Лабораторна робота на тему:" Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів"

Про матеріал
Лабораторна робота на тему:" Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів"
Перегляд файлу

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА

Тема. Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів

Обладнання: штатив із пробірками, піпетки, спиртівка.

Реактиви: активоване вугілля, «Біле вугілля», «Біла глина», розчини чорнил, йоду, брильянтового зеленого («зеленки») та метиленового синього («синьки»).

Увага! Повторіть правила безпеки під час роботи з реактивами й обладнанням і суворо дотримуйтеся їх.

Порядок проведення роботи

Лабораторний дослід. Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів

У розчин чорнила помістіть таблетку активованого вугілля. Струшуйте розчин. Як змінюється забарвлення? Нагрійте розчин до кипіння. Що спостерігаєте?

Виконайте аналогічні досліди, додавши до води декілька крапель йодної настоянки, спиртового розчину барвників: брильянтового зеленого («зеленки»), який використовують для обробки ран, або метиленового синього («синьки»), що додають у воду під час вибілювання білизни.

Повторіть досліди з препаратами «Біле вугілля» та «Біла глина». Також можна випробувати інші фармацевтичні препарати, наприклад «Ентеросгель», «Атоксил», «Сорбекс», «Смекта» тощо. Порівняйте результати.

 

 

Висновок

 

 

docx
Додано
4 жовтня 2023
Переглядів
474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку