Квітковий натюрморт. Ваза з бузком.

Про матеріал
Квітковий натюрморт "Ваза з бузком". Тематична композиція. Поетапне виконання гуашевими фарбами.
Перегляд файлу

Натюрморти відомих художників

Натюрмортом нерідко захоплювалися знамениті художники. Саме про них та їхні прекрасні витвори я розповім Тобі далі.

Пабло Пікассо — найдорожчий художник світу

Унікальний та незрівнянний — саме так називають видатного іспанського художника ХХ ст. Пабло Пікассо. Кожна робота автора — тандем оригінального задуму та геніальності.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 7

Натюрморт з букетом квітів, 1908 р.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 8

Натюрморт з цибулинами, 1908 р.

Окрім традиційно майстерних реалістичних, наповнених світла і яскравих фарб, або ж похмурих, виконаних у блакитно-сірих тонах натюрмортів, Пікассо захоплювався кубізмом. Художник розкладав предмети, або героїв своїх картин на дрібні геометричні фігури.

І хоча мистецтвознавці не визнали кубізм Пікассо, нині його роботи прекрасно продаються і належать найбагатшим колекціонерам світу.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 9

Гітара і ноти, 1918 р.

Ексцентричний Вінсент Ван Гог

Поряд зі знаменитою «Зоряною ніччю» серія картин із соняшниками стала унікальним символом творчості Ван Гога. Художник планував прикрасити соняшниками свій будинок в Арлі до приїзду друга Поля Гогена.

«Небеса — чудового блакитного кольору. Сонячні промені — блідо-жовті. Це м'яке, чарівне поєднання небесної блакиті та жовтих тонів з картин Вермеєра Делфтського... Мені не вдається написати щось настільки ж прекрасне...» — приречено говорив Ван Гог. Можливо, саме тому художник малював соняшники незліченну кількість разів.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 10

Ваза з 12 соняшниками, 1889.

Нещасливе кохання, бідність та несприйняття його творчості спонукає художника на божевільні вчинки і неабияк підриває здоров’я. Та про живопис талановитий художник вперто писав: «Навіть якщо я впаду дев’яносто дев’ять разів, я все одно піднімуся всоте».

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 11

Натюрморт з червоними маками і ромашками. Овер, червень 1890.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 12

Іриси. Сен-Ремі, травень 1890.

 

 

 

Всеохоплюючі натюрморти Поля Сезанна

«Я хочу повернути природі вічність,» — любив повторювати великий французький художник Поль Сезанн. Митець зображав не випадкову гру світла і тіні, не мінливі, а постійні характеристики предметів.

Прагнучи показати предмети з усіх боків, він змальовує їх так, що глядач милується натюрмортом немов під різними кутами. Ми бачимо стіл зверху, скатертину і фрукти — збоку, шухляду — знизу, а глечик — із різних боків одночасно.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 13

Персики та груші, 1895 р.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 14

Натюрморт з вишнями і персиками, 1883-1887 рр.

 

Натюрморти сучасних художників

Палітра кольорів та найрізноманітніших відтінків дозволяє нинішнім майстрам натюрморту досягнути неймовірної реалістичності та краси. Бажаєш помилуватися вражаючими картинами талановитих сучасників?

Британець Сесил Кеннеді

Від картин цього художника неможливо відірвати погляд — настільки чарує очі різнотрав’я! Здається, я відчуваю запах цих запаморочливо красивих квітів. А Ти?

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 15

Сесила Кеннеді справедливо вважають найвидатнішим британським художником сучасності. Володар кількох престижних премій і улюбленець багатьох «сильних світу цього», Кеннеді став відомим, лише коли йому виповнилося далеко за 40.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 16

Бельгійський художник Джуліан Стапперс

Відомості про життя бельгійського художника Джуліана Стапперса мізерні, чого не скажеш про його картини. Життєрадісні натюрморти митця — в колекціях найбагатших людей світу.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 17

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 18

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 19

 

 

 

Грегорі Ван Раальте

Сучасний американський художник Грегорі Ван Раальте особливу увагу звертає на гру світла і тіні. Художник переконаний, що світло має падати через ліс, листя дерев, пелюстки квітів, або відображатися від поверхні води.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 20

Талановитий художник живе у Нью-Йорку. Захоплюється малюванням натюрмортів у техніці акварель.

Що таке натюрморт? Натюрморти відомих художників, фото 21

 

 

Поетапне виконання натюрморту  «Ваза з бузком»C:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\+.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\4.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\5.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\6.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\7.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\8.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\9.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\9+-.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\9+++-.jpgC:\Users\Денис\Desktop\на презентацію на курси кирилюк\сирень\фіниш.jpg

docx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку