворд.

image 

1           Хімічна речовина у вигляді прозорої, безбарвної рідини без запаху і смаку

2           Які страви корисно їсти на вечерю

Складний процес надходження, перетравлювання, всмоктування й засвоювання в

3           організмі поживних речовин, потрібних для покриття його енергетичних витрат Це чіткий розпорядок життя протягом доби, що передбачає чергування неспання і сну, а 4      також раціональну організацію різних видів діяльності.

Фізіологічно повноцінне харчування здорових людей із врахуванням їх віку, статі,

5           характеру праці та інших факторів

6           Одиниця вимірювання енергетичної цінності продуктів

         

Критерії оцінювання: отримане ключове слово ВЕЧЕРЯ (6 балів); охайність роботи (2 бали); колективна робота (2 бали).

             

Станція 7. ЗАКЛЮЧНА

Необхідні матеріали: роздрукований логотип «Healthy Food» (6 шт)

image 

Картка завдання: Знайти логотип «Healthy Food», розташований в різних місцях на зазначеній Станції

image 

Після знаходження всіх елементів учні підводять підсумки Квесту, діляться тим, що нового вони дізналися про режим здорового харчування.

Нагородження: учасники отримують пам’ятки про режим здорового харчування та фруктові смаколики.

image 

Перегляд файлу

image

image

Перегляд файлу

image

Перегляд файлу

image

image

Перегляд файлу

image

Перегляд файлу

image

Перегляд файлу

image

image

image

Перегляд файлу

image

image

image

Перегляд файлу

image

Перегляд файлу

image

image

image

image

Перегляд файлу

image

image

Перегляд файлу

https://antonivtours.com/wp-content/uploads/2019/06/30728265-25798255-1390742-1474972231-1000-15-1488295420-1000-d81043295b-1492245663.jpg

  1. Яєчня – 220 ккал
  2. Хліб – 100 ккал
  3. Смажений бекон – 350 ккал
  4. Тушкована квасоля – 160 ккал
  5. Смажені гриби – 120 ккал

 

 

 

 

Прапор Великобританії купити і замовити flagi.in.ua Великобританія – 950 ккал

 

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Хліб – 100 ккал
  2. Бринза – 230 ккал
  3. Сир – 90 ккал
  4. Чай з молоком – 20 ккал
  5. Овочі – 35 ккал
  6. Мед – 110 ккал
  7. Оливки та маслини – 150 ккал

 

 

Измит — Википедия Туреччина – 735 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Рис – 120 ккал
  2. Мариновані оливки – 46 ккал
  3. Суп місо з лососем – 105 ккал
  4. Тофу – 38 ккал
  5. Ферментовані боби – 75 ккал
  6. Омлет - 185 ккал

 

 

 

Прапор Японії Японія – 569 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Хліб – 80 ккал
  2. Вершкове масло – 100 ккал
  3. Шоколадна стружка (Хагельслан) – 175 ккал
  4. Чорна кава з цукром – 45 ккал

 

 

 

 

Прапор Нідерландів: продаж, ціна у Києві. прапори і герби від  "Интернет-магазин флагов flag-online Свиридченкова Н.В. ФЛП" - 776635228 Нідерланди – 395 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Яєчня – 220 ккал
  2. Шинка – 295 ккал
  3. Помідори – 15 ккал
  4. Рис з часником – 140 ккал

 

 

 

 

 

Флаг Филиппин, цена 378 грн., купить в Киеве — Prom.ua (ID#776636288) Філіппіни -670 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Кава з молоком – 65 ккал
  2. Тости – 175 ккал

 

 

 

Прапор Куби Куба – 240 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Сухий сніданок з молоком – 413 ккал
  2. Хліб з арахісовим маслом – 330 ккал
  3. Апельсиновий сік – 214 ккал

 

 

 

 

 

 

Прапор Сполучених Штатів Америки — Вікіпедія США – 957 ккал

 

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Круасан з шоколадом – 378 ккал
  2. Капучино – 68 ккал

 

 

 

 

 

Прапор Італії — Вікіпедія Італія – 446 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Шакшука – 358 ккал

 

 

 

 

 

Прапор Ізраїлю — Вікіпедія Ізраїль – 358 ккал

 

Ми приготували і порівняли сніданки з різних країн світу

  1. Піта – 274 ккал
  2. Хумус – 84 ккал
  3. Фалафель – 335 ккал
  4. Йогурт із зеленню – 30 ккал
  5. Овочі – 35 ккал

 

 

 

The state symbolics of the Arab Republic of Egypt. Flags. Emblems Єгипет – 758 ккал

1.jpg
132296-partypfau-0.jpg
2.jpg
2d3e2af5ebb6b69c225d8cfb4f578729.jpg
3.jpg
3d37c432dad89f4961f867262a1e5704.jpg
5ec9a6a269dcde7e53c324318d75b227.jpg
6.jpg
7.jpg
_normal (1).jpg
_normal (2).jpg
_normal (3).jpg
_normal (4).jpg
_normal.jpg
maxresdefault.jpg
unnamed.jpg
изображение_viber_2021-04-28_14-37-33.jpg
изображение_viber_2021-04-29_14-59-31.jpg
лплп.jpg
лпоьппл.jpg
опо.jpg
орпь.jpg
рлпльр.jpg
рльрл.jpg
ьлпрльп.jpg
azucares_anadidos_1.jpg
im-info.png
image.jpg
skilki-v-nas-vodi.png
skilki-vodi-v-tili-lyudini.png
voda.png
water-range-ua.png
Питний-режим-Шкільне-життя.png
в напоях.png
рамка-чорне-лого-1200x628-16.jpg
Перегляд файлу

Важно ли считать калории на кето-диете?

Правила здорового харчування | Здоров'я Черкащини

Картинки воды (27 фото)                     </div>
                </div>
                                                                                                                                                                                                                                    </div>

                                                            <div role=

Перегляд файлу

Овочеві роли | Страви та рецепти

 

Овочевий салат з броколі | Гурман | Якщо у вас роман із кулінарією, ви  споріднені душі й ця любов у вас на все життя, то вам однозначно сюди! |  ye.ua

 

 

 

 

Сохраняем рацион на день                    </div>
                </div>
                                                                                                                                                                                                                                    </div>

                                                            <div role=

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
Перегляд файлу

image

zip
Додав(-ла)
Даценко Ірина
Додано
4 травня 2021
Переглядів
1149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку